Χαίρομαι που ο σύζυγος είναι τόσο υποστηρικτικός και μάλιστα σε ωθεί προς την σωστή κατεύθυνση :). Κανονικά δεν πρέπει να ζυγιζόμαστε συχνά, μία φορά την εβδομάδα είναι το πιο συχνό που μπορούμε να ζυγιζόμαστε. Και δυο φορές το μήνα είναι ακόμη καλύτερα. Μην μπεις στο τριπάκι ότι κάνεις δίαιτα και κάθεσαι να υπολογίζεις πόσα κιλά θα χάνεις κάθε μήνα. Χαλάρωσε και απόλαυσε την διατροφή σου και την προσπάθεια σου να εδραιώσεις νέες συνήθειες που θα σε ακολουθούν για μία ζωή!Quote:
Originally posted by sweetOctober
Καλημέρα σας! Μετά από προτροπή του συζήγου δε ζυγίστηκα και θα ζυγίζομαι μια φορά τη βδομάδα για αρχή, θεωρεί πως μου κάνει κακό το να βλέπω ότι χάνω και πέφτω με τα μούτρα.
Είμαι κάπου 105.5-106.
Σήμερα θα πάω σουπερμαρκετ να ψωνίσω να είμαι έτοιμη για...όλα!
Το σημερινό μενού:
9:15-9:45 ελληνικο διπλό με 1 γαλατάκι μεριδούλα light, χυμό από 2 πορτοκάλια, τοστ με ψωμί σικάλεως + 1 τυράκι lavachequirit light + 1 φέτα milner
12:30 1 πορτοκάλι με ένα μικρό κομμάτι κεικ βουτύρου (σπιτικό)
15:00 2 κουτάλες φασολάδα με 3 δάχτυλα φέτα light, 5 μεγάλες ελιές και 1 φέτα ψωμί ολικής + σαλάτα λάχανο καρότο (αν πεινάω)
18:00 2 μανταρίνια και 1 παστέλι 20γρ. :post: ερώτηση, εδώ πρέπει 2 φρούτα και 1 παστέλι που λέει το διατολόγιο ή εννοεί ή 2 φρούτα ή 1 παστέλι?
21:30 2 καλαμάκια με μια πίτα αλάδωτη και σαλάτα λάχανο καρότο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Όσο για το απογευματινό σνακ το σωστό είναι 1 φρούτο και ένα παστέλι. Όχι δύο φρούτα ή ένα παστέλι! Στα σνακ θέλουμε πάντα συνδυασμό από φρούτο με έναν σύνθετο κατά προτίμηση υδατάνθρακα (παστέλι, ξηρούς καρπούς, σνακ ολικής άλεσης κτλ)
Κατά τα άλλα το πρόγραμμα σου είναι τέλειο! Αν το βράδυ δεν πεινάς πολύ μπορείς να περιοριστείς σε ένα μόνο καλαμάκι και όχι σε 2. Η προτεινόμενη μερίδα είναι μία πίτα με ένα καλαμάκι και σαλάτα :). Αν επειδή είναι αρχή νιώθεις ανασφάλεια ή δεν θέλεις να πιεστείς φάε και παραπάνω δεν χάθηκε και ο κόσμος. Όπως σου είπα και πιο πάνω το σημαντικό είναι να μην παραλήψεις κανένα γεύμα. Αν κάποιο από τα γεύματα σου είναι και λίγο μεγαλύτερο εκεί δεν έχουμε πρόβλημα, αυτό με τον καιρό θα το ρυθμίσεις ανάλογα με την όρεξη σου που θα έχει και αυτή στην πορεία ρυθμιστεί καλύτερα.