Πειναω, μαλλον δεν ηταν αρκετο αυτο που εφαγα πριν, σκετα υγρα ε. Πειναω. Κλαψ. τι τρωνε τωρα?
Printable View
Πειναω, μαλλον δεν ηταν αρκετο αυτο που εφαγα πριν, σκετα υγρα ε. Πειναω. Κλαψ. τι τρωνε τωρα?
Ekna yperfagiko, δεν είχα ύπνο, κορίτσια το βιβλίο που λέτε είναι το "τί καλό θα μαγειρέψεις σήμερα μαμά?"¨του κ. Ζουμπανέα? (το βιβλίο που λέτε γι light συνταγές)
Το έχω και κάνω αρκετές συνταγές του, ειδικά από τα είδη που δεν τρώει ο σύζηγος (ο οποίος προτιμάει την κλασσική κουζίνα μου και δεν αγγίζει κάτι άλλο :grind: )
Αξίζει λέτε να κάνω συχνότερα? Το διαιτολόγιο που έχει εκεί είναι παραπλήσιο με τις τριάδες. Γενικά που σς χρησίμεψε το άλλο βιβλίο εκτός από το να πάρετε ιδέες για ελαφρύ φαγητό? Ευχαριστώ! Καλό ξημέρωμα :fake sniffle:
Καλημέρα κορίτσια. Κατέ μου περαστικά, καλό είναι να τρως και πρωτεϊνη τώρα που είσαι άρρωστη (και γενικά, βεβαίως).
Δήμητρα, μην αγχώνεσαι με τα υπερφαγικά σου, συμβαίνουν, το αναγνωρίζουμε και προχωράμε. το καλό είναι ότι δεν έφαγες βλακείες τύπου γαριδάκια, σοκολάτες, αλλά προσπάθησες να το καταπνίξεις με πράγματα που είναι "καλά". Συνέχισε και αυτά θα μειωθούν ακόμα περισσότερο. Όλοι παθαίνουμε λιγούρες.
Ο τρόπος που δομείς το κανονικό σου πρόγραμμα είναι πολύ καλός πάντως, μπράβο σου!
Ο σημερινός μου προγραμματισμός:
- Πρωί: 1 τοστ με τυρί + 1 ποτ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
- Ενδιάμεσα: 2 μπισκότα μιράντα + 1 μανταρίνι
- Μεσημέρι: 1 μερ. φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι (περισσότερο το σπανάκι παρά τα μαυρομάτικα) + 4-5 ελιές + λίγη φέτα + 1 φ. ψωμί
- Απόγευμα: 1 γιαούρτι με φρούτα 2% + 1 φρυγανιά
- Βράδυ: το ίδιο με το μεσημέρι
Χθες ομως εφγα βλακειες τυπου "αδειασα το βαζο με το ταχινι και το μελι" τελειωσα τα παξιμαδακια και τη γαλοπουλα και πολλα αλλα πραγματα...που ευτυχως τα θυμαμαι για αυτο θα το χαρακτηριζα μετριας εντασης υπερφαγικο. Απλα εχω ενα στομαχι χαλια σημερα :grind:Ναι σοκολατα δεν ακουμπησα, δυστηχως! Θα ειχε λιγοτερες θερμιδες :lol:
Καλημέρα συνεχίζουμε!
Καλημέρα τι μου κάνετε;
Εγώ κατάφερα να συρθώ μέχρι το γυμναστήριο και να χτυπήσω την σκουριασμένη μου κάρτα :). Ναι το κατάφερα! Έχω να πατήσω το πόδι μου πολύ καιρό και κανονικά πιστεύω ότι το φθινόπωρο θα ξεκινούσα και πάλι μετά την καλοκαιρινή μου απουσία αλλά έμπλεξα με την επέμβαση και το άφησα εντελώς. Χθες που λέτε έκανα γιόγκα γιατί έχω αρχίσει να έχω πόνους στην πλάτη μου και ο ώμος μου πονάει σταθερά εδώ και έναν χρόνο άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο. Περιαρθρίτιδα μάλλον λέει ο ορθοπεδικός, παπαριές δηλαδή, πρόβλημα χωρίς ίαση :mad:. Ένας ακόμη λόγος να στρώσω την διατροφή μου και να γυμνάζομαι τακτικά μπας και καταφέρω να ξανακοιμηθώ και από το δεξί πλευρό :grind:
Διατροφικά το ΣΚ κλασσικά τα έκανα σαλάτα! Ενώ το Σάββατο ήταν μία καλή μέρα το βράδυ καταλήξαμε έξω χωρίς να είναι προγραμματισμένο και με έπιασε το αντιδραστικό μου. Έφαγα κατά τις 9 δύο πιτόγυρα και το ξενυχτίσαμε για τα καλά, ήπια κιόλας και το πρωί έφαγα ένα χοτντογκ και μετά πήρα και ένα κρουασάν από το CIAO στην Συγγρού που το είχα τρελό απωθημένο χρόνια τώρα :lol:. Εν ολίγης το μάμισα το θέμα αλλά δεν πειράζει, αφού χθες ξεκίνησα γυμναστήριο μου το συγχωρώ!
Η χθεσινή μου διατροφή δεν ήταν κακή αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι πεινούσα πολυ το πρωί και αντί για πρόγευμα σνακ έκανα ξανά τριάδα βαρβάτη, άρα έκανα 4 γεύματα και 1 σνακ όλη τη μέρα. Το βράδυ όμως μετά το βραδινό μου ήμουν καλά και ήρεμη χωρίς λιγούρες, να ναι καλά η γιόγκα :D.
μπραβο Eli :D
Δημητρούλα μου λογικό ήταν να πεινάσεις εκείνη την ώρα. Το προηγούμενο γεύμα σου ήταν στις 22.30 και είχαν περάσει 3 ώρες! Επειδή δεν είχες ύπνο το σωστό θα ήταν να κάνεις ακόμη ένα σνακ εκείνη την ώρα αντί να πιεστείς να μην φας τίποτα. Την επόμενη φορά λοιπόν που δεν θα έχεις ύπνο αν έχουν περάσει 3 ώρες από το βραδινό σου να φροντίζεις να κάνεις ένα σνακ και αν νιώθεις επιρρεπής βάζε σε αυτό το σνακ και πρωτεΐνη! Δηλαδή π.χ. 1 φρούτο με 1 κριτσίνι και πρόσθεσε και 1 φέτα τυρί, ή 1 φρούτο μία φρυγανιά και πρόσθεσε και ένα αυγό. Μικρό γεύμα μεν αλλά τριάδα για να σε κρατήσει από τις λιγούρες.Quote:
Originally posted by sweetOctober
Γενικώς επειδή έχεις μικρό παιδάκι και τα ωράρια σου δεν έχουν στρώσει ακόμη, μην διστάζεις να κάνεις παραπάνω σνακ μέσα στο βράδυ αν βλέπεις ότι πας για ολονυκτία. Αυτή η διατροφή δεν είναι από τις κλασσικές που σου δίνει ένας διαιτολόγος και έχεις αυστηρά τα 5 γεύματα, σνακ κάθε μέρα και μετά κόψε το λαιμό σου. Όσο περισσότερες ώρες μένεις ξύπνια τόσο περισσότερο θα τρως. Ανά τρίωρο μην το ξεχνάς!
Όσο για το βιβλίο που αναφέρεις είναι παλιό και είναι προ λογικής τριάδων. Ωστόσο είναι ένα ωραιότατο βιβλίο που δίνει όλες τις συνταγές για την κλασσική ελληνική κουζίνα. Μπορείς και από εκεί να παίρνεις ιδέες για το τι θα μαγειρέψεις αλλά μην χρησιμοποιείς το πρότυπο διαιτολόγιο που έχει γιατί είναι παλιό και ξεπερασμένο. Λάβε καθοδήγηση ως προς το διαιτολόγιο από τα νεότερα βιβλία ;).
Smart!!!!!!!!! :love::love::love:Quote:
Originally posted by smart
Που είσαι καλέ; :D ωωω πόσο χαίρομαι που σε συναντώ! Όλα καλά; Γράψε μας τα νέα σου!
Καλημέρα Ελλη, συγχαρητήρια! Η αρχή είναι το ήμισυ, δεν ξέρω αν είναι του παντός, αλλά της κατρακύλς στα κιλά σίγουρα ναι!:)
τα αποξ. βερύκκοκ θεωρούνται φρούτο :puzzled:
ευχαριστω για την υποδοχη :)Quote:
Originally posted by Eli
Smart!!!!!!!!! :love::love::love:Quote:
Originally posted by smart
Που είσαι καλέ; :D ωωω πόσο χαίρομαι που σε συναντώ! Όλα καλά; Γράψε μας τα νέα σου!
δεν ξερω τι με επιασε και ειπα να περασω μια βολτα :)
απο νεα τι να πω.... καλα ειμαι..... καλυτερα απο την τελευταια φορα που με ειδατε νομιζω :)
τα δικα σας?
η ria παλι χαθηκε ε?
αμα τη βρω αθ της τραβηξω το αφτι !!!
Δήμητρα όλα τα αποξηραμένα φρούτα μπορείς να τα εντάξεις μέσα στην διατροφή σου όπως βερίκοκα, χουρμάδες, σταφίδες, δαμάσκηνα, κράνα, gojji berries κτλ.
Απλά καλό είναι μέσα στην μέρα να μην τρως μόνο αποξηραμένα αλλά και φρέσκα ;)
Τα αποξηραμένα εγώ συνήθως τα έχω για τις δύσκολες στιγμές, δηλαδή όταν είμαι εκτός σπιτιού μαζί με λίγους ξηρούς καρπούς για σνακ.
Μία μόνο προσοχή στην ποσότητα θέλουν γιατί καθώς είναι αποξηραμένα φαίνονται λίγα στο μάτι. Μερίδα π.χ. θεωρείται 3-4 αποξ. βερίκοκα ή 2κ.σ. σταφίδες.
Σμαρτάκι μου! Όλες εξαφανιστήκαμε για λίγο καιρό, κάποιες μάλιστα μας επισκέπτονται πλέον σπάνια :(. Άλλα έτσι είναι το φόρουμ, κύκλους κάνει και γυρίζει, όταν χρειαζόμαστε μία ώθηση, μία βοήθεια, να θυμηθούμε λίγο από που ξεκινήσαμε όλες επιστρέφουμε στον τόπο του εγκλήματος χιχιχι.
Με την Ρία και εγώ έχω χαθεί εδώ και λίγο καιρό, ξέρω ότι έχει πολλές υποχρεώσεις που αυξήθηκαν λόγω αλλαγής περιβάλλοντος στην δουλειά της και δεν είχε το κουράγιο να συνεχίσει. Που θα πάει θα γυρίσει και αυτή στον τόπο του εγκλήματος ;)
Κατάλαβα σε ευχαριστω πολύ Ελλη, να μωρέ είναι που το πρωί δεν το μπορώ το φρούτο με τίποτ κι ειδικ μαζι με γάλα! Ετσι πήρα πρωινό με 1 φλιτζάνι γάλα, 4 κ.σ. δημητριακά, 2 κ.γ. ξηρούς καρπούς (έλεγε αλεσμένους αλλά εγώ έβλα από το μίγμ Μθουσάλα) και 2 αποξ. βερυκκοκα:blush:
ελπιζω να παμε για ολους ολα οσο καλα μπορουν να πανε :)