asteraki
κάνε και κανά μαγειρευτό φαγητό! Υπάρχουν και τα όσπρια και τα λαδερά... Μην κάνεις μονότονη την διατροφή σου! Βάλε ποικιλία! ;)
Printable View
asteraki
κάνε και κανά μαγειρευτό φαγητό! Υπάρχουν και τα όσπρια και τα λαδερά... Μην κάνεις μονότονη την διατροφή σου! Βάλε ποικιλία! ;)
ωραία που μαζευτήκαμε πάλι :) :) και εγω ανυπομονώ να δω το 7 για πρώτο ψηφίο σαν όνειρο μου φαίνεται.. αλλα χάνω πάρα πολύ αργά.. δηλαδή 1 κιλό το μήνα και αν
Το κάθε κιλό πρέπει να περάσει καιρός για να το "καβατζώσω" και να μην ανεβοκατεβαίνει η ζυγαριά, αλλα δε με πειράζει, έτσι και αλλιώς το λίπος είναι πολύ ελαφρύ και δεν παίζει να χάνεις 1 κιλο λίπος και τα υπόλοιπα που έχω δεν τα'χω για χάσιμο οποτε... υπομονή!!
Φοβερη λογικη, Ευαπαπ...και ιδιαιτερως ενθαρρυντικη! Ενω εγω που κολλαω με το νουμερο, ξεχνω τη διαφορα στο σωμα που φερνει η απωλεια λιπους, που ειναι και το ζητουμενο, εν τελει.
Βρε κοριτσια, μηπως να κανω κι εγω αυτο το φλεξι, που λεει το αστερακι;;Ξερετε που μπορει να το βρε κανεις στα ελληνικα;
Καλησπέρα και από μένα!
Τι χαρά να ξαναβλέπεις όλους εδώ μέσα! Και μάλιστα να μαθαίνεις ότι σημειώνουν επιτυχίες και χάνουν κιλά!
asteraki, μια χαρά είναι η απώλεια. Και μην ξεχνάς ότι θα έρθουν και οι εβδομάδες που θα χάνεις περισσότερο!
Το ίδιο ισχύει και για τη Μαρία, την 2sweet2b4go10, την tidekpe, την euapap και όλους.
Υπομονή και επιμονή και όλα θα γίνουν όπως πρέπει!
Εγώ βέβαια είχα υποχεθεί ότι θα ξεκινούσα πρόγραμμα. Μία μέρα το εφάρμοζα και έξι το χαλούσα, σε σημείο να έχω φτάσει τα 100,8 κιλά.
Ναι, καλά διαβάζετε. 100,8.
Ολική επαναφορά στο 2008, πριν την εφαρμογή του flexipoints, με το οποίο έχασα όλα τα κιλα, για να τα ξαναβάλω τέσσερα χρόνια μετά.
Ειλικρινά προβληματίστηκα αν θα έπρεπε να ξαναγράψω, γιατί έγινα κουραστικός και επαναλαμβανόμενος.
Από την άλλη, δεν είναι στη φύση και στον χαρακτήρα μου να καταθέτω τα όπλα. Ποτέ.
Αδιαφόρησα όμως και αυτό με πειράζει.
Το ότι δεν πήρα την απόφαση όταν έβαλα τα λίγα κιλά και τώρα έφτασα στα 100,8.
Λέω λοιπόν το εξής:
Εδώ είναι η χρυσή ευκαιρια να επανέλθω, να σκεφτώ τι έφταιξε και να δράσω. Να περάσω στην πράξη.
Το αν θα το πετύχω ή όχι, θα φανεί την επόμενη Τρίτη, στο πρωινό ζύγισμα.
Αν και μέσα μου ξέρω το αποτέλεσμα...
Καλό απόγευμα!
αστερακι
γιαυτο σε ρωτησα ηλικια και σταθεροτητα. στην ηλικια σου εισαι ωριμη γυναικολογικα και εφοσον συμβαινει πρωτη φορα, ειναι πολυ πιθανο να ειναι τυχαιο η λογω στρεςς κλπ Η αν αρχισες αποτομα στερητικη διαιτα. μην ανησυχεις.
και δεν κανεις καθολου σαν χαζη με τα φορεματακια σου. ειναι πολυ βοηθητικο να εχουμε κινητρα να συνεχιζουμε, και τα ωραια ρουχαλακια ειναι ενα απο τα πολυ καλα κινητρα ;)
κοριτσια, αν ειστε κοντα στον στοχο η κανετε καιρο διατροφη, μην ανησυχειτε για τα κιλα. φευγουν ΠΟΛΥ αργα. εγω στεναχωρεθηκα λιγο γιατι μολις ξεκινησα, αλλα δεν πειραζει.
τιντεκπε
ψαξε σε αυτο το ποστ εχει καπου λινκ για το μπλογκ της μαριας οπου εχει αναρτησει πολλες πληροφοριες για τα φλεξι. θα βρεις ακρη..
προσωπικα δεν κανω ακριβως ΓΓ. κανω κατι απ το μυαλο μου, αλλα πιστευω οτι αν το μετρησουμε ειναι ΓΓ.
φφφφφφφ καλη συνεχεια :)
πι καπα
καλως σε :)
ξερω οτι θα επιμεινεις και τελικα θα τα καταφερεις.
αν θες ομως να σου πω τι κανω εγω οταν ξεφευγω συνεχομενα για πολυ καιρο και ηταν αυτο που εκανα και αυτη τη φορα.
κανω μια πολυ αυστηρη αρχη για 2-3 μερες, να νοιωσω λιγη στερηση και αφενος να καταλαβω οτι μπαινω σε προγραμμα, αφετερου να μαθω να εκτιμαω ξανα την τροφη σε μικρη ποσοτητα. να φτασω να νοιωθω ευγνωμων για καθε μπουκια που τρωω, ωστε να ειμαι καλα με μικρη ποσοτητα τροφης.
επισης, τον πρωτο καιρο, περιοριζομαι σε βασικες τροφες, ωστε να μην ξεφευγω ευκολα. δλδ, κρεας, κοτοπουλο ,ψαρι, ψητα, σαλατες ωμες και βραστες μεμετρημενο λαδι, κανεα γιαουρτι, γαλα απαχο, λιγα κορν φλεικς η μουσλι, λιγο τυρι απαχο, αυγα, λιγο ζαμπον και φρουτα.
ΓΛΥΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΟΥΤΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ.
διοτι οταν ξεφευγεις για μεγαλο διαδτημα και εισαι σε φαση τσιμπολογηματος, ειναι πολυ ευκολο το ενα μπιτερ σοκολατακι να το κανεις και 3 και παστα και μπουγατσα. αν βγαλεις την κατηγορια απ το μυαλο σου για ενα διαστημα, πειθαρχεις ευκολοτερα. αυτο πιστευω.
αν νομιζεις οτι θα βοηθησει κιε σενα, δοκιμασε.
ειδαλλως , εσυ ξερεις καλυτερα.
εισαι αλλωστε ο βετερανος της ΓΓ εδω. ;)
asteraki εδώ: http://adunatisma.wordpress.com/ww-ποντοι-τροφων/ έχω κάνει την συγκεντρωτική λίστα τροφίμων, την οποία ενημερώνω που και που και με συσκευασμένα τρόφιμα απ'τα σούπερ μάρκετ. Κάνε αντιγραφή κι εκτύπωσέ την για να την έχεις.
Επίσης υπάρχει κι αυτό εδώ το θέμα: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=1326 Διάβασέ το όλο μιας και τα κορίτσια εκεί (ειδικά η ΑΜΑΛΙΑ) έχουν σημειώσει όσα έγραφαν τα βιβλιαράκια του ελληνικού φλέξι!
Με το παλιό πρόγραμμα φαντάζομαι ότι οι πόντοι σου κανονικά θα έπρεπε να είναι πολύ παραπάνω απ'τους 18, μιας και ΟΛΑ υπολογίζονται. Στο δε φλέξι υπάρχουν άλλες αρχές και απολαμβάνεις κάτι παραπάνω και ειδικά με λαχανικά και φρούτα που δεν έχουν πόντους! Δοκίμασέ το όποτε θες αρκεί να "κολλήσεις" με αυτό! Όπως λένε άλλωστε οι WW: δεν είναι δίαιτα είναι νέος τρόπος ζωής! :yes: :saint2:
Να σας πω...ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩγια τον κοπο σας...και ε μια φιλη φανηκαν λιγοι οι 18 ποντοι...θα τα διαβασω ολα!!!
Kαλησπερα...η καθημερινη μας αναφορα:
-καφες με γαλα -1
μακαρονια με κιμα-8
-φρουτα
καφες με γαλα-1
-σαλατα, τυρι-2, ψωμι-2
Εκτος του οτι μου απομενουν 6 μεχρι τους 21 που τελικα πρεπει να καταναλωνω...μοσχοβολαει και το κεικ που ψηνεται στο φουρνο...
Ναι, θα υποκυψω μαλλον.
Α! Και νερο 5 ποτηρια. εδω δυσκολευομαι πολυ!!!!!
Ελπιζω να ειστε καλα...
Γεια σε ολους/ες! Ποσο χαιρομαι που βρηκα κι αλλους/ες , που ακολουθουν το συγκεκριμενο προγραμμα!! Μεθαυριο κλεινω μια εβδομαδα που ξεκινησα και χθες βραδυ σκεφτηκα να ψαξω στο νετ να βρω , αν υπαρχει, κατι σχετικο με τα WW..Ετσι εντοπισα το blog "Θελω ν αδυνατισω" κι απο εκει βρεθηκα εδω! Ενθουσιαστηκα τοσο πολυ χθες βραδυ..αφου δεν σας κρυβω οτι κοιμηθηκα καλες 4 τα ξημερωματα, ψαχνωντας και διαβαζοντας! Ειναι τοσο ωραιο να εχεις συνοδοιπορους σε μια κοινη προσπαθεια..:)
Εγω κοριτσια πηγα στα WW πρωτη φορα το 1995, λιγο μετα τις Πανελληνιες, που ειχα τα περισσοτερα κιλα που ειχα ποτε στη ζωη μου, ειχα φτασει στα 82. Εκανα τοτε το προγραμμα Superstart 123 και μεσα σε 6 μηνες, κανοντας και τις ατασθαλιες μου, εχασα 18 κιλα! Συνεχισα για λιγο μονη κι εχασα αλλα 2! Το θεμα και το μεγαλο λαθος βεβαια ειναι οτι σταματησα να πηγαινω και δεν εφτασα στο σταδιο της συντηρησης..δεν προσεξα και..σιγα σιγα πηρα παλι-ευτυχως οχι ολα- τα κιλα( πωπω μιλαμε για 16 χρονια πριν :/) Απο τοτε εως το 2004 ξαναπηγα WW κι εκανα διαδοχικα το 123 Success , το Point System και το Flexi..ημουν και ειμαι fun , οπως καταλαβατε :P Τωρα αποφασισα να ξεκινησω το Flexi αλλη μια φορα, ξεκινησα την περασμενη Πεμπτη με 73,2 κιλα..την Πεμπτη θα ζυγιστω και θα σας πω αποτελεσμα! :) Eχω εναν γιο 16 μηνων και το ευτυχημα ειναι πως τα κιλα που πηρα στην εγκυμοσυνη (12) τα ειχα ηδη χασει μολις σαραντησα ολα κι ετσι εχω τα κιλα, που ειχα πριν την εγκυμοσυνη.
Ευχομαι καλη επιτυχια σε ολες μας και καλη δυναμη!! Αν δω οτι μπορω να βοηθησω καπου θα το κανω! Θα κοιταξω κ τα παλια βιβλιαρακια για συνταγες κυριως βεβαια! Χαρηκα πολυ που ειμαι εδω, φιλια!!
Καλησπέρα σε όλες και όλους!
Επιτέλους, μετά από καιρό απραξίας και αδιαφορίας, η μηχανή πήρε μπρος και το αποτέλεσμα της πρώτης εβδομάδας ήταν...
... - 2 κιλά!
Έτσι, έτσι...
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαρούμενος και ικανοποιημένος νιώθω που ξαναμπήκα σε πρόγραμμα και το έφερα εις πέρας μια ολόκληρη εβδομάδα!
Δεν δικαιολογούνται λάθη από τώρα και στο εξής. Θα προχωρήσω όπως ξέρω καλά και τα αποτελέσματα θα φανούν.
Χάρηκα πολύ που βλέπω αισιοδοξία και προοπτική!
Garyfalaki, κι εγώ παρόμοια με σένα. Ισόβιο μέλος έγινα το 1996 και έχω κάνει όλα τα προγράμματα. Είμαι πεπεισμένος ότι το σύστημα των WW είναι το καλύτερο, πιο υγιεινό και ισορροπημένο και κρίμα που έκλεισαν στην Ελλάδα.
Μέχρι τέλους πήγαινα κάθε βδομάδα και όταν είχα χάσει τα κιλά. Η εμπειρία των συναντήσεων, η ατμόσφαιρα, τα πάντα ήταν τόσο τέλεια!
Τώρα ακολουθώ το PointsPlus και σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην προσπάθεια που κάνεις!
Μπραβο σου!!! Πολυ καλη αρχη!! Ευχομαι να συνεχισεις ετσι δυνατα για οσο θελεις! Βετερανος λοιπον κι εσυ ε? Χαχαχα! Κι εγω την ιδια αποψη εχω για τα WW..πιστευω πως ειναι απο τα προγραμματα που πραγματικα μπορουν να φερουν αποτελεσμα..γιατι δεν μπαινεις στη λογικη του.."α τωρα θα κανω διαιτα και θα στερηθω αλλα τι να κανουμε.."Αντιθετα προκειται για μια διατροφη που δεν σε κανει να νιωθεις στερημενος και απομονωμενος αλλα σε αφηνει ν απολαμβανεις τροφες που επιθυμεις (στα λογικα πλαισια παντα), κατι πολυ σημαντικο για να προχωρησει η προσπαθεια σε βαθος χρονου και να μη νιωθεις οτι και καλα "κανεις διαιτα".
Το PointsPLus το ακολουθεις απ το διαδικτυο ε? Εχει μεγαλες διαφορες απ το flexi?
Α! Και ναι..οι συναντησεις βοηθουσαν τοοοοσο πολυ ψυχολογικα..αλλα και η διαδικασια του ζυγισματος στην απωλεια σιγουρα..;) Noμιζω ομως πως η παρεα εδω κανει την ιδια δουλεια με τις συναντησεις!!
pk,
συγχαρητήρια για την απωλεια σου!! :)
μια χαρά τα πήγες. εύχομαι καλή συνέχεια .
εγω αυτες τις μέρες κανω ενα πειραματακι, βασισμένο σε προσωπικές "μελέτες" :Ρ
θα σας πω περισσότερα σε καμιά 20ρια μέρες.
Γαρυφαλλάκι καλως ήρθες!
καλή αρχή!
μιάς και έχεις παρακολουθήσει όλες αυτές τις αλλαγές του προγράμματος, λαιβ, λύσε μου μια απορία αν θέλεις.
στα φλεξι, δεν υπάρχουν διατροφικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς, όπως υπήρχαν στο πρώτο πρόγραμμα? απλά συγκεντρώνεις τους πόντους της ημέρας απο ότι τροφές θέλεις, με τον τρόπο που θέλεις?
καλή δύναμη και σε σένα :)
Σ ευχαριστω πολυ, καλως σας βρηκα!!Quote:
Originally posted by 2sweet2b4go10
pk,
συγχαρητήρια για την απωλεια σου!! :)
μια χαρά τα πήγες. εύχομαι καλή συνέχεια .
εγω αυτες τις μέρες κανω ενα πειραματακι, βασισμένο σε προσωπικές "μελέτες" :Ρ
θα σας πω περισσότερα σε καμιά 20ρια μέρες.
Γαρυφαλλάκι καλως ήρθες!
καλή αρχή!
μιάς και έχεις παρακολουθήσει όλες αυτές τις αλλαγές του προγράμματος, λαιβ, λύσε μου μια απορία αν θέλεις.
στα φλεξι, δεν υπάρχουν διατροφικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς, όπως υπήρχαν στο πρώτο πρόγραμμα? απλά συγκεντρώνεις τους πόντους της ημέρας απο ότι τροφές θέλεις, με τον τρόπο που θέλεις?
καλή δύναμη και σε σένα :)
Φυσικα και υπαρχουν κανονες!! Αλλιως η διατροφη δεν θα ταν υγιεινη και ισορροπημενη, αν μπορουσες να "καταναλωνεις" τους ποντους σου σε ο,τι σου αρεσει μονο..
Ειναι αυτοι που εχει γραψει η ΑΜΑΛΙΑ στο αλλο τοπικ! Δηλαδη:
1) 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα
Στα ww αυτό μεταφράζεται σε τουλάχιστον 3 μερίδες λαχανικών (300γρ) και 2 μερίδες φρούτων (200γρ)
2) Κάθε μέρα πίνετε 1,5 έως 2 λίτρα υγρών εκ των οποίων τουλάχιστον 1 λίτρο νερό.
3) Το πρόγραμμα weight watchers συνιστα την κατανάλωση 2 - 3 μερίδων "ορατών" λιπαρών ουσιών την ημέρα (λάδι, βούτηρο, κλπ)
4) Συνιστάται να καταναλώνετε τουλάχιστον 2 μερίδες γαλακτομικών προιόντων την ημέρα (3 για τους έφηβους και τις γυναίκες άνω των 55 ετών)
5) Ποικιλία στη διατροφή (που σημαινει οτι φροντιζουμε να μην τρωμε τα ιδια και τα ιδια ακομα και σε μια συγκεκριμενη κατηγορια..π.χ ακομα κ στα φρουτα οχι συνεχεια ενα μονο ειδος..
Κατα τα αλλα ισχυει το οτι σου επιτρεπει να τρως ζυμαρικα και πατατες μεχρι να ικανοποιηθεις..(ενταξει ενα γεματο βαθυ πιατο νομιζω ειναι ο,τι πρεπει, για να ικανοποιηθουμε) μετρωντας τα πρωτα ως 4 ποντους(3 αν ειναι ολικης) και τις πατατες 2 ποντους.
Και βεβαια ισχυει και η αποταμιευση ποντων , που μπορει να μας ¨χρησιμευσουν" σε καποια εξοδο ή τραπεζι γενικα, που ομως δεν πρεπει να ναι παραπανω απο 4 καθημερινα! Και πρεπει να καταναλωθουν μεσα στην ιδια εβδομαδα!
Αν θελεις κατι αλλο μου λες αλλα τα βασικα αυτα ειναι!!