συγνωμη αεον αλλα τι ειπα και μ εριξες ποινη?
Printable View
συγνωμη αεον αλλα τι ειπα και μ εριξες ποινη?
Προσωπικά νομίζω ότι έχουμε φτάσει στην λογική του παραλόγου. Δηλαδή βλέπεις ότι αυτός μόνο σε διάσταση δεν είναι, έχεις κολλήσει πάνω του και δεν ξεκολλάς, οι γονείς σου ξέρουν ότι τα έχεις με παντρεμένο 7 χρόνια και είναι όλα ωραία και καλά και βγάζεις ότι είναι η γυναίκα του η περίεργη που σας ξέχεσε ομαδικώς κι εσύ είσαι η ηθική κι ωραία. Πόσο θες να μας τρελάνεις;
Να αναλύσουμε τα της γυναίκας; Ναι, με τον άντρα της έπρεπε να τα έχει βάλει, ναι, θα έχει κι αυτή τα θέματά της για να κάθεται με τον μαλάκα, αλλά το ηθικό πλεονέκτημα αυτή το έχει, πως να το κάνουμε τώρα!
Και εν πάση περιπτώση, ο καθένας αντί να ψάχνει δικαιολογίες και να ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι, τις δικές του ευθύνες πρέπει να αναλαμβάνει. Έχουμε φτάσει 27 σελίδες θέμα και κάνουμε κύκλους γύρω-γύρω με το να δικαιολογείς καταστάσεις και να επιχειρηματολογείς για το πως δεν θα αλλάξει κάτι. Το αρχικό θέμα όμως ήταν για το πως θα αλλάξει κάτι και τι να κάνεις, αλλά ότι συμβουλή και να έχεις πάρει την έχεις γειώσει.
Όχι λίγη, Ναταλία, κουβαλάμε μέσα μας ολόκληρη την πατρίδα, με τους ανοιχτούς, απλούς (όχι απλοικούς) όμορφους ανθρώπους της, με την ικανότητά τους να διατηρούν κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες το χιούμορ και το γέλιο τους, κουβαλάμε τις μυρωδιές και τα χρώματά της, τις μνήμες από τα χρόνια της αθωότητας, αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Κι εμένα η πρόταση μου, μού φαίνεται καλή και για τους δυο μας. Χρειαζόμαστε χρόνο και χρειαζόμαστε χρόνο ο καθένας για τον εαυτό του. Και το ίδιο θα πρότεινα και στη Μάιρα. Να δώσει χρόνο στον εαυτό της. Γιατί τελικά όποιος δεν αγαπάει πραγματικά τον εαυτό του, δεν είναι σε θέση να αγαπήσει κάποιον άλλον πραγματικά. Αγαπάει ίσως τις ίδιες του τις προσδοκίες και φαντασιώσεις, αλλά όχι τον Άλλο. Ο πόθος είναι άλλο πράγμα. Κι εγώ ποθώ ακόμα σαν τρελή τον άνδρα μου, κι ο άνδρας μου με ποθεί ακόμα σαν τρελός (όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό όταν γράφω ότι έχει παράλληλη σχέση -αλλά από εκεί παίρνει μάλλον την αυτοεπιβεβαίωσήτου με μια ερωμένη που τον θαυμάζει απεριόριστα- και η Μάιρα ποθεί σίγουρα σαν τρελή τον εραστή της. Όλα αυτά είναι πολύ δυνατά ένστικτα, αλλά η αγάπη προυποθέτει κάτι περισσότερο από αυτά: Την αγάπη αρχικά για τον εαυτό μας. Αυτό είναι το δυσκολότερο κομμάτι της ιστορίας. Κι εγώ πιστεύω ότι παρά την πολύ μεγάλη στεναχώρια μου, αγαπώ τον εαυτό μου και τον σέβομαι. Και αγαπώ τον άνδρα μου, ο οποίος δεν κατάλαβε ακόμα το νόημα της αγάπης, γιατί ποτέ δεν αγάπησε πραγματικά τον εαυτό του, αλλά χρειαζότανε πάντα από έξω ερεθίσματα για να τον αγαπήσει. Οκ. Ξέρω, ακούγονται λίγο παράξενα αυτά που γράφω...
Όχι δεν σκέφτονται έτσι. Έτσι σκέφτεται μια μειοψηφία που είναι μουνόπανα (και άντρες και γυναίκες). Και όπως όλα τα άσχημα, αυτά προβάλλονται. πχ σε μια συζήτηση τι θα ακούσεις; Δες τους τάδε που είναι αγαπημένοι σε όλη τους την ζωή ή θα ακούσεις για μια περίπτωση που παίχτηκε κέρατο. Το δεύτερο θα ακούσεις. Στις ειδήσεις τι ακούς; 2 καλά και 98 κακά. Τώρα αν κάποιων η ψυχή έχει σαπίσει τόσο που αυτά τα θεωρούν φυσιολογικά είναι δικό τους πρόβλημα και ας πορεύονται με αυτές τις ιδέες.
Και δεν το λέω για εσένα. Γιατί κάτι τέτοιες απόψεις ακούγονται και δεν υπάρχει απάντηση συνήθως.
Δεν προσπαθω να σας τρελανω. Ουτε βαφτιστηκα ηθικη. Αλλα ο αναμαρτητος πρωτος τον ληθον βαλετω!
Κ ουτε εγραψα εδω για να μου πειτε μπραβο καλα κανει. Για μενα μεριδιο ευθυνης εχουμε κ οιτρεις κ εγω κ αυτος κ αυτη. Ο τιτλος του θεματος που ανοιξα ειναι σχεδη απολυτης εξαρτησης. Οταν καποιος θεωρει οτι ειναι εηαρτημενος δεν σημαινει οτι θεωρει οτι ειναι κ σωστος. Κ νομιζω πως εγραψα οτι θελω να ξεφυγω απ αυτον.
Δεν θα συνεχισω να μιλαω για κεινη γιατι σιγουρα η γνωμη μου ειναι υποκειμενικη απ τη προσωπικη μου εμπειρια.
Κανεις λαθος αν νομιζεις οτι δεν ακουω τις συμβουλες σας κ σας εχω γειωσει. Ομως δεν ξερω καμια εξαρτησει που να οερναει μεσα σε 1 η 2 μερες... το να συζηταω τα ιδια κ τα ιδια το να βρισκω δικαιολογιες ολα αυτα πιυ γραφω ειναι η παλη που γινετσι μεσα μου κ την εξωτερικευω....
Το οτι οι σελιδες εφτασαν 27 κ μπορει να γινουν κ 1000 αν σ ενοχλει μη ξανα γραψεις....
Εγω ζητησα βοηθεια αλλα δεν υποχρεωσα κανεναν να γραφει εδω...
Προσωπικα θα βγαλω το καπελο στη νοσταλγια στη συζυγο κ θα την ευχαριστησω για αλλη μια φορα γιατι ηταν η μονη που θα δικαιολογουσα να μου μιλησει ασχημα αλλα δε το κανε....
συνεχισε βρε κοπελα μου να μας γραφεις μεχρι να βγεις απο αυτο ακομη και αν φτασουν χιλιες σελιδες,.........
δεν πειραζει ανθρωποι ειμαστε δεν σημαινει οτι επειδη εχεις σχεση απολυτης εξαρτησης και επειδη ζητησες τη βοηθεια μας θα τα κανεις ολα σωστα αμεσως.........αν ειναι δυνατον ανθρωπος εισαι
ειναι σαν να ειμαστε σε ενα φορουμ διατροφης και να γραφουμε καθε μερα τι τρωμε με σκοπο την απωλεια κιλων ε δεν θα υπαρξουν και μερες με πισωγυρισματα??? ουτως η αλλως καθε πορεια για μια νικη του ανθρωπου ακολουθει μια ταλαντωση ποτε δεν παει κατευθειαν ανοδικα
συνεχισε εδω ειμαστε
Όχι, αν κάνεις σεξ με άλλην σίγουρα δεν αγαπάς γιατί είσαι ατομιστής και οι ατομιστές δεν έχουν τέτοιες δυνατότητες, τα συναίσθηματά τους είναι επιφανειακά και "κολοβά".
Αν μάθαινες οτι η γυναίκα σου σε κερατώνει και της ζήταγες εξηγήσεις και εκείνη σου έλεγε: "Αγάπη μου, δεν έχει καμμία σχέση το σεξ που κάνω με άλλον, εγώ σε αγαπάω και σε λατρεύω", πώς θα σου φαινόταν; Θα το πίστευες οτι σε αγαπάει; Για πες μας...
Τώρα τα είπες όλα! Για κάποιους άντρες γάμος σημαίνει: " Μια γυναίκα να με κοιτάξει στα γεράματα, να μου κάνει παιδιά για να έχω στην ιδιοκτησία μου ανθρωπάκια με το δικό μου το dna, να την έχω ως αποκλειστική καθαρίστρια, πλύστρα, μαγείρισσα, νοσοκόμα. Εγώ βέβαια να πηγαίνω με διάφορες και να ξενοκοιμάμαι όποτε μου γουστάρει. Εκείνη θα έχει μόνο το δικαίωμα να υπηρετεί εμένα και το dna μου. Και βέβαια, για ό,τι στραβό συμβεί στο γάμο αυτή θα φταίει, αυτήν πρέπει να βρίζουν τα παιδιά μου, όχι εμένα"
Πες μου τώρα μέσα σε αυτό (το δικό σου) σχήμα πού ακριβώς και με ποιόν τρόπο υπάρχει η αγάπη από τον άντρα. Είναι ιεροσυλία και να αναφέρεις ως "αγάπη" ένα τέτοιο ατομιστικό μόρφωμα. Καμμία σχέση δεν έχει με αγάπη. Ούτε καν οικογένεια λέγεται αυτό.
συμφωνω με την νοσταλγια.
η γυναικα που χωνεται σε ενα ζευγαρι, εχει ευθυνη απεναντι στην συνειδηση της και στην κοινωνια. οχι απεναντι στην συζυγο. με την μονη εξαιρεση να ηταν αδερφη της/φιλη της.. εκει θελει φτυσιμο απο κοντινη αποσταση στα μουτρα.
η, αν το θες αλλιως. στην συζυγο εχει οση και απεναντι στην κοινωνια, επιδεικνυοντας αντικοινωνικη συμπεριφορα.
δλδ, γενικα με τον τροπο αυτο ελκει αντιστοιχες συμπεριφορες απαξιωσης, καπως ετσι φαντασου το. οχι και να την παιρνει και να της ζηταει τον λογο ομως, ας ζητησει απο τον ανδρα της τον λογο .
δλδ, λογικο να την απαξιωνει η συζυγος, αλλα δενε χει καμια δουλεια ουτε να της ζηταει τον λογο ουτε να βριζει το σοι της.
αυτο που μου κανει εντυπωση ομως, ειναι οτι παραπονιεσαι που πηρε η συζυγος και ανακατεψε την οικογενεια σου, για τον ιδιο ομως δεν παραπονιεσαι που ανακατεψε την οικογενεια σου, τους γνωστοποιησε οτι τραβιεστε αν και ειναι παντρεμενος και τους ειπε οτι θα χωρισει! οταν δεν χωρισε,πηγε μηπως να τους ζητησει συγνωμη για την αναστατωση και τις ψευτικες υποσχεσειςτου?
τα βρισιδια της συζυγου μονο σε πειραξαν? οτι ανακατεψε τους παντες αυτος, οτι σε εχει κανει ρεζιλι στην μικρη κοινωνια σας, δεν το σκεφτεσαι?
σκεφτεσαι και για μια καλη σχεση ΑΝ και ΟΠΟΤΕ χωρισεις. το οτι σε εχει ξεφτιλισει παντου, δεν το σκεφτεσαι?
α, κασσανδρα, γι αυτην την περιπτωση οι ανδρες εχουν εφευρει την θεωρια που καθυσηχαζει τις ανησυχιες τους.
οτι οι γυναικες δεν μπορουν να κανουν "τετοιου ειδους" σεξ, παρα μονο αν ειναι ερωτευμενες γιατι ειναι συναισθηματικα οντα, ενω οι ανδρες εχουν την ικανοτητα και τα διαχωριζουν αυτα.
κουνια που τους κουναγε..... αν ηξεραν ποσοι ειναι κεραταδες απο αυτους που εχουν τετοιες βεβαιοτητες...
Τοτε ηρθε κ μιλησε με τους γονεις μου για να τους πεισει κ αυτους οτι χωριζει κ να δεσει εμενα.
Μετα τα γεγονοτα οχι μονο δεν ηρθε να τους δωσει εξηγησεις αλλα απαοτουσε απο μενα να πω στους γονεις μου να παρουν τηλ τη γυναικα του κ να της ζητησουν συγνωμη!
Αυτος ειναι ο κυριος που ειμαι εξαρτημενη!
Τοτε ηρθε κ μιλησε με τους γονεις μου για να τους πεισει κ αυτους οτι χωριζει κ να δεσει εμενα.
Μετα τα γεγονοτα οχι μονο δεν ηρθε να τους δωσει εξηγησεις αλλα απαοτουσε απο μενα να πω στους γονεις μου να παρουν τηλ τη γυναικα του κ να της ζητησουν συγνωμη!
Αυτος ειναι ο κυριος που ειμαι εξαρτημενη!