Alexan ετρωγα οσα επρεπε κι αλλα τοσα, ξαφνικα ειχα πεινα, ισως κι απο την περιοδο που δεν τελειωνε, δεν ξερω. Κανω θερμίδες για λίγες μερες, και θα δω μετά. Το μοτιβο με το φρούτο με κούρασε γμτ
Δεν έχεις χάσει καθόλου κιλά τον τελέυταίο καιρό?
Printable View
Alexan ετρωγα οσα επρεπε κι αλλα τοσα, ξαφνικα ειχα πεινα, ισως κι απο την περιοδο που δεν τελειωνε, δεν ξερω. Κανω θερμίδες για λίγες μερες, και θα δω μετά. Το μοτιβο με το φρούτο με κούρασε γμτ
Δεν έχεις χάσει καθόλου κιλά τον τελέυταίο καιρό?
Kαλημέρα τριαδοκόριτσα!
Τι μου κάνετε? έχω πάρα πολύ καιρό να μπω κ μου λείψατε!!:love:
Καινούργιο κόσμο βλέπω κ χαίρομαι που τα τρίαωρα προσελκύουν κ άλλους!!!
Προσπαθώ να ξαναβρώ τους ρυθμούς χωρίς βέβαια να τα έχω καταφέρει απόλυτα, βλέπετε το αδύναμο σημείο μου είναι πως όταν λοξοδρομώ δύσκολα επιστρέφω στον ίσιο δρόμο χαχαχα:D
Γεια σας κοριτσάκια!! Σόρρυ που έχω εξαφανιστεί, αλλά ετοιμάζομαι για ταξίδι. Φεύγω σήμερα και γυρίζω την Τετάρτη, οπότε από κει και πέρα τα ξαναλέμε!
Break μου χαίρομαι που σε ξαναβλέπουμε, Δήμητρα βλέπω από το τικεράκι σου ότι πας πολύ καλά, καλό κουράγιο στην συνέχεια!
Φιλάκια σε όλες!!!
Καλησπέρα στο τρελο παρεάκι μας :D
με αφορμή ένα συμπλήρωμα διατροφής που έπαιρνα πρόσφατα με κανέλα σας επισυνάπτω το παρακάτω άρθρο:
http://proionta-tis-fisis.blogspot.c...post_1546.html
Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό! Η κανέλα βοηθάει πολύ στις υπογλυκαιμίες και πλέον το δηλώνω από προσωπική εμπειρία. Δεν είναι απλά ότι είμαστε γλυκατζούδες απλά οι περισσότεροι υπέρβαροι και ειδικά οι παχύσαρκοι πάσχουμε από προδιαβητικό στάδιο και αντίσταση στην ινσουλίνη. Η κανέλα στην καθημερινή μας διατροφή μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη. Προσωπικά μου έκοψε τόσο τις υπογλυκαιμίες και την επιθυμία για γλυκό που απλά μπορούσα να αντισταθώ με ευκολία σε όλους τους γλυκούς πειρασμούς. Σημειωτέον ότι δεν ενεργεί από την πρώτη μέρα, εμένα μου πήρε 3 βδομάδες καθημερινής λήψης του συμπληρώματος για να δράσει. Δεν είναι ανάγκη να πάρετε βέβαια το συμπλήρωμα μπορείτε απλά να εντάξετε την κανέλα στην καθημερινή σας διατροφή ;)
Καλησπέρα :)
χάθηκα λίγο αλλά από τι βλέπω όλοι μας έχουμε ψιλοχαθεί. Ελπίζω να είστε καλά και να νιώθετε όμορφα ότι και να κάνετε.
Έχω εδώ και δύο εβδομάδες που έχω ξεκινήσει μία σοβαρή προσπάθεια για να βελτιώσω γενικώς τους δείκτες της υγείας μου, κατά συνέπεια και του βάρους μου. Θα σας πω και περισσότερα όσο προχωράω και βλέπω θετικά αποτελέσματα. Προς το παρόν θα ήθελα να επικεντρωθώ στην διατροφή μου και πως την έχω διαμορφώσει τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Προκειμένου να μειωθούν οι υπογλυκαιμίες μου έχω κόψει τη ζάχαρη σε οποιαδήποτε μορφή της και γενικώς αποφεύγω το λευκό αλεύρι και όλα του τα παράγωγα. Το τελευταίο είναι κάπως περιοριστικό αλλά ευτυχώς είναι κάτι που νιώθω έτοιμη πλέον να κάνω χωρίς να με ενοχλεί. Εξάλλου στο εμπόριο υπάρχουν πλέον πολλά προϊόντα ολικής άλεσης οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Από σύνθετους υδατάνθρακες έχω επικεντρωθεί στην κατανάλωση βρώμης, κρίθινων παξιμαδιών, ζυμαρικών ολικής άλεσης κτλ. Λαδάκι τρώω αλλά με μέτρο και πάντα ωμό σε σαλάτα και φαγητό και στους δύο καφέδες που πίνω κάθε μέρα πλέον βάζω λίγο μέλι (1/2 ή 1 κ.γ. ανάλογα με τα κέφια) για να γλυκίζει.
Γράφω κάνα δυο μέρες πως κινήθηκα ενδεικτικά:
Σάββατο:
Πρωινό: 1 μήλο, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 1 αυγό βραστό
Πρόγευμα: 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης
Μεσημέρι: 5 λαχανοντολμάδες με 2κ.σ. λαδολέμονο
Απόγευμα: 1 φλιτζ κεφίρ, 1 μπισκότο βρώμης
Βράδυ: 1 μήλο, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 2 φέτες του τοστ κασέρι.
Δευτέρα:
Πρωινό: 1/2 μπανάνα, ; φλιτζ κεφίρ, 1κ.σ. ξηροί καρποί
Πρόγευμα: 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης
Μεσημέρι: 2 φλιτζ ζυμαρικά ολικής άλεσης, 3κ.σ. σάλτσα, 1κ.σ τριμμένο τυρί, 1 φλιτζ. μπρόκολο
Απόγευμα: 1/2 μπανάνα, 1 κ.σ. ξηροί καρποί
Βράδυ: 1 γιαούρτι πρόβειο, 2κ.σ. μούσλι, 1 κ.γ. μέλι, 2 καρύδια
Προσπαθώ να ασκούμαι και να περπατάω σχεδόν καθημερινά τουλάχιστον μισή ωρίτσα ή να κάνω γιόγκα ή ζούμπα που μου αρέσει και άλλες φορές κάνω ποδήλατο. Σε γενικές γραμμές 5 φορές την εβδομάδα θα κάνω κάτι από τα παραπάνω. Επίσης αύξησα το νερό μου σε 2-2.5 λίτρα καθημερινά και παλεύω να τα κάνω 2.5 -3 . Μετά από 2 εβδομάδες λοιπόν νιώθω πολύ καλύτερα, ήδη έχασα και τα κιλά που είχα βάλει τα Χριστούγεννα και προχωράω και παρακάτω. Απολογισμός 3 κιλά μείον σε 2 εβδομάδες :bigsmile:
Eli moy δεν ξερεις ποσο χαιρομαι πρωτα απο΄ολα που ξαναβλεπω post soy ............Παρα πολυ!!!!!!!!!!! Δευτερον συγαγχαρητηρια για την καινουρια προσπαθεια που ξεκινησες , δεν σου λεω καλη επιτυχια γιατι φανηκε ηδη την εχεις στο τσεπακι σου ηδη ........Και εγω με sleeve τετοια θεαματικα αποτελεσματα εκτος απο την πρωτη εβδομαδα δεν εχω γευτει ........... συνεχισε ετσι δυναμικα Eli μου !!!! Θα αναμενουμε πλεον πιο συχνα νεα σου , μην χανεσαι οκ ;;;
Αλμάκι μου σε ευχαριστώ :), εύχομαι και εσύ να τα πας καλά με τη διατροφή σου :starhit:
Λέω μιας και έχω μπει σε ένα πρόγραμμα και πλέον αρχίζω να σταθεροποιώ τη διατροφή μου να γράφω λίγο πιο συχνά για να παίρνει και όποιος θέλει ιδέες για τις τριάδες. Έχω πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μου, ωστόσο έχω διανύσει και αρκετό ;). Έχω ήδη δουλέψει πάρα πολύ το θέμα της ψυχολογίας μου γύρω από το φαγητό και όχι μόνο, ξέρω πλέον απ έξω και ανακατωτά τι χρειάζεται να τρώω για να έχω ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και το μόνο που μου μένει είναι να μείνω πιστή στην προσπάθεια μου.
kalispera ki apo mena....
ta xristougenna evala k ego kati tis k akoma ta kratao...
jekino k ego loipon mazi sou elli...
simera loipon...
7.30 1/2 polispori galeta me 1/2 tyri - galopoula maroyli 1/2 apojhrameno syko
10.00 to ipoloipo miso
12.30 1 galeta alimeni me giaourti me 1/2 feta galopoula 1 portokali
3.00 misi galeta ena syko
530 treis pirounies marakonia me ligi saltsa garides, 1/2 kinder bueno
8.00 miso giaourti 2/% ena paximadi kritharenio ena mantarini i karidi
elli proti apopira me apeires ores ektos spitiou ...gia pesthn gnomi sou...
Καλησπέρα look
θέλει δουλίτσα το πρόγραμμα σου αλλά δεδομένου ότι είσαι ώρες έξω από το σπίτι είναι λογικό να χάνεις λίγο το μπούσουλα. Θα σου πρότεινα να έχεις πάντα μαζί σου σνακ στην τσάντα σου π.χ. ένα φρουτάκι και λίγους ξηρούς καρπούς ή μία μπάρα δημητριακών που κατά προτίμηση θα φτιάξεις μόνη σου. Του εμπορίου δεν είναι καθόλου θρεπτικές. Επίσης για να μην φτάνει απόγευμα και δεν έχεις κάνει ένα γεύμα τριάδας, καλό είναι να έχεις ετοιμάσει κάτι και πάλι από το σπίτι ή να πάρεις από έξω μία αράβικη πίτα, ή ένα σάντουιτς, ή ακόμη καλύτερα να έχεις ετοιμάσει κάτι από το σπίτι. Εγώ όταν δούλευα έλειπα άπειρες ώρες από το σπίτι και έτσι έπαιρνα σακουλίτσα με όλα μου τα γεύματα μαζί μου. Ένα λάθος που βλέπω ότι έχεις κάνει είναι ότι ενώ όλη μέρα είσαι με μικρά σνακ όταν γύρισες σπίτι δεν έκανες ένα σωστό γεύμα. Καλό θα ήταν στις 5.30 να είχες φάει το φαγητό σου κανονικά και το βραδινό σου να το τραβούσες και λίγο αργότερα κατά τις 9.00. Επίσης βλέπω μία τάση να τα κόβεις όλα στη μέση :), δεν χρειάζεται, μη τσιγκουνεύεσαι τα γεύματα σου γιατί μετά θα πεινάσεις νωρίτερα από το τρίωρο και χάσεις τον έλεγχο.
Δες ενδεικτικά τις ποσότητες που επιλέγω για τα γεύματα μου και τα σνακ μου για να πάρεις μία ιδέα για το τι θεωρείται μερίδα ;)
Καλή συνέχεια
bravo σου Ελλη! Καλη επαναφορα!!! Καθε επιτυχια κοριτσι μου :thumbup::thumbup:
SweetOctober σε ευχαριστώ, εύχομαι και εσύ να έχεις καλη επιτυχία στην προσπάθεια σου :), προσπάθησε ότι κάνεις να φροντίσεις να υιοθετήσεις συνήθειες που μπορούν να σε συντροφεύουν για μία ζωή ;)
Χθεσινή μέρα:
Πρωινό 10.00
1 φυσικό χυμό πορτοκάλι, 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 κ.σ αμύγδαλα-καρύδια
Πρόγευμα 15.30
1 μανταρίνι, 1 μπισκότο βρώμης
Μεσημέρι 16.30:
2 φλιτζάνια φασολάδα σούπα με καροτάκια, 1 μικρή πανσέτα ψητή, 1/2 παξιμαδάκι κρίθινο
Απόγευμα:
1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης
Βραδινό:
1 φλιτζ. ραδίκια βραστά, 2δαχτ. φέτα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο
Το πρόγευμα μου και το μεσημεριανό μου πήγαν πίσω γιατί είχα λιπομέτρηση και έπρεπε να είμαι νηστική.
Ελη μου χαιρομαι παρα πολύ για σενα και που σ ακουω τοσο ετοιμη πια να πας παρακατω . Ημουνα σιγουρη για σενα !! Καλη συνεχεια σου ευχομαι ... να μαθαινουμε νεα σου ε !!;)
Δώρα μου σε ευχαριστώ :love:
Σας ευχαριστώ όλες για την υποστήριξη, νιώθω αισιόδοξη, έχω ισχυρούς σύμμαχους στην προσπάθεια μου και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα καταφέρω να σκίσω την κορδέλα του τερματισμού :bigsmile:
Μεγάλη δήλωση αλλά έχω λόγους που το πιστεύω ;)
Για να κανεις εσυ τετοια δήλωση ειμαι σιγουρη οτι θα γινει !!! Δεν σ εχω ξανακουσει ποτε τοσο ετοιμη και τοσο αισιοδοξη !!!!!!!!!! :thumbup:
Είμαι Δώρα μου, είμαι! Νιώθω να ισορροπώ επιτέλους :spin: