Εγώ να φανταστείς είχα τέτοιο θέμα που ακόμη και με την αλλαγή της διατροφής δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά το σύστημα, έπρεπε να κάνω και προσθήκες όπως το κεφίρ για να δω άσπρη μέρα κάθε μέρα :lol:
Printable View
Εγώ να φανταστείς είχα τέτοιο θέμα που ακόμη και με την αλλαγή της διατροφής δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά το σύστημα, έπρεπε να κάνω και προσθήκες όπως το κεφίρ για να δω άσπρη μέρα κάθε μέρα :lol:
Χαχα Ελη μου να ξερες ποσο σε νιωθω! Ειναι μεγαλη ταλαιπωρια και σπασιμο νευρων μια τετοια κατασταση και την εζησα για πολλά χρονια. Ευτυχως τωρα δειχνει να παει καλα μη το γρουσουζεψω :P
Καλησπέρααα...!! Ώρα για τον χτεσινό απολογισμό λοιπόν :) :
12:00
3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1 μήλο
15:20
1 πιάτο ρύζι καστανό με λαχανικά (καρότα, πιπεριές), σάλτσα και 80 γραμ τόνο
1 πιάτο μαρούλι με 1 κ.σ λάδι
18:00
μισή μπανάνα
μια χούφτα ξηροί καρποί
20:30
1 τοστ(2 φετες ολ.αλεσης) ανάμεικτο γακοπούλα, μίλνερ
1 πιάτο κουνουπίδι με 2 κ.σ λάδι
22:00 (έξω)
1 τσάι με 1,5 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
00:00
μισή μπανάνα
1 κριτσίνι ολ.αλεσης
Όταν ήμασταν έξω μας έφεραν απο το μαγαζί μια κρέπα με μπόλικη σοκολάτα κλπ. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχα ορμήξει λόγω στέρησης και σκεπτόμενη πόσο "κολασμένη" :lol: είναι. Άντιθετα εντυπωσιάστηκα με το πόσο εύκολα είπα το όχι. Η φίλη μου έλεγε φάε μόνο μια μπουκιά για να μη νιώσεις ότι στερείσαι. Και της έλεγα μα δε νιώθω ότι στερούμαι δε μου κάνει αίσθηση να φάω και με κοιτούσε με απορία. χαχα
Είναι υπέροχο να νιώθεις ότι δεν στερείσαι, και ότι λειτουργείς ως φυσιολογικός άνθρωπος! Στην αρχή θυμάμαι όταν κατάφερα να ξεπεράσω τις υπερφαγικές μου τάσεις, και αυτό προσωπικά μου πήρε πολύ καιρό γιατί είχα αδηφαγική διαταραχή, ένιωθα μία απέραντη ανακούφιση που μπορεί να βρισκόμου γύρω σε ένα σωρό πειρασμούς και να είμαι ήρεμη και χαλαρή. Είναι απίστευτη η χαρά που ένιωθα :). Χαίρομαι που το ένιωσες και εσύ χθες στον καφέ σου πινκ μου :D
Χθεσινή ημέρα:
Πρωινό 10.00: 2 μανταρίνια, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 1 φέτα τυρί
Πρόγευμα 13.30: (έξω) 1 ελληνική μπάρα βερίκοκο
Μεσημέρι 17.00: (έξω) 1 μανταρίνι, 1 μπισκότο βρώμης
Απόγευμα 19.00: 2φλιτζάνια φασολάδα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 50γρ φέτα
Βράδυ 21.30: 2 μέτρια παντζάρια με 1κ.σ. λάδι, 1 κρίθινο παξιμαδάκι, 50 γρ. φέτα
Λίγο ποδήλατο μόνο χθες περίπου 15'
Eli μου ομολογώ ότι ήταν μια τεράστια ανακούφιση ναι και ένιωσα απλά υπέροχα :) .
Σχετικά με τη διατροφή σου να σε ρωτήσω με τη φασολάδα δε χρειαζόταν και μια σαλατούλα για την τριάδα σου; Ή βάζεις πολλά λαχανικά μέσα στη φασολάδα;
Φροντίζω να βάζω μπόλικα καρότα μέσα στη φασολάδα και γενικά λαχανικά, πιπεριά, μαιντανό, σέλινο οπότε δεν χρειάζεται απαραίτητα σαλάτα. Αν θέλω καμιά φορά συμπληρώνω και σαλάτα με τα όσπρια για να χορτάσω σε περίπτωση που πεινάω αρκετά η συμπληρώνω 3 ελιές στο γεύμα μου. Ανάλογα τα κέφια.
:love::love::love::love::love:
Ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω ωω!!!!!
Βρε καλώς το βρε καλώς το!
Ριάκι μου γλυκό :love::love::love:
Έλλη μου!!!! φιλάκια πολλα πολλα!!!! μπηκα πριν αλλα δε προλαβα να διαβασω τιποτα ....εκτος του οτι πας καλα ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ!!!! ελπιζω το βραδακι να προλαβω να σας διαβασω και να γραψω νεα μου..... ΜΟΥ ΛΕΙΨΑΤΕ ....:love::love::love:
Και εμένα μου έλειψες Ριάκι μου, πολύ χαίρομαι που πέρασες να πεις ένα γεια :D
Περιμένω να μάθω νέα σου!
Hellooooo!!! Γεια σου τριαδοκόσμε... Τι κάνετε;;
Τα χτεσινά:
12:15
3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1 αχλαδάκι
15:15
1 πιάτο σπανακόρυζο 220 γρ με 1 κ.σ.λάδι
1 φ.ψωμί για τόστ ολικής
2 δάχτυλα τυρί
1 αγγουράκι
γαλλικός γάλα-ζαχαρίνη
18:30
1 μήλο
1 χούφτα ξηρούς καρπούς
21:40
μαρούλι μπόλικο
3/4 φλιτζ. μακαρόνια ολ.άλεσης
1 κοτοσουβλάκι
1 φέτα μίλνερ
σος με 2 κ.σ λάδι-1κ.σ μπαλσάμικο- 1 μουστάρδα
Εντωμεταξύ αντιμετωπίζω πρόβλημα στο σπίτι και δε ξέρω τι να κάνω. Το μεσημέρι που έδειξα στη μαμά μου τη μερίδα με το σπανακόρυζο άρχισε να μου λέει ότι είναι πολύ λίγο και αυτή δε θα μπορούσε να τη κάνει αυτή τη δίαιτα και τέτοια. Το βράδυ που με βλέπουν να κάνω αυτή τη σαλάτα αρχίζουν και μαμά κ μπαμπάς α όλο τρως και θα φας τόσα πράγματα για βράδυ και μακαρόνια και αυτό δεν είναι δίαιτα κτλ Προσπάθησα να τους εξηγήσω τη λογική των τριάδων και ότι αυτή η ποσότητα μακαρονιών είναι ισοδύναμη με μια φέτα ψωμί αλλά τζάμπα κόπος. Όλο με λένε ότι κάθε λίγο τρώω. Προσπαθώ να τ αγνοήσω....η μαμά μου δε μου είπε τίποτα αλλά νομίζω ότι της φάνηκε λίγο που έχασα ένα κιλό σε 2 βδομάδες με διατροφή απο διαιτολόγο. Πφφφ με ψιλοαγχώνει όλο αυτό.
Αααααχ Πινκ μου ζεις με τους γονείς σου καλό μου; Δύσκολα εκεί τα πράγματα. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι μην τους ακούς και μην τους αφήνεις να σε επηρεάσουν καλό μου.
Οι γονείς μας έχουν μία άλλη αντίληψη για το τι σημαίνει διατροφή για να χάσεις βάρος, και αυτή η διατροφή τους φαίνεται περίεργη. Νομίζουν ότι για να χάσεις βάρος πρεπει να κάνεις δίαιτα αυστηρή και ότι θα πρέπει να πεινάς και να χάνεις π.χ. οπωσδήποτε 3-5 κιλα το μήνα, αλλιώς η δίαιτα είναι αποτυχημένη. Έτσι μάθανε και έτσι ξέρουν, δεν φταίνε αυτοί... Στα μάτια τους είναι σα να τσιμπολογάς όλη την ώρα, αλλά οι καημένοι δεν ξέρουν ότι αυτό είναι το σωστό και φυσιολογικό. Να τους δείχνεις σε κάθε ευκαιρία ότι νιώθεις καλά με αυτό που κάνεις, και ότι αυτό θα είναι για μία ζωή. Ότι μαθαίνεις να τρως ισορροπημένα, περνάς εκπαίδευση αυτή τη στιγμή. Μην τους αφήνεις να σε κάνουν να αμφισβητείς την προσπάθεια σου, εν ανάγκη πάρε τη μαμά σου παρέα κάποια στιγμή στη διατροφολόγο της να της μιλήσει και η ίδια.
Οι γονείς μου μέχρι να πάρουν χαμπάρι τι κάνω και γιατί το κάνω όλο με ρωτούσαν γιατί δεν χάνω βάρος και τι στο καλό κάνω στον διαιτολόγο που πάω; Μου πήρε πάνω από χρόνο να τους κάνω να καταλάβουν ότι δεν πάω εκεί για να χάσω απλά βάρος, αλλά για να αντιμετωπίσω τη διαταραγμένη μου σχέση με το φαγητό και να βρω ισορροπίες. Τώρα πια με στηρίζουν 100% και αυτο ήταν κάτι ανέλπιστο ειλικρινά! φτάσανε όμως στο σημείο πλεον να με βλέπουν και να μου λένε πόσο χαίρονται για μένα, γιατί με βλέπουν να λάμπω και να είμαι καλά μέσα μου, ανεξάρτητα που δεν έχω καταφέρει να χάσω όσα κιλά θέλω ακόμη :)
Χθεσινή μερα:
Πρωί 8.00: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1/2 μπανάνα, 2 καλαμποκογκοφρέτες με μέλι και ταχίνι
Πρόγευμα 13.30: 1 μικρό ποτήρι φυσικό χυμό, 1 μπισκότο βρώμης
Μεσημέρι 15.00: 2 φλιτζάνια φασολάδα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 50γρ φέτα
Απόγευμα 18.00: 1 μηλο, 1 κ.σ ξηροί καρποί
Βράδυ 21.00: 1 κρητικό ντάκο με 2 παξιμαδάκια, 40γρ φέτα, ρόκα και τοματίνια
κατά τις 22.30 έφαγα και μία κουτάλα κοτόσουπα που έκανα χθες και δεν μπορούσα να αντισταθώ! Ήταν απλά πεντανίστιμη :), περιμένω πως και πως να την φάω σήμερα το μεσημέρι :)
Έκανα και 30' ποδηλατάκι χθες :tumble:
Ναι Ελη μου δυστυχώς εδώ και 6-7 μήνες που τέλειωσα με τις σπουδές μου στην επαρχία γύρισα στο πατρικό και μαζί ήρθαν στην επιφάνεια πολλά προβλήματα που τα 4 χρόνια που ζούσα μόνη δεν τα έβλεπα γιατί ερχόμουν σπίτι περιστασιακά. Μάλιστα σε κάποια φάση μαλώναμε άσχημα γιατί αγόρασα κάποια προϊόντα για τη διατροφή που δεν είχαμε σπίτι ποτέ π.χ κριτσίνια ολ.άλεσης τους ωμους ξηρούς καρπούς και τέτοια και όλοι ήθελαν να φάνε απ αυτά. Εγώ έχω θέμα το ξέρω και ντρέπομαι γι αυτό αλλά δεν μπορώ να μοιράζομαι φαγητό φαντάζομαι είναι μέρος της δατροφικής διαταραχής και αυτό. Οι δικοί μου δεν το καταλαβαίνουν αυτό και η μαμά μου μου φώναξε άσχημα ότι αυτή δεν είναι σωστή συμπεριφορά και γιατί ανησυχώ αφού όποτε τελειώνει κάτι πάμε και το ξαναπαίρνουμε και ένιωσα απαίσιο άτομο γιατί ξέρω ότι έχει δίκιο και ότι ποτέ δεν έμεινα χωρίς αυτά που χρειάζομαι αλλά στο μυαλό μου φαντάζει δύσκολο αυτό. Και μετά ρώτησε την αδερφή μου γιατί δεν ανησυχεί για το αν τελειώσει το φαγητό. Και της λέω μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα ένα άτομο που ποτέ δεν είχε διατροφικό πρόβλημα ή πρόβλημα βάρους με εμένα που είχα ανέκαθεν.
Τελοσπάντων ελπίζω κάποια στιγμή να βρούμε τις ισορροπίες μας γιατί ούτε θέλω να τους στεναχωρώ ξέρω ότι μ αγαπάνε και πως ό,τι κάνουν το κάνουν για μένα. Αλλά δεν αντέχω άλλο!! Πόσο θα θελα να έμενα μόνη ξανά θα ένιωθα καλύτερα αυτόματα.
Αααααα και μην ανησυχείς... όσο κάνεις αυτή τη διατροφή θα χάνεις βάρος και μάλιστα με καλούς ρυθμούς, μην την αμφισβητείς επειδή απλά δεν δυσκολεύεσαι να την τηρήσεις. Αν δε βάλεις και το περπάτημα στη ζωή σου ή κάποιο είδος άσκησης δεν θα το πιστεύεις πως θα φεύγουν τα κιλάκια :). Και το σημαντικότερο θα νιώθεις καλά!
Εγώ όποτε την κάνω κατά γράμμα και δεν τρώω γλυκά και μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που προβλέπονται ως μερίδες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην χάσω βάρος! Είναι απλά αναπόφευκτο!