Μόνο που τον ΒΜR Μπακλαβά τον τρώμε! Ο ΒΜR ξέρω τι είναι, και τα νούμερα τα ξέρω... Αλίμονο,η δουλειά μου είναι!
Για να βρεις τις θεμίδες που καις, ο τρόπος που γράφεις ισχύει για τους ιντερνετικούς πρόχειρους υπολογισμούς.
τα 1,2 με 1,9 και τα σχετικά, είναι πολύ γενικά. Αερόβιο με αερόβιο διαφέρει, και η καύση εξαρτάται από την ηλικία, το φύλο, το ποσοστό μυικής μάζας, το βάρος και την ένταση της άσκησης! Επίσης ο τίτλος ''αερόβιο'' διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το αερόβιο για'σένα μπορεί να είναι το τρέξιμο, για μένα το γρήγορο περπάτημα και για άλλον το αργό αργό περπάτημα, καθώς εξαρτάται από την ΜΚΣ (άρα φυσική κατάσταση και παθολογία) και την ηλικία.
Άλλες θερμίδες καίει μια γυναίκα 60 κιλών, 50 χρονών, με αργό περπάτημα 4 km/h και άλλες μια κοπέλα 120 κιλών, 25 χρονών, που τρέχει σε ανηφόρα με 16km/h.
Κάθε είδος άσκησης έχει διαφορετικό συντελεστή υπολογισμού θερμίδων, και κυμαίνεται από 2 μέχρι 20 θερμίδες ανά κιλό σωματικού βάρους .
Η Αρια παίζοντας μπόουλινγκ μια ώρα, σαφώς δε θα κάψει το τοστ. Αλλά εσύ τρέχοντας και γώ περπατώντας, προφανώς και το καίμε!
Όταν είσαι υπερβολικά πολλά κιλά, έχεις απώλεια και χωρίς καθόλου άσκηση, μειώνοντας τις πολλές θερμίδες που χρειάζεσαι για συντήρηση. Όταν η συντήρησή σου απαιτεί 1500 kcal τη μέρα, και απλά είσαι ξάπλα,πάνω κάτω καις ότι τρως για να λειτουργήσεις. Ουδέτερο ισοζύγιο= όχι αύξηση= όχι απώλεια!
Τώρα, το πόσο κόπο και αντοχή χρειάζεται για να τρέξει ο καθένας μας 1 ώρα στον ανήφορο σαν να τον κυνηγάει ο αντεροβγάλτης, είναι άλλο θέμα!
Και σίγουρα δεν αξίζει να γυμναζόμαστε για να φάμε παραπάνω.
Παρ'όλο που καίμε περισσότερες θερμίδες από όσες λένε οι πρόχειροι υπολογιστές καύσης θερμίδων του διαδικτύου, και πάλι δεν αξίζει να τρέχεις ή να κάνεις αναρρίχηση 2 ώρες τη μέρα, απλά για να φας σοκολατίνες και πίτσες γίγας!