Originally posted by anwnimi
Quote:
originally posted by PETRAN
Δεν είπα αυτό για σένα Anwnimi (για το \"η ζωή μου είναι στο ιντερνετ\" μιλάω) μην παραφράζεις τα λόγια μου, που το είπα αυτό για σένα?
Μήπως εδώ;
Quote:
originally posted by PETRAN
Κάτσε ρε Anwnimi τώρα εγώ μπαίνω και γράφω για να μοιραστώ κάποια πράγματα, όχι για να ζήσω την ζωή σε τετράγωνα με κείμενο μέσα γραμμένα από δεν ξέρω ποιον!
Αν και σε κατάσταση ημι-διάλυσης, όπως εσύ το είπες, για μένα το τελευταίο-τελευταίο σου κείμενο ήταν και το πιο κατατοπιστικό-εκφραστικό από μέρους σου, χωρίς να νιώθω ότι μιλάω σε υπολογιστή ηλεκτρονικής ανάλυσης!
Συμφωνώ ότι τα φόρουμ δεν είναι και δε θα πρέπει να γίνεται για κανέναν η πραγματικότητά του. Οπότε λες ότι το γεγονός αυτό σε κάνει να μην αντιμετωπίζεις ιδιαίτερα σοβαρά τους χώρους αυτούς μιας και δεν είναι πραγματικότητα.
Μέχρι εδώ σύμφωνοι. Δε σημαίνει ότι αν κάποιος με προσβάλει ή με βρίσει θα βάλω τη σκούφια μου να κλάιεί ή θα με επηρεάσει τόσο όσο και στην πραγματική ζωή μου.
Αυτό όμως ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι μπορώ να λέω ότι θέλω, όπως θέλω και πόσο μάλλον να δηλώνω ότι είμαι και ειδικός σε κανέναν πάσχων εδώ μέσα. Να χαρακτηρίζω οτιδήποτε με το οποίο δε συμφωνώ ως οτι να ναι και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα αλλά και να προτείνω αλλαγή ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης! Και όλα αυτά σε ένα φόρουμ ψυχολογικών προβλημάτων, όπως είπαμε έτσι; Σε παιδιά που έχουν κάποιο θέμα. Όχι σε ένα φόρουμ για gamers ή για μουσική, για κινηματογράφο, για σεξουαλικές συνευρέσεις ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
Λίγη δεοντολογία ή ευαισθησία δε θα έβλαπτε.
Ακόμα κι αν ξέρω ότι εδώ είναι ηλεκτρονική επικοινωνία και όχι πραγματική. Πώς να σου το πω Πάνο, αν εσύ τα παίρνεις όλα τόσο αστεία εδώ μέσα, και ότι μπορείς να πετάς το οτιδήποτε, το ξανατονίζω στο φόρουμ ψυχολογικής στήριξης - για εμένα και όχι απλά προβλημάτων για εσένα - δε σημαίνει ότι κι ο άλλος τα παίρνει τόσο αστεία όπως εσύ.
Για σένα το φόρουμ αυτό μπορεί να είναι απλά να περάσει η ώρα όπως το είπες, για άλλους είναι κάτι παραπάνω, χωρίς όμως να πρέπει αυτό να γίνεται η ζωή, όπως λες και συμφωνώ απόλυτα (γιατί εκεί πάμε σε άλλα προβλήματα).
Ήδη σου άνέφεραν κάποια παιδιά κάποια παραδείγματα για το το εστί φόρουμ για εκείνους.
Να πω τι σήμαινε και τι σημαίνει το συγκεκριμένο φόρουμ για μένα.
Ήταν το πρώτο μέρος που μπήκα και είδα ότι επίσης κάποιοι άλλοι πάσχουν από πανικό γιατί ντρεπόμουν να το παραδεχτώ.
Ήταν το πρώτο μέρος που έκανα μια μεγάλη προσωπική εξομολήγηση αποκαλύπτοντας κάποια πράγματα που δεν τα είχα σε κανέναν και αυτό με βοήθησε να το κάνω έπειτα πιο άνετα στην προσωπική μου ζωή.
Ήταν το μέρος που ξεκίνησα 2 φιλίες (ξεκίνησα είπα όχι ότι τις διατήρησα μέσω του φόρουμ αποκλειστικά), η μία εκ των οποίων εξαιρετικά πολύτιμη για μένα και την πορεία μου ως άνθρωπο.
Ήταν το μέρος που κατά κάποιο τρόπο με ώθησε να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία για να λύσω τα όποια θέματά μου.
Ήταν το μέρος που με έκανε να έχω περισσότερη ευαισθησία και ανοιχτό μυαλό με άτομα με άλλες ψυχικές νόσους πέρα από τις δικές μου, όπως σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή και είδα τι άτομα θαυμαστά υπάρχουν και παραδείγματα προς μίμηση (φωτογραφίζω κάποιους, όλοι λίγο πολύ καταλάβατε).
Είναι το μέρος που παίρνω και δίνω στήριξη σε όποιον τη ζητά, αισθανόμενη κι εγώ όμορφα γιατί μου αρέσει και το θεωρώ δίκαιο και ανθρώπινο πως όπως κατά καιρούς βοηθήθηκα εξαιρετικά από εδώ μέσα, έτσι να βοηθήσω κι εγώ.
Οπότε για όλους τους παραπάνω λόγους, που θα μπορούσα να γράψω σελίδες επί των σελίδων για το κάθε τι που πήρα από εδώ μέσα, Πάνο όχι, το φόρουμ δεν το βλέπω τόσο αστεία και επιφανειακά όσο εσύ. Ούτε το βλέπω σαν τη ζωή μου φυσικά!
Και το ότι σου ζητώ να μπεις στη θέση μου, αγαπητέ μου, δε σου ζήτησα να γίνεις φίλος μου, το παρεξήγησες. Αν δε θέλεις να δεις τη θέση μου σχετικά με αυτό που διαφωνώ μαζί σου, μη μπαίνεις άλλο στον κόπο. Δεν μπορείς. Αυτό δείχνουν οι αμέτρητες σελίδες που γράψαμε άδικα και μάταια.
Λυπάμαι. Ωστόσο θα ήθελα να ακούσω και την άποψη των διαχειριστών του φόρουμ για να ξέρω αν συμφωνούν ή όχι μαζί σου, για το πόσο σοβαρά πρέπει να μιλά κάποιος εδώ μέσα στο φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης. Αυτό όχι στο να σε \"συνετήσουν\" και να σε κάνουν \"ντα\", καμία τέτοια πρόθεση δεν έχω. Πραγματικά.
Αυτό που θέλω να ξέρω είναι η κατευθυντήρια γραμμή του φόρουμ, αν λειτουργεί όπως το είχα στο μυαλό μου και τόσο σοβαρά όσο εγώ το έπαιρνα ή αν ήταν αυτά στη φαντασία μου, οπότε κακώς ασχολούμαι.
Αυτά είχα να πω και βάζω τη δική μου προσωπική τελεία.