σημερα
~πρωι. 1 ποτηρι γαλα & δημητριακα & 1 αποξηραμενο δαμασκηνο
~δεκ. 1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι & μισο τοστ
~μεσ. 1 κουπα μακαρονια με σαλτσα κοκκινη & παρμεζανα
~απογ. 2 δαχτυλα καρυδοπιτα
~βραδυ. 1 ποτηρι γαλα
Printable View
σημερα
~πρωι. 1 ποτηρι γαλα & δημητριακα & 1 αποξηραμενο δαμασκηνο
~δεκ. 1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι & μισο τοστ
~μεσ. 1 κουπα μακαρονια με σαλτσα κοκκινη & παρμεζανα
~απογ. 2 δαχτυλα καρυδοπιτα
~βραδυ. 1 ποτηρι γαλα
σημερα ειδα ενα γνωστο μου που ειναι σληβατος 7 μηνες και μου ειπε οτι πινει σοδες συνεχεια, ρε παιδια εγω ακομα δεν μπορω να την πιω μου βγαινει απ τη μυτη κανονικοτατα!
και κοκα κολα καμια φορα που πινω στηβω μεσα μισο λεμονι και το μισο ποτηρι νερο /παγακια, δηλαδη οκ μονο τη γευση περνω, σκετη με τιποτα!
υπαρχει αλλος που να εχει δοκιμασει να μου πει?
γιατι μου φανηκε λιγο υπερβολικο :crazy:
Σόδααααααααααααα!!! Ο δικός μου ο γιατρός ήταν ρητά κατηγορηματικός, ούτε αναψυκτικά, ούτε μπύρα, ούτε σόδα, ούτε νερά με μπουρμπουλήθρες, ούτε σαμπανια!
ναι βρε και μου εκανε πολυ εντυπωση! εγω μια φορα δοκιμασα σοδα και τα ειδα ολα! κοκα κολα επινα λαιτ με τον τροπο που σου ειπα, αλλα γινοταν εντελως γελοιο οκ, εφτανε σε σημειο να μην εχει καθολου ανθρακικο απλα επερνα την γευση , τωρα δεν πινω καθολου λογο εγκυμοσυνης ...
αλλα σοδα και σκετη...:puzzled::puzzled::puzzled:
Δεν εχω ακουσει κανεναν σληβατο να πινει ανθρακουχα και να ειναι οκ. Εχω μια φιλη ( δεν μπαινει εδω ) που ειναι χειρουργημενη 3-4 χρονια και αυτη πινει κανονικα χωρις να την πειραζει. βεβαια η συγκεκριμενη δεν εκανε σωστες επιλογες απο την αρχηQuote:
Originally posted by mitsokolo
σημερα ειδα ενα γνωστο μου που ειναι σληβατος 7 μηνες και μου ειπε οτι πινει σοδες συνεχεια, ρε παιδια εγω ακομα δεν μπορω να την πιω μου βγαινει απ τη μυτη κανονικοτατα!
και κοκα κολα καμια φορα που πινω στηβω μεσα μισο λεμονι και το μισο ποτηρι νερο /παγακια, δηλαδη οκ μονο τη γευση περνω, σκετη με τιποτα!
υπαρχει αλλος που να εχει δοκιμασει να μου πει?
γιατι μου φανηκε λιγο υπερβολικο :crazy:
Δεν ξέρω αν και εγώ μετά από χρόνια κάνω χαζά και το ρίξω έξω που λένε, αλλά αυτή τη στιγμή ρε παιδιά όταν ακούω για βαριές παρεκτροπές στις βασικές οδηγίες της σληβ, σκέφτομαι "καλά, αυτός/η δεν θυμάται τι πέρασε και σε τι δοκιμασία υπέβαλε τον εαυτό του και τώρα τα τινάζει όλα στο αέρα". Έχω κάνει πολλές λάθος επιλογές στη ζωή μου αλλά πιστεύω πως εδώ δεν θα τα σκ(*#@$σω! Τα χειρουργεία είναι δραστική παρέμβαση σε αυτό που μας έδωσε η φύση ή ο θεός και δεν παίζουμε με αυτά. Προσωπικά νιώθω ένα δέος μπροστά σε αυτό που αποφάσισα να κάνω και ελπίζω να το σεβαστώ και στην υπόλοιπη ζωή μου.
Πάμε στα πιο πρακτικα! Το φαί!
π-μια φρυγανιά με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη
δ-1/3 μπανάνας και 5 φουντούκια
μ- λίγο κιμά με μυζήθρα
α-ένα digestive
β-λίγο χοιρινό ψητό, λίγη μελιτζάνα ψητή, μυζήθρα
Υ.Σ. Πάρη , που χάθηκες? Πονάει ακόμα η τομή?
καλημερα σε ολους!!να σας ρωτησω κατι στα υγρα εσεις εκτος απο χυμο νερο χαμομηλι η τσαι κ ζωμο τι αλλο πινατε?
γεια σου Νινα, εγώ σε εκείνη τη φάση έτρωγα και ζελέ 0%.
Η ανθρώπινη φύση είναι γεννημένη για να ξεχνάει. Ευτυχώς, γιατί διαφορετικά δεν θα γεννούσε καμία γυναίκα δεύτερο παιδί! Ακόμη και άτομα με σοβαρές επιπλοκές, λίγους μήνες μετά ξεχνάνε και ξαναγυρίζουν στις ίδιες βλαβερές συνήθειες. Μακάρι να καταφέρουμε να σεβαστούμε την όποια επέμβαση έχουμε κάνει. Έχουμε και την παρέα να μας επαναφέρει στην τάξη!Quote:
Originally posted by monahoiot
Δεν ξέρω αν και εγώ μετά από χρόνια κάνω χαζά και το ρίξω έξω που λένε, αλλά αυτή τη στιγμή ρε παιδιά όταν ακούω για βαριές παρεκτροπές στις βασικές οδηγίες της σληβ, σκέφτομαι "καλά, αυτός/η δεν θυμάται τι πέρασε και σε τι δοκιμασία υπέβαλε τον εαυτό του και τώρα τα τινάζει όλα στο αέρα". Έχω κάνει πολλές λάθος επιλογές στη ζωή μου αλλά πιστεύω πως εδώ δεν θα τα σκ(*#@$σω! Τα χειρουργεία είναι δραστική παρέμβαση σε αυτό που μας έδωσε η φύση ή ο θεός και δεν παίζουμε με αυτά. Προσωπικά νιώθω ένα δέος μπροστά σε αυτό που αποφάσισα να κάνω και ελπίζω να το σεβαστώ και στην υπόλοιπη ζωή μου.
Αννα μου, αυτό είναι και ένα ισχυρό κίνητρο που συμμετέχω στο φόρουμ! Από την αρχή το είχα πει, δεν περίμενα ότι σε μια κοινότητα αγνώστων μεταξύ τους ανθρώπων, θα υπήρχε τέτοιο ενδιαφέρον και αλληλεγγύη. Γι'αυτό έχω σπαστεί σήμερα με ό,τι διαβάζω στο τόπικ της σληβ.. τέλος πάντων, μπόρα είναι θα περάσει..Quote:
Originally posted by anna65
Έχουμε και την παρέα να μας επαναφέρει στην τάξη!
Καλησπέρα. Σήμερα χάλια διατροφή. Το μόνο που έφαγα ήταν 1 φρυγανιά με αναρή και 10 φυστίκια αιγίνης. Ολη μέρα ανοιγοκλείνω το ψυγείο και πείνω νερό. Θα έχω γεμίσει το μπουκαλάκι μου μέχρι τώρα τουλάχιστον 5 φορές (750 ml είναι το μπουκαλακι μου). Νιώθω συνεχώς δυψασμένη, και ταυτόχρονα νιώθω το στομάχι μου λες και είναι γεμάτο σαν θάλασσα!
παιδια υπαρχει ποτε περιπτωση να πιουμε αλκοολ 2-3 ποτα σε ενα βραδυ καποια στιγμη στη ζωη μας ή απο εδω και περα τπτ??? το λεω διοτι 8 μηνες σχεδον μετα την επεμβαση και δεν δυναμαι να πιω πανω απο 1/2 ποτηρι κρασακι παντα με φαγητο γιατι αλλιως....
καλημέρα σε όλους.
Παρόλο που το έχω συζητήσει με την Katie και με έχει καθησυχάσει, ας αναφέρω ένα θεματάκι που μου έχει προκυψει 4 μέρες τώρα και με προβληματίζει ακόμη!
Παιδιά, πεινάω! Πεινάω αρκετά συχνά για τα δεδομένα της σληβ, θεωρητικά πάντα. Όταν τρώω, ναι, φουσκώνω γρήγορα και δεν έχω ανάγκη για πολλή τροφή. Όμως μέσα σε ένα δίωρο το ανώτερο νιώθω άδειο το στομάχι και την επιθυμία να το γεμίσω.
Εγώ νόμιζα ότι με την αφαίρεση του μέρους του στομάχου που εκκρίνει τη γρελίνη, δλδ. την ορμόνη της όρεξης, θα μου κοβόταν εντελως η όρεξη. Εε, αυτό το βίωνα μέχρι τώρα αλλά τελευταία άλλαξε συμπεριφορά το στομάχι. Θα μου πεις, κάνε πιο συχνά γεύματα. Φυσικά και μπορώ να το κάνω αυτό, αλλά είναι σωστό να τρώω πάνω από 5 φορές την ημέρα που συνιστάται? Φοβάμαι μήπως δεν αδυνατίσω!
Και εγω το ειχα αυτο μεχρι το 3μηνο, δεν πεινουσα απλα ενιωθα το στομαχι μου περιεργα αδειο και ενα συναισθημα οχι πολυ ευχαριστο. Ενα διαστημα ειχα καταληξει να τρωω 2-3 μπουκιες απο κατι καθε 1-1,5 ωρα. Πχ ειμουν στην δουλεια και ειχα τοστ μαζι , θα το ετρωγα 3 ωρες. Κανε τον πολλαπλασιασμο να δεις ποσα γευματα βγαινουν. Απλα οι επιλογες που κανεις να σου δινουν βιταμινες και πρωτεινες. Καταρχην οι ποσοτητες φαγητου που σου εχει η διαιτολογος τωρα δεν μπορεις να τις φτασεις ουτε με σφαιρες !! μονο αν σπας τα γευματα και τρως λιγο λιγο. Μιλησες με Ειρηνη καθολου? Πιστευω θα σε καθησυχασει .
χθες εφαγα
π-- γαλα με δημητριακα και βρωμη
δεκ- 1 φρυγανια και 1 φετα τυρι τοστ
μ-- το ιδιο με δεκατιανο γιατι ημουν εξω και 2 δαμασκηνα αποξηραμενα
απ- μισο τοστ με κοτοπουλο, ντοματα και τυρι
βρ-- 3 πηρουνιες μακαρονια με 2κ.γ. ασπρη σαλτσα μανιταριων διαιτης