Χθες περπάτησα 1,5 ώρα, σήμερα έκανα μια ώρα ζούμπα!
Printable View
Χθες περπάτησα 1,5 ώρα, σήμερα έκανα μια ώρα ζούμπα!
30' κολύμπι + 20' τρέξιμο + 20' σκάψιμο + 30' beach volley
πόσο ωραίο το κολύμπι:love:
4 φορές διάδρομος και ασκήσεις την βδομάδα που πέρασε.
Κ σημερα απο μια ωρα!!
Κ σημερα απο μια ωρα!!
2 φορές μόνο διάδρομο και όργανα. έκανε τόοοση ζέστη.
Σήμερα μάζεψα τα κουράγια μου, άνοιξα τον κουμπαρά που είχα για αυτό το σκοπό και πήγα κι έκανα εγγραφή στο γυμναστήριο που χαλβάδιαζα από πέρυσι αλλά μου φαινόταν πολύ ακριβό για τα οικονομικά μου...
Μπορεί να μην έκανα σωστή κίνηση και να μετανιώσω τα χρήματα που επενδύω αλλά νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι παραπάνω από το περπάτημα των 2 έως 4 χιλιόμετρα ημερησίως και μόνη μου δεν μπορώ να το πετύχω αυτό το κάτι παραπάνω...
Από Δευτέρα λοιπόν.... Ξεκινάω... Ο στόχος μου είναι να μη σπάσω το συμβόλαιο νωρίτερα, να το διασκεδάσω σα να είναι ένα χόμπι, να πηγαίνω τις φορές που θα δεσμευτώ τη βδομάδα και του χρόνου τέτοιο καιρό που ίσως να είμαι πιο δυνατή σωματικά να μπορώ να νιώθω ανεξάρτητη σε ένα λιγότερα προστατευμένο περιβάλλον από αυτό το γυμναστήριο... (πχ να μπορώ να πάω σε κάποιο αθλητικό σύλλογο, ή σε κάποιο σιδεράδικο ή να μην ντρεπομαι το κολυμβητήριο)
Ευχηθείτε μου καλή τύχη
Μαρουλένια μπράβο σου για αυτήν σου την κίνηση. Η αλήθεια είναι πως και εγώ ψιλομισώ τα γυμναστήρια γενικώς (όχι λόγω βαρεμάρας για άσκηση, περισσότερο λόγω του ίδιου του μέρους) αλλά εντάξει κακά τα ψέματα βοηθάει ... και κακα τα ψέματα πρέπει (ως ένα σημείο τουλάχιστον) να πιέζουμε τους εαυτούς μας και να πειθαρχούμε ... έστω και λίγο , ως εκεί που δεν γίνεται πλέον παραβιαστικό για την ψυχολογία μας! Ωστόσο αυτό που μου τράβηξε το μάτι είναι αυτό που είπες στο τέλος ότι ντρέπεσαι το κολυμβητήριο... γιατί βρε συ ; Όπως και να είναι το σώμα του κάθε ανθρώπου, οι υπόλοιποι είναι υποχρεωμένοι να το σέβονται και να μην σε κάνουν να νιώθεις άβολα. Αν το κάνουν είναι δικό τους το πρόβλημα και όχι δικό σου ... το κολυμβητήριο είναι μια πρώτης τάξεως άσκηση η οποία δεν επιβαρύνει μάλιστα καθόλου τις αρθρώσεις (αλλά προφανώς για να το επιλέγεις θα τα έχεις ακουστά αυτα... ) Στην τελική κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου και πρέπει να αγαπάς το σώμα σου όπως και να είναι ... και οι άλλοι να κοιτάν τη δουλειά τους μπας και κάνουν και αυτοί τίποτα εξίσου καλό για εκείνους ;)
Ευχαριστώ Στελλού για τη θετική ενέργεια...
Τώρα τί να σου πω... Ναι έχεις δίκιο και μακάρι να σταματήσω να σκέφτομαι αρνητικά για αυτά που δε μου αρέσουν σε μένα και για τον εαυτό μου γενικότερα. Να σκεφτώ ότι οι ραγάδες, τα σπασμένα, αγγεία και η υπερτρίχωση είναι τα παράσημα μου.... Και να καταπολεμήσω όλα τα ζητήματα αποδοχής που έχω...
Απλά ένα μέτωπο τη φορά... Ήδη η ατσουμπαλοσύνη μου και η μη αθλητικότητα μου μου δημιουργεί άγχος και δυσκολία να συμμετέχω σε αθλητικές δραστηριότητες.
Σκέψου να αντηχούν στο κεφάλι μου "δεν μπορείς να πηδήξεις ούτε βρεγμενη εφημερίδα" "κόπηκα στην κωλοτούμπα στο δημοτικό και στο μπάσιμο στο γυμνάσιο" "τα motor skills σου έχουν θέμα" κτλ και ταυτόχρονα να ανησυχώ για το πώς φαίνομαι με μαγιώ.... Τώρα που τα γράφω φαίνονται αστεία και υπάρχουν άνθρωποι με μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά...
Αλλά ναι.. ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Δεν είναι θέμα τόσο φιλαρέσκειας όσο αυτο-απορριψης
Καταλαβαίνουμε απόλυτα τι θες να πεις. Μη νομίζεις οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε παλέψει πολλές φορές με το αυτές τις σκέψεις... Και παλεύουμε ακόμη δηλαδή. Δεν νομίζω ότι σταματάει ποτέ αυτό τελικά! Ακόμη και εγώ πχ που σε γενικές γραμμές έχω δουλέψει αρκετά με την αυτοεκτιμιση μου, συχνά πυκνά τρώω φρικες. Είναι πλήρως αναμενόμενο... απλά εκεί είναι που πρέπει να φιλτράρεις κάπως τα πράγματα και να δεις τι σου κάνει καλό και τι σε φθιρει. Είναι συνήθεια και είναι αν θες και κάτι σαν φάρμακο. Αν δεν περάσεις από τη φάση του να βιωσεις αυτόν τον φόβο της κριτικής από τους άλλους δεν θα τον ξεπεράσεις κιόλας και δεν θα πας παρακάτω. Αναγκαίο κακό...
μαρουλένια έ-λε-ος με την κωλοτούμπα.
http://www.phorum.gr/images/smilies/125.gif
πρέπει να ξεπεράσεις το περιστατικό!
καλή αρχή στο γυμναστήριο. πιστεύω ο,τι θα τα περάσεις μούρλια. σιγά σιγά θα γίνεις κ εσύ φετόνι σαν την πινκ.
αλήθεια τι είναι τα σιδεράδικα;
Μαρουλένια, αρχικά να σου ευχηθώ καλη τυχη με το γυμναστήριο, πιστευω οτι εκανες ενα μεγάλο δώρο στον οργανισμό σου κ αυτος θα σε ανταμείψει αναλόγως! Καλη αρχη, κ προσπάθησε να πηγαίνεις κ να εναλλάσσσεις το προγραμμα σου για να γινετα ευχάριστο! Οσο για τα υπόλοιπα, εγω σε καταλαβαινω, αλλα πίστεψε με, κανεις δεν ασχολείται με τους γύρω του, εγω απέφευγα πολλα χρονια να εμφανιστώ σε θάλασσα κ οταν το αποφάσισα, κ πηγα με μεγαλη παρεα, μου εγινε το κλικ μια μερα, πέρασα πολυ ωραια, κ κανεναν δεν ειδα να με κοιτάζει. Ουτε εναν. Ασε που μου ειναι αδιάφοροι πλέον, ουτε εμενα μου αρεσουν ολοι.
Ω σας ευχαριστώ όλες σας...
Σιδεράδικα, όπως έμαθα πρόσφατα, λένε εκείνα τα γυμναστήρια που μυρίζουν αντρίλα κι έχουν όργανα με βάρη. Είναι συνήθως πολύ φθηνά και σε ημιυπόγεια
Εμενα αυτοι οι τύποι με απωθούν φοβερά.. Ξέρετε ποια σώματα ζηλεύω;; Αυτα που ειναι υγιή κ που φαινεται οτι δεν εχουν κανει ποτε διαιτα, εχουν σφιχτά κ γερά σώματα, οχι απαραίτητα μυώδη κ γυμνασμένα, ε, αυτούς καμια φορα τους ζηλεύω, γιατι θεωρώ οτι τρώνε οσο κ οταν πεινούν κ δεν αποθεώνουν το φαγητο, κ ειδικά τις κακές τροφές.
συγνωμη που μπαινω στη συζητηση σας αλλα ηθελα να πω εγω τι ζηλευω ...παρολο που ειμαι ακριβως σαν το ανθρωπακι της michellen στο κοντο και θα επρεπε να ζηλευω τα παντα στους αλλους ,,ζηλευω τα λεπτα σφυγιλα μπρατσα,οχι τα γυμνασμενα απλα λεπτα σφριγυλα μπρατσα,θα αρχισω και εγω γυμναστηριο σε 2-3 μερες που θα ανοιξει