Quote:
Originally posted by aggeloydaki
κορίτσια,η κάθε επέμβαση έχει αποκλειστικά και μόνο βοηθητικό ρόλο,αν ο καθένας μας δεν αλλάξει συνήθειες και δεν ακολουθήσει κανόνες θα έχει ένα παροδικό αποτέλεσμα και μετά τα όποια κιλά θα αρχίσουν να ανεβαίνουν ξανά.Είναι στο χέρι του γιατρού μας να επιλέξει την σωστή επέμβαση για εμάς,βασισμένη στις συνήθειες μας,στο ΒΜΙ και σε όποια τυχόν προβλήματα υγείας έχουμε.Σχετικά με την επικυνδυνότητα θα σας στεναχωρήσω αλλά νομίζω ότι το βλέπετε λίγο στραβά,πριν μπούμε στο χειρουργείο υπογράφουμε ένα χαρτί σχετικά με την επικυνδυνότητα το οποίο θα υπογράφαμε ακόμα και αν κάναμε μία απλή επέμβαση αφαίρεση χολής.Η απώλεια κιλών προ επέμβασης όταν μιλάμε για κιλά της τάξης των 130 δεν υφίσταται,παλιότερα όταν ο ασθενής ήταν πάνω από 250+ επειδή δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μηχανήματα ο γιατρός ζήταγε στον ασθενή να κάνει κάποια μικρή δίαιτα για να έχει κ μικρότερο βαθμό επικυνδυνότητας (είναι λογικό άλλα προβλήματα να έχει κάποιος που είναι 250 κιλά και άλλα ένας με 150,στο νοσοκομείο του Ρίου πάντως οι επεμβάσεις στα 130-150 κιλά είναι καθημερινή ρουτίνα) αλλά και για να έχει πιο εύκολη πρόσβαση!Η απώλεια μαλλιών είναι παροδικό φαινόμενο και μετά από κάποιους μήνες,βγαίνουν καινούριες φύτρες άρα δεν μένουμε φαλακροί :D Εγώ δεν αντιμετώπισα ούτε αναγούλες,παλινδρομήσεις,φ ουσκώματα κλπ.Το μόνο δύσκολο ήταν να συνηθίσω να τρώω μικρή ποσότητα φαγητού,τα 80γρ κρέας είναι το μέγιστο που μπορώ να φάω,το οποίο με χορταίνει αλλά όταν το βλέπω στο πιάτο μου νιώθω ότι είναι ελάχιστο σαν ποσότητα.
Νεφέλη μου συμφωνώ ότι τα κιλά σου ή πιο σωστά ο ΒΜΙ είναι αρκετά μικρός για να κάνεις οποιαδήποτε επέμβαση!Σκέψου τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα δεν καλύπτουν καμία επέμβαση αν ο δείκτης μάζας δεν είναι πάνω από 36 με παράλληλα προβλήματα υγείας ή από 40 και επάνω χωρίς κανένα πρόβλημα!Και κανένας σωστός γιατρός δεν θα έπρεπε να κάνει επεμβάσεις με ΒΜΙ 32! Θα σου έλεγα να ακολουθήσεις όσο καλύτερα μπορείς το προγρ διατροφής σου και να το παλέψεις με αυτό τον τρόπο για να χάσεις κιλά.Αλήθεια μπορείς να τα καταφέρεις!Αν θέλεις θέσε στόχο σου να έχεις χάσει τα κιλά σου ας πούμε σε 6-8 μήνες και αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις τότε ξανασκέφτεσαι την οποιαδήποτε επέμβαση αλλά κ τότε πριν αποφασίσεις μίλησε με όσους περισσότερους χειρουργημένους μπορείς,είναι η καλύτερη πηγή πληροφοριών για το πριν κ το μετά της επέμβασης μιας και αυτοί ζουν με αυτό ενώ οι γιατροί ουσιαστικά απλά πληροφορίες μας δίνουν ;)
ποσο συμφωνω με ολα αγγελουδακι! με καλυψες πληρως!!!!:thumbup::thumbup::thumbup::thumbu p::thumbup::thumbup::thumbup: