ναι βρε πατατες εβαλα, γενικα τις υπολοιπες αναλογιες τις τηρησα (και τα αβγα), μονο στα μυρωδικα εκανα αλλαγες που επενεβη ο συζυγος ...
Α, κρεμμύδι έβαλα 1, δεν ξερω αν εσυ βαζεις παραπανω
Printable View
ναι βρε πατατες εβαλα, γενικα τις υπολοιπες αναλογιες τις τηρησα (και τα αβγα), μονο στα μυρωδικα εκανα αλλαγες που επενεβη ο συζυγος ...
Α, κρεμμύδι έβαλα 1, δεν ξερω αν εσυ βαζεις παραπανω
πωλινακι κουρδισου!!! :PQuote:
Originally posted by doreta
και τα ετοιμα πλεον κεφτεδακια στην παρακατω φωτογραφια
Μας άρεσαν πολύ, είναι όντως πολύ αφράτα και είναι διαφορετικά από το συνηθισμένα, π.χ δεν είναι τόσο σκούρα και δεν έχουν και πολύ γεύση κρέατος. Ωστόσο πρεπει να πω οτι ο αντρας μου κι εγω μάλλον λόγω συνήθειας 30+ ετων τα προτιμάμε λιγααακι περισσότερο χωρις πατατα (π.χ. εμενα με ψιλοξενισε που βγαινουν πιο ανοιχτοχρωμα λογω της πατατας, + ότι δεν είχαν τόσο έντονη γεύση κρέατος).
Τα παιδια ομως δεν καταλαβαν καμία διαφορά, αντιθέτως νομίζω ότι τους άρεσαν περισσότερο!
Ένα άλλο θετικό δε που έχουν τα κυπριακα κεφτεδακια, είναι ότι βγαίνουν πιο "δεμένα" εξωτερικά παρόλο που μέσα είναι αφράτα, και σίγουρα για πάρτυ παιδικό με μικρά παιδάκια από δω και στο εξής αυτά θα κάνω, δεν το συζητώ είναι ιδανικά! Εκτός του ότι είναι και πιο υγιεινά μιας και δεν έχουν πολύ κρέας και μπαίνει και η πατάτα, είναι πιο πλήρης τροφή.
Πωλινάκι σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή :)
Τι να κουρδιστώ σμαρτ μου, αφού ούτως ή άλλος τα μισά υλικά από ότι την΄είπα έβαλε!!! Που είναι ο μαιντανός οεο?Quote:
Originally posted by smart
πωλινακι κουρδισου!!! :PQuote:
και τα ετοιμα πλεον κεφτεδακια στην παρακατω φωτογραφια
Μας άρεσαν πολύ, είναι όντως πολύ αφράτα και είναι διαφορετικά από το συνηθισμένα, π.χ δεν είναι τόσο σκούρα και δεν έχουν και πολύ γεύση κρέατος. Ωστόσο πρεπει να πω οτι ο αντρας μου κι εγω μάλλον λόγω συνήθειας 30+ ετων τα προτιμάμε λιγααακι περισσότερο χωρις πατατα (π.χ. εμενα με ψιλοξενισε που βγαινουν πιο ανοιχτοχρωμα λογω της πατατας, + ότι δεν είχαν τόσο έντονη γεύση κρέατος).
Τα παιδια ομως δεν καταλαβαν καμία διαφορά, αντιθέτως νομίζω ότι τους άρεσαν περισσότερο!
Ένα άλλο θετικό δε που έχουν τα κυπριακα κεφτεδακια, είναι ότι βγαίνουν πιο "δεμένα" εξωτερικά παρόλο που μέσα είναι αφράτα, και σίγουρα για πάρτυ παιδικό με μικρά παιδάκια από δω και στο εξής αυτά θα κάνω, δεν το συζητώ είναι ιδανικά! Εκτός του ότι είναι και πιο υγιεινά μιας και δεν έχουν πολύ κρέας και μπαίνει και η πατάτα, είναι πιο πλήρης τροφή.
Πωλινάκι σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή :)
1 κρεμμύδι βάζω και εγώ ντορέτα μου. Μου άνηξες την όρεξη τώρα και έχει κάτι μήνες να φάω κεφτεδάκια.... αποφεύγω τα τηγανιτά βλέπεις.....
ελα ρε πωλινακι μην εισαι τοσο αυστηρη μαζι μου, μπου :(
τα βασικα παντως τα εβαλα, δε μπορεις να πεις! μονο μαιντανο, σκορδο + κανελα δεν εβαλα! αληθεια σε αυτη τη δοση ποσο κρεμμυδι, σκορδο + κανελα βαζεις? για να το δοκιμασω οταν θα λειπει ο αντρας μου κανονικα οπως τα κανεις εσυ ακριβως
χαχαχαχαχαQuote:
ελα ρε πωλινακι μην εισαι τοσο αυστηρη μαζι μου, μπου :(
τα βασικα παντως τα εβαλα, δε μπορεις να πεις! μονο μαιντανο, σκορδο + κανελα δεν εβαλα! αληθεια σε αυτη τη δοση ποσο κρεμμυδι, σκορδο + κανελα βαζεις? για να το δοκιμασω οταν θα λειπει ο αντρας μου κανονικα οπως τα κανεις εσυ ακριβως
1 κρεμύδι, ένα μικρό ματσάκι μαιντανό, 1-2 σκελίδες σκόρδο και λίγη κανέλα
αααχ κουραγιο πωλινακι, και τα πηγαινεις μια χαρα με τη διατροφη σου!Quote:
Originally posted by polinaki1983
1 κρεμμύδι βάζω και εγώ ντορέτα μου. Μου άνηξες την όρεξη τώρα και έχει κάτι μήνες να φάω κεφτεδάκια.... αποφεύγω τα τηγανιτά βλέπεις.....
αστα τα κεφτεδακια, κι εγω χτες μ'αυτα και μ'αυτα για να τα δοκιμασω εφαγα 5-6 !
βλέπεις ειχα παρει 1 κιλο κιμα, και με το μισο κιλο εκανα τα δικα σου και με το αλλο μισο αυτα που κανω συνηθως, για να μπορουμε να τα συγκρινουμε επιτοπου δηθεν, καταλαβες :wink2:
χαχαχαχ και η σύγκριση πια ήταν? τα δικά μου και σήμερα θα είναι αφράτα. τα δικά σου όμως? :P
αχου αυτό δεν το ξέρω.... λες τα δικά μου να γίνουν πολύ στοκος ε? χαχαχαχα
αχ μη μου βάζεις τέτοια ερωτηματα γιατί θα με "αναγκάσεις" να φάω και σήμερα και από τις δύο συνταγές, και γενικά δε μου είναι εύκολο να φάω μόνο 1 + 1, θέλω μινιμουμ 2+2 για να βγάλω πόρισμα...
δε μου λες, εμείς τα κεφτεδάκια αφού τα τηγανίσουμε (ή τα ψήσουμε) τα κάνουμε και κοκκινιστά ή και αβγολέμονο, αυτά τα έχεις δοκιμάσει ποτέ κοκκινιστά?
Σουτζουκάκια? ΑΜΕ!!! Αλλά με άλλη συνταγή και με βοδινό κιμά. Κε δεν έχει μέσα πατάτα. ούτε μαιντανό. Και έχει κύμινο. και εγώ εκείνα δεν τα τηγανίζω. τα ψήνω στον φούρνο και μετά μπλουμ μεστην σάλτσα και το κρασάκι!!!!
Πάντος αν εφαγες μόνο 5-6 είσαι καλή. Εγώ άμμα πώ να φάω κεφτεδάκια, δεν σταματάω πριν τα 10. Και η πλάκα είναι ότι τα τρώω μόλις βγους από το τηγάνι με μπόλικο λεμόνι από πάνω... Αχ τι μου κάνεις βρε Ντορέτα πρωί πρωι...
κι εγω τα κανω ετσι τα σουτζουκακια, ψητα και μετα σαλτσα.
αλλά εκτος απο τα σουτζουκακια εμεις κανουμε και τα κεφτεδακια κοκκινιστα, και εχουν αλλη γευση ειναι πιο ελαφρια απο τα σουτζουκακια γιατι δεν εχουν σκορδο κλπ, μονο κρεμμυδι + δυοσμο
δε σε επεισα με τα 5-6, ε? με εχεις φοβηθει για τα καλα βλεπω !Quote:
Originally posted by polinaki1983
Πάντος αν εφαγες μόνο 5-6 είσαι καλή. Εγώ άμμα πώ να φάω κεφτεδάκια, δεν σταματάω πριν τα 10. Και η πλάκα είναι ότι τα τρώω μόλις βγους από το τηγάνι με μπόλικο λεμόνι από πάνω... Αχ τι μου κάνεις βρε Ντορέτα πρωί πρωι...
λοιπόν επειδη δεν εχω πρόθεση να σε ξελιγώσω τερμα οι συζητησεις για κιμαδες πρωινιατικα:)
Αχ ντορετακι μου!!!! Το θετικό είναι ότι απόψε έχω μπιφτέκι ε και κάπως θα το ξεπεράσω. εκτός που αν φτιάξουμε κάτι επιτρεπτό στο μάθημα, που θα καταναλωθει εκείνο!!!!
εγω παλι εντοπισα μια συνταγη για γαλατοπιτα και μου τρεχουν τα σαλια! οχι, δεν τρωμε ζαχαρη αλλά θα αυτοσχεδιασω κατι σε ασπρο και αλμυρο. οχι μαυρη πιτα παντως....