-
Έλη χρυσοχέρα!!! Να παινευτώ και εγώ όσο έμενα μόνη μου μαγείρευα πολύ ωραία πράγματα! Τώρα δε μπορώ και πολύ για να μη λερώνω τη κουζίνα, επειδή δεν τους αρέσουν τα μπαχαρικά στο φαγητό και άλλα τέτοια... :(
Για τα μπισκότα βρώμης πρέπει τη βρώμη τους ξηρούς καρπούς και τον λιναρόσπορο να τ αλέσω;
Πρώτη φορά είδα πως είναι ο λιναρόσπορος, η κοπέλα απο το μαγαζί μου είπε ότι είναι ολόκληρος σπόρος και δε ξέρω τι πρέπει να κάνω να τον αλέσω ή όχι;;
-
Γράφαμε ταυτόχρονα Έλη μου :)
Ναι πρέπει να βάλω και την άσκηση σίγουρα, δεν βοηθάει ο καιρός ομως αυτές τις μέρες.
Σου περιέγραψα λίγο πιο πάνω και την κατάσταση στο σπίτι για να δεις λίγο το πλαίσιο στο οποίο ζω. Δεν είναι όλες οι μέρες έτσι αλλά δυστυχώς αυτές οι λίγες μου χαλάνε τη ψυχολογία.
-
Δυστυχώς οι αγαπημένοι μας πολλές φορές μας βάζουν τρικλοποδιές χωρίς να το καταλάβουν, πολλές φορές από αγάπη ή επειδή νοιάζονται ή ανησυχούν υπερβολικά. Μην δίνεις σημασία, επικεντρώσου στην προσπάθεια σου και κυρίως στο να νιώθεις καλά και σε ευχαριστεί αυτό που κάνεις. Οι πράξεις είναι πιο δυνατές από τα λόγια πινκ μου!
Και εγώ από τότε που άρχισα να ζω μαζί με τον σύντροφο μου, με τον οποίο πλέον έχουμε παντρευτεί έχασα τη μπάλα με τη διατροφή μου γιατί ο καλός μου όλο ήθελε να κάνουμε λουκούλια γεύματα και να τρώμε γλυκάκια. Και τελικά κατέληξα να πάρω άπειρα κιλά ενώ είχα καταφέρει να αδυνατίσω τσουπ πάλι στα ίδια και χειρότερα! Είχα φτάσει σε σημείο να σκέφτομαι και εγώ πως καλύτερα λειτουργώ μόνη μου! Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν είναι λύση να διώχνουμε όσους μας αγαπάνε και σίγουρα δεν είναι λύση να μένουμε μόνες μας. Είναι σημαντικό να μάθουμε να συνυπάρχουμε με τους αγαπημένους μας και να μάθουμε να μην μας επηρεάζουν οι δικές τους συνήθειες. Θα εδραιώσουμε εμείς τις δικές μας, αυτές που μας κάνουν να νιώθουμε καλα με τον εαυτό μας.
"πόλεμο" θα έχεις να είσαι προετοιμασμένη, αλλά όσο εσύ έχεις πίστη και είσαι επικεντρωμένη σε αυτό κανείς δεν θα μπορέσει να σε απομακρύνει κανείς από την προσπάθεια σου :love:
-
Ειδικά τον λιναρόσπορο είναι καλύτερα να τον αλέθεις στο μούλτι,επειδή είναι ολόκληρος σπόρος και το πεπτικό μας δεν μπορεί να τον διασπάσει. Οπότε ναι για να τον βάλεις σε σαλάτες, μπισκότα, χυμούς, πρωινά κτλ άλεσε τον βάλτον σε ένα βαζάκι στο ψυγείο για να διατηρείται καλύτερα. Τους υπόλοιπους καρπούς (καρύδια, αμύγδαλα κτλ) αν τους τρως σκέτους στο σνακ σου καλο είναι να τους μουλιάζεις 2-3 ώρες πριν τους φας γιατί έτσι βοηθάς το πεπτικό σου να απορροφήσει περισσότερα από τα θρεπτικά τους συστατικά και εννοείται πως γίνονται πιο εύπεπτοι. Επίσης όταν μουλιάζεις τους καρπούς, απελευθερώνουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά ψάξτο και στο ιντερνετ θα δεις γιατί είναι σημαντικό να το κάνουμε ;)
Όσο για τα μπισκότα είναι ανάλογα τι καρπούς θα βάλεις μέσα, π.χ, τα φιστίκια αιγίνης, οι κολοκυθόσποροι και γενικά οι μικροί καρποί μπορείς να τους βάζεις χωρίς να τους αλέθεις. Τους μεγάλους όπως καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, μακαντέμια, αμύγδαλα βραζιλίας κτλ αναγκαστικά τους σπας για να μπορούν να αναμιχθούν με το μίγμα των μπισκότων.
-
Ελη μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για όοολα!! Τα λόγια σου φτάνουν κατευθείαν στην ψυχή μου. Είσαι γλυκύτατη και πολύ υποστηρικτική και είναι κάτι που χρειάζομαι αυτή την περίοδο. Να σ' έχει ο Θεός πάντα καλά εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. :love:
-
Παρακαλώ Πίνκ μου :), έχω δυσκολευτεί πολύ στο παρελθόν και έχω παλέψει πολύ για να ξεπεράσω όλα τα εμπόδια και να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Πραγματικά με γεμίζει μεγάλη χαρά όταν μπορώ να βοηθήσω κάποιον να αποκτήσει καλύτερη σχέση με τη διατροφή του και να νιώσει καλύτερα. Έχω λάβει και εγώ μεγάλη βοήθεια και νιώθω ιδιαίτερα τυχερή για αυτό, έτσι το να προσφέρω γνώση που έχω λάβει είναι ο δικός μου τρόπος να λέω ευχαριστώ για τα καλά που μου έχουν συμβεί ;)
Έχω και εγώ δρόμο ακόμη και εννοείται πως ακόμη συναντάω δυσκολίες, ωστόσο όλοι οι δρόμοι τις ζωής έτσι είναι, μία ανηφόρα, μία κατηφόρα, μία ισιάδι και μια με λακούβες. Λύση δεν είναι να βγούμε από τον δρόμο μας, λύση είναι να φορέσουμε καλύτερα παπούτσια για να μπορέσουμε να προχωράμε με μεγαλύτερη ευκολία :starhit:
Γίνε κάποιος που σε κάνει να ευτυχείς!
-
:thumbup:
Έτσι όπως τα λες είναι! Εάν αποκτήσουμε καλή σχέση με εμάς μπορούμε και με όλους τους υπόλοιπους! Όλα είναι δυνατά :)
Έτσι να συνεχίσεις Έλη μου!! :bouncy:
-
Μετά από πρόσκληση της πινκ και αφού είδα πως γράφει και πάλι συστηματικά η γκουρού Έλι που με είχε βοηθήσει παλιότερα είπα να αρχίσω να γράφω κι εδώ..
πρωινό 10
1 κούπα γάλα ελαφρύ
κουάκερ με αμύγδαλα και καρύδια
1 πορτοκάλι
μεσημεριανό 1
ομελέτα φούρνου χωρίς λάδι (2 αυγά, 1 κομμάτι ανθότυρο, 1/2 φέτα γκούντα, 1 φέτα γαλοπούλα)
1 κομμάτι σπιτική πίτσα (με τυρί του τοστ light με γαλοπούλα)
1 κομμάτι σπιτική κολοκυθόπιτα
σαλάτα καρότο (2 καρότα τριμμένα,1 κ.σ. ελαιόλαδο,λεμόνι)
απογευματινό 6:30
1 μπισκότο βρώμης
1 μανταρίνι
βραδυνό 9:30
σαλάτα λάχανο-καρότο-τόνος 1/2 κονσέρβα
1 κομμάτι σπανακοτυρόπιτα
1 κομμάτι κολοκυθόπιτα
σνακ 00:00
2 μπισκοτάκια- μπουκίτσες
1/2 ποτήρι γάλα
Επίσης πήγα γυμναστήριο μετά από καιρό και έκανα 30' διάδρομο και 1 ώρα πιλάτες!!!
-
Καλώς την :bigsmile:
Πάμε να μεγαλώσει το παρεάκι :)
-
Eve μου καλωσόρισες στις τριάδες :)
Εννοείται πως κανείς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες προσκλήσεις για να γράφει στις τριάδες και σε οποιοδήποτε άλλο τόπικ του φόρουμ. Γράφουμε εκεί που μπορούμε να εκφραστούμε καλύτερα και να πάρουμε την καλύτερη δυνατή βοήθεια στην προσπάθεια μας ο καθένας ;)
Όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο, και όλο και πιο πολλές καλές ιδέες θα πέφτουν στο τραπέζι :).
Eve πες μας λίγα πράγματα για σένα, διάβασα ότι είσαι 25χρονών και μόλις ξεκινησες να κάνεις τριάδες. Έχεις χρόνια πρόβλημα στο να διαχειριστείς το βάρος σου; Τι ύψος έχεις κτλ
-
Eίμαι 1.63- 16.5(μην κοροιδέψετε, κάθε γυμναστής-διαιτολόγος κτλ με βγάζει κι άλλο..) και γενικά παλεύω εδώ και 10 περίπου χρόνια με τα κιλά μου.. Κλασσικά παχουλό παιδάκι που το κορόιδευαν αλύπητα οι συμμαθητές το περισσότερο που έφτασα ήταν 70 κιλά (με 1.60 ύψος τότε) στα 14-15 μου όπου έκανα και την πρώτη μου δίαιτα με αποτέλεσμα να χάσω σε συνδιασμό με γυμναστική 15 κιλά τα οποία με κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα μπόρεσα να διατηρήσω μέχρι το 2006, όταν μια ερωτική απογοήτευση με οδήγησε σε μια ακραία δίαιτα που με έριξε στα 47 περίπου κιλά.. Όταν είδα ότι τα κιλά που χάθηκαν δεν μου έφεραν την πολυπόθητη ευτυχία, ααα και ότι παρ'όλα αυτά δεν μπόρεσα να κρατήσω το τότε αγόρι μου, απογοητεύτηκα τόσο που ενώ τον αύγουστο ήμουν 47 κιλά, μέχρι τον οκτώβρη είχα χτυπήσει τα 60.. Έκανα φυσικά απίστευτα υπερφαγικά, σε σημείο να υποφέρω σωματικα΄αλλά ήθελα τόσο να αυτοτιμωρηθώ που δεν ακολούθησα καμιά καθαρτική μέθοδο με αποτέλεσμα τα κιλά να συσωρεύονται.. Το πρόβλημα ήταν ότι όποτε έλεγα να κάνω δίαιτα.. πάχαινα. Το μόνο που με βοήθησε ήταν οι 3αδες που έκανα, πέρσι νομίζω με αποτέλεσμα να ανακόψω την άνοδο.. να χάσω με τις τριάδες δεν τα κατάφερα.. Μετά όμως μόλις πήγαινα να πιεστώ για να δω αποτελέσματα στη ζυγαριά να σου τα υπερφαγικά.. Μ' αυτά και με τ'άλλα κοντεύω να φτάσω τα ανώτατα κιλά μου.. Δεν ξέρω αν φαίνεται στο τικεράκι μου αλλά είμαι πλέον 67.. Και το χειρότερο είναι πως όλο κ ανεβαίνω.. Στην παρούσα φάση λοιπόν το μόνο που θέλω είναι να ισορροπήσω ξανά τη διατροφή μου, να σταματήσω να παχαίνω, κάτι που με αγχώνει απίστευτα.. Εννοείται πως θέλω να χάσω, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι προς το παρόν.. Αυτά..
-
Ας γράψω και τα σημερινά μου μιας και δεν σκοπεύω να φάω άλλο σήμερα..
πρωινό 12:00
1 κούπα γάλα
κουάκερ με σταφίδες-καρύδια-αμύγδαλα(ωμά-ανάλατα εννοείται)
φρουτοσαλάτα(μήλο-πορτοκάλι-μπανάνα)
μεσημεριανό 15:00
1 μπούτι κοτόπουλο ψητό
πατάτες φούρνου
σαλάτα λάχανο-καρότο (ελαιόλαδο-λεμόνι)
απογευματινό 17:30
1 μπισκότο με πίτουρο βρώμης και φρουκτόζη (τεεεελειο αλλά 1,95.. έλεος.. :grind
1 μανταρίνι
βραδυνό 21:45
σαλάτα λάχανο-καρότο-λεμόνι
1/2 κονσέρβα τόνο
1/2 παξιμάδι κρίθινο
-
Επίσης θέλω να σας προτείνω μια συνταγή που έχω λατρέψει.. Γίνεται σαν κοτόπουλο σούβλας των delivery αλλά καλύτερο.. Σήμερα αυτό έφαγα.. Βέβαια εγώ δεν βάζω βούτυρο αλλά ελαιόλαδο για ευνόητους λόγους..
http://www.youtube.com/watch?v=edSWvjw0kWk
-
Eve μου είναι σημαντικό ότι σταμάτησες στα 67 κιλά και δεν σταμάτησες στα 77 και στα 87 και παραπάνω... Μπορεί αυτή τη στιγμή να σου λείπει το παλιό σου βάρος, ωστόσο είναι τόσο σημαντικό που σταμάτησες την ανοδική πορεία. Υπάρχουν πολλοί που δεν το καταφέρνουν και η ανηφόρα πίστεψε με δεν έχει σταματημό, όσο πας σε πάει. Εγώ χρειάστηκε να φτάσω στα 105 κιλά για να το αντιληφθώ και να αποφασίσω να κάνω κάτι για αυτό. Και από τη στιγμή που το αντιλήφθηκα και άρχισα να κάνω τριάδες με καθοδήγηση διατροφολόγου, με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές, και επί δύο χρόνια δεν μπορούσα να χάσω βάρος παρά λίγα μόνο κιλά. Και μάλιστα είχα και πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα σε αυτά τα δύο και κάτι χρόνια. Κατέβηκα βέβαια μια και καλή κάτω από τα 100 και μάλιστα αρκετά γρήγορα και μετά άρχισε το πάνω κάτω 2-3 κιλά επί ενάμιση χρόνο. Ομολογώ ότι με κούραζε το ότι δεν είχα το κουράγιο να χάσω βάρος, ωστόσο κάθε φορά που έκανα μία σοβαρή προσπάθεια να κατέβω κάτω από τα 90 έβγαινε η διαταραχή μου στην επιφάνεια και άρχιζα να κάνω υπερφαγικά. Έτσι αποφάσισα να σταματήσω να προσπαθώ και να επικεντρωθώ στο να επαναφέρω ισορροπίες, να διαβάσω, να μάθω για τις διατροφικές διαταραχές, να μάθω για το τι σημαίνει σωστή διατροφή και θρέψη, πήρα συμπληρώματα διατροφής με την καθοδήγηση του διατροφολόγου μου ώστε να με βοηθήσουν στη διαχείριση της πείνας και να καλύψω διατροφικές ανεπάρκειες, έφτιαξα το πεπτικό μου σύστημα που είχα σοβαρά θέματα με καούρες και κολίτιδες, πήγα σε ψυχολόγο, άρχισα να προσπαθώ να βάλω την άσκηση στη ζωή μου και άλλα πολλά. Κυρίως όμως και πάνω από όλα άρχισα να επικεντρώνομαι στην απόλαυση του φαγητού. Έκανα τριάδες και τρίωρα και έτρωγα ότι είχα στερηθεί τόσα χρόνια ή το έτρωγα με τύψεις και σε υπερποσότητα. Άρχισα να μαθαίνω το σώμα μου να αναγνωρίζει και πάλι το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού, αγάπησα τον εαυτό μου, βρήκα την χαμένη μου απόλαυση, έμαθα να κάνω γλυκά και πολλά νόστιμα φαγητά και να τα απολαμβάνω μαζί με τους αγαπημένους μου ..... τι ταξίδι! :love:
πάρε κουράγιο από την ιστορία μου, από το τι έχω τραβήξει....και πως έχω καταφέρει να διορθώσω όλα όσα στράβωσα με τα χρόνια μέσα στην προσπάθεια μου να αδυνατίσω με λάθος τρόπους...
Είσαι τυχερή που στα 25 έχεις βρει τον τρόπο να κόψεις την ανοδική πορεία σου, από εδώ και πέρα προσπάθησε να φροντίσεις τον εαυτό σου και επικεντρώσου στην σταθερότητα και στην απόλαυση. Αγάπησε τον εαυτό σου και απόλαυσε το φαγητό σου και κάποια στιγμή όταν το σώμα σου και η ψυχή σου είναι έτοιμη θα κάνεις το μεγάλο βήμα ;)
-
Αχ Έλι σ' ευχαριστώ ολόψυχα για το κουράγιο που μου δίνεις!!! Με κάνεις να θέλω να το παλεψω ακόμα περισσότερο!!! Είσαι ένας άγγελος πραγματικά!!!