Quote:
Originally posted by weird
Είχες λάβει μέρος σε παιδική εκπομπή. Εσύ και ένα άλλο παιδάκι κάνατε τις πιο περίεργες, ας το πούμε έτσι, ζωγραφιές.
Από τον περίγυρό σου έπαιρνες θετικά σχόλια.
Δεν μπορώ να υποστηρίξω οτι εκλάμβανα πλήρη θετικότητα ή αρνητικότητα. Εάν μιλάς για την παιδική μου ηλικία, δεν ανοιγόμουν με άλλα παιδάκια ούτε απέρριπτα κάποιο παιδάκι που ήθελε να μου μιλήσει. Συνήθως καθόμουν και ζωγράφιζα με τις ώρες και χανόμουν εντελώς απο τον υπόλοιπο κόσμο.....αφοσιωνόμουν στην αποτύπωση της φαντασίας μου. Έχω να ζωγραφίσω με το ίδιο πάθος απο την εφηβεία μου....
Από τους φίλους δέχτηκες και πουστιές, καταφέρνοντας να παραμείνεις καλοπροαίρετος.
Δέχτηκα και πουστιές (και ποιός δεν έχει δεχτεί άλλωστε) αλλα θα ήταν άδικο να βάλω όλους τους φίλους και γνωστούς στο ίδιο κλουβί. Υπήρξαν άτομα που μου φέρθηκαν σαν αληθινοί φίλοι και δεν το ξεχνάω αυτό. Για διάφορους λόγους έχω χαθεί με τους περισσότερους πλέον....
Πάντως, απο τις \"πουστιές\" φίλων, γνωστών και φιλενάδων υπήρξε σταδιακή αντιδραστική συμπεριφορά. Κάποια στιγμή όλη αυτή η αντίδραση συσσωρεύτηκε και βγήκε προς τα έξω με εφιαλτικό τρόπο. Όταν είχα πάθει ότι είχα πάθει καθόμουν και σκεφτόμουν όλα τα όσα πέρασα κατα καιρούς δίχως την ψυχραιμία με την οποία τα γράφω αυτή την στιγμή...
Η καλή σου εμφάνιση δεν σου εξασφάλιζε α πριόρι το κορίτσι που ερωτευόσουν κάθε φορά.
Αυτό καλή μου σηκώνει πολλή κουβέντα....
Υπήρξαν φορές που ερωτευόμουν και ξε-ερωτευόμουν το ίδιο κορίτσι την στιγμή που ανακάλυπτα πως το είχα κατακτήσει. Σε συνέχεια του μαζοχισμού μου έτρωγα κολλήματα με κοπέλες θεατρίνες (δηλαδή να νιώθω πως δένομαι με την κοπέλα και έπειτα να τρώω άκυρο). Στην συνέχεια όλων αυτών μπορώ να πώ πως κατέληξα στην μέση οδό. Έτσι κατάφερα να κάνω λίγες αλλά μακροχρόνιες σχέσεις, η τελευταία η οποία κρατάει εδώ και λίγα χρόνια.
Για να μην τα πολυλογώ..πέρασα απο εκατοντάδες κύματα μέχρι να ωριμάσω ερωτικά αλλά και σεξουαλικά..
Ερωτευόμαστε, αυτό που δεν έχουμε ή αυτό που δεν ξέρουμε?
Χμ.
Ερωτευόμαστε σε ένα πρώτο επίπεδο αυτό που δεν έχουμε.
Όταν το αποκτήσουμε, δεν το ξε – ερωτευόμαστε, όσο δεν το «ξέρουμε». Αυτή είναι η δική μου άποψη, στις γενικές της γραμμές βέβαια.
Είμαι της άποψης πως στην καθαρή τους μορφή ο άντρας με την γυναίκα επιθυμούν την ερωτική εξερεύνηση έως ότου καταλήξουν κάπου. Μερικές φορές αναρωτιέμαι και εγώ άν πράγματι υπάρχει κορεσμός ως προς την εξερεύνηση αυτή...
Κάποια στιγμή απογοητεύτηκες από τα κίνητρα μάλλον και τις αδυναμίες / κακίες των ανθρώπων, αισθάνθηκες μόνος… το αποδέχτηκες ως μέρος της ανθρώπινης πραγματικότητας. Αν κατάλαβα καλά….
Όπως το λές..αισθάνθηκα μόνος (χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει οτι δεν θα είχα ανθρώπους να βγώ να πιώ έναν καφέ).
Σε ρωτάω αν κατάλαβα καλά, όχι για να δω αν έπεσα μέσα, αν ήμουν σωστή, αλλά για να δω αν αυτά που γράφεις, τα καταλαβαίνω όπως τα εννοείς ή τα παρανοώ.
Δεν νομίζω πως παρανοείς και ελπίζω να μην παρερμήνευσες κάτι που είπα. Πραγματικά δεν έχω κανέναν λόγω να πώ κάτι άσχημο για σενα.
Μου απαντάς ότι δεν μπορείς να διορθώσεις τις εικασίες, παρά μόνο τα συμπεράσματά μου.
Παρόλαυτά, χάριν της επικοινωνίας μας, θα το έβρισκα ωφέλιμο να κατευθύνεις τις εικασίες μου προς αυτό που εσύ εννοείς, για να επικοινωνήσουμε.
Επι του συγκεκριμένου.
Μας εξέθεσες πολύ γενναία, κάποιο θέμα σου ( που σίγουρα έχουμε αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουμε πολλοί).
Εκείνο της μειονεξίας.
Αφού το εξέφρασες αυθόρμητα ( είναι σαν να μου λέτε ότι έχω μισό μυαλό!)
Μετά το ανέλυσες. (Δεν γεννήθηκα ένα όμορφο πρωί και είπα στον εαυτό μου...ωραία κάτσε τώρα να τους κατηγορήσω όλους επειδή όλοι προσπαθούν να με μειώσουν. Μια τέτοια συμπεριφορά δημιουργείται κάτω απο τους εμπειρικούς καρπούς του κύκλου των σχέσεων μας (και όχι μόνο αλλά ας σταθώ σε αυτό προς το παρόν), και πίστεψε με weird όσο και να συμπαθώ εσένα ή και άλλους εδώ μέσα η αντίδραση μου αντικατοπτρίζει και ένα μέρος απο τα όσα κατάλοιπα μου έχουν παράγει οι σχέσεις μου με διάφορους ανθρώπους στην διάρκεια της ζωής μου.)
Μετά κι από όλα αυτά που είπες, ανακεφαλαιώνω…
Μάλλον οι σχέσεις σου με τους ανθρώπους σε οδήγησαν σε μια θέση αμυντική . ( οι περισσότεροι , από τους κύκλους των σχέσεών μου, προσπάθησαν να με μειώσουν ή να μου την φέρουν). Είναι πολλά τα οποία θα μπορούσα να πώ αλλά δεν θα θελήσω να το κάνω εως τώρα...σε γενικές γραμμές πράγματι κρατούσα αμυντική στάση
Επομένως, δεν νομίζω ότι αναφερόσουν τόσο στο στίγμα του να είσαι άνθρωπος με μια ορισμένη ψυχική νόσο, όσο στο πως μας καθορίζει ο περιβαλλοντικός παράγοντας των σχέσεων , ως προς την διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης στάσης απέναντι στους ανθρώπους.
Έτσι, αυτό που είδαμε σε εσένα, είναι μια αμυντική διάθεση που αναλυόταν σε αίσθηση μειονεξίας. Μας είπες ωστόσο, να μην το πάρουμε προσωπικά , γιατί έρχεται «από αλλού».
Και σε ρωτάω.
Πιστεύεις ότι οι πάγιες αντιλήψεις και τα σχήματα δράσης που στηρίζονται σε αυτές, μπορούν να αλλάξουν, ανά πάσα στιγμή που θα το ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ, συνειδητά, δηλαδή θα το αποφασίσουμε, με πλήρες αίσθημα ευθύνης?
Η θέληση λυγίζει ατσάλι. Δεν νομίζω πάντως οτι ο άνθρωπος λειτουργεί επιφανειακά (συνειδητά) απλά και μόνο όταν είναι ξύπνιος..