Κανένα πρόβλημα!!!Quote:
Originally posted by krino
γιατι που ειναι το προβλημα??
δεν μπερδευω κατι,
Η συμφωνια στη διαφωνια ειναι το προαυλιο του σωστου διαλογου....
επισης.
Χάρηκα πολύ για τον διάλογο που είχαμε
και αυτά που ανταλλάξαμε :)
Printable View
Κανένα πρόβλημα!!!Quote:
γιατι που ειναι το προβλημα??
δεν μπερδευω κατι,
Η συμφωνια στη διαφωνια ειναι το προαυλιο του σωστου διαλογου....
επισης.
Χάρηκα πολύ για τον διάλογο που είχαμε
και αυτά που ανταλλάξαμε :)
Καταρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω ακόμα μια φορά και ας γίνομαι κουραστικός και κατα δεύτερον ζητάω συγνώμη που μεταμορφώσαμε το θέμα του sabb σε θέμα ψυχανάλυσης :/
Quote:
Originally posted by weird
Vince μου άρεσε που αποκαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου.
Επίσης αυτό που λες για την ερωτική εξερεύνηση μεταξύ των συντρόφων, οτι αναρωτιέσαι αν τελειώνει ποτέ...
Έχω σκεφτεί κάτι ανάλογο...
Οι εαυτοί μας έχουν τόσο βάθος και ποικιλομορφία, που ίσως και μια ζωή να μην είναι αρκετή να μας γνωρίσουμε.
πως μπορούμε λοιπόν μέσα σε μια σχέση να λέμε οτι τον μάθαμε τον άλλο? Μάθαμε τον ρόλο του άλλου μάλλον...
Πράγματι η ερωτική εξερεύνηση όπως την αντιλαμβάνομαι είναι και το κίνητρο των ερωτικών σχέσεων. Ο καθένας πάντως το αντιλαμβάνεται διαφορετικά και καταλήγει σε διαφορετικές ερωτικές συμπεριφορές (πολυγαμικές κατα φύση, μονογαμικές κατα επιλογή).
Την τελευταία σου φράση δεν μπορώ να πω οτι την κατάλαβα... αν θα μπορούσες να την εξηγήσεις.
Νομίζω πως η συνείδηση έχει να κάνει με το περιβάλλον και το ασυνείδητο αποκλειστικά και μόνο με την ψυχή χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος.
Τα όσα λες για άμυνα, αντίδραση, έκρηξη, μοιάζει να είναι ένα θέμα που σε έχει απασχολήσει και σε απασχολεί πολύ.
Πάντως πραγματικά, η αντίδρασή σου δεν μου έβγαλε επιθετικότητα, ίσα ίσα, μου έβγαλε αυθορμητισμό και αληθινότητα ( τα όρια είναι λεπτά αλλά υπάρχουν).
Δηλ, απλά ήσουν εκφραστικός και προσπάθησες να επικοινωνήσεις αυτό που ένιωσες, πράγμα που αποδείχτηκε εποικοδομητικότατο.
Εσύ μου έδωσες αυτή την ευκαιρία weird και ειλικρινά δεν μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου με κολακευτικά λόγια...δεν μου ταιριάζει (πάντως κοκκίνισα λιγάκι απο τα καλά σου λόγια:))..
Quote:
Originally posted by vince
(πολυγαμικές κατα φύση, μονογαμικές κατα επιλογή).
κατα επιβουλη θα ελεγα εγω....
Αυτό σηκώνει κουβέντα krino. Άλλωστε φαινομενικά ο κάθε άνθρωπος επιλέγει τον ερωτικό του σύντροφο..ασχέτως κριτηρίων.Quote:
Quote:
(2η φορά που το κάνω εντιτ..γκρρ :<)
\"Δεν νομίζω πάντως οτι ο άνθρωπος λειτουργεί επιφανειακά (συνειδητά) απλά και μόνο όταν είναι ξύπνιος.. \"
οκ νομίζω τώρα σε κατάλαβα.
Μίλησα για συνειδητοποιημένη θέληση της αλλαγής, και αυτό σίγουρα απαιτεί πολλά περισσότερα απο το να είναι κανείς απλά ξύπνιος ( όπως το θέτεις).
Γιατί μπορεί να είναι φαινομενικά ξύπνιος αλλά ουσιαστικά να λειτουργεί μη συνειδητοποιημένα.
Το να φέρουμε παριοχές του μη συνειδητού ( ας το πούμε σκοτεινές περιοχές αφού συχνά δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται κάτω απο την επιφάνεια του συνειδητού) στον χώρο του συνειδητού είναι έργο της ψυχοθεραπείας. Εντείνει φυσικά την αυτογνωσία.
Μόλις έβλεπα μια συνέντευξη όπου άκουσα την φράση \" όλοι πρέπει να ακούμε τα σκυλιά που γαβγίζουν μέσα μας\" Να ακούμε το γάβγισμα και να ξέρουμε τί ζητούνε... όλοι έχουμε σκοτεινά σημεία, το να τα φέρουμε στο φως προάγει την αυτογνωσία.
Με αυτήν την αυτογνωσία, μπορεί κανείς να καταφέρει να ξεφύγει και απο πάγια σχήματα συμπεριφοράς που έχει διαμορφώσει βάσει των βιωμάτων του.
Το βλέπω στον εαυτό μου..
Όπότε, ας μην μένουμε εγκλωβισμένοι στο πως διαμορφωθήκαμε.
Μέχρι του σημείου που μπορούμε, ας μας διαμορφώσουμε εκ νέου,στα σημεία που θέλουμε...
ΑΛΛΑΓΗ, εξέλιξη... λέξεις φορτισμένες με ζωτική δύναμη.
Σάββα, το παραμορφώσαμε λίγο το θεματάκι, ζητώ κι εγώ συγνώμη.
[/quote]Quote:
Καταρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω ακόμα μια φορά και ας γίνομαι κουραστικός και κατα δεύτερον ζητάω συγνώμη που μεταμορφώσαμε το θέμα του sabb σε θέμα ψυχανάλυσης :/
Δεν χρειάζεται να ζητάτε συγγνώμη για μια εποικοδομητική παρέκκλιση που αφορά την αυτογνωσία και ανέλιξη του ανθρώπινου γίγνεσθαι....Άλλωστε σε τελική ανάλυση είναι πολύ σπουδαιότερο να ακούγονται γνώμες κι απόψεις σαν όλες αυτές που είχα τη χαρά να διαβάσω, παρά να δημιουργούνται στεγανά λόγω της απαρεγκλιτότητας από το θέμα. Στο κάτω κάτω ό,τι ήταν να ειπωθεί για τους παπάδες , ειπώθηκε..
Να είστε καλά όλοι όσοι συμμετείχατε...
Quote:
Αυτό σηκώνει κουβέντα krino. Άλλωστε φαινομενικά ο κάθε άνθρωπος επιλέγει τον ερωτικό του σύντροφο..ασχέτως κριτηρίων.Quote:
Quote:
(2η φορά που το κάνω εντιτ..γκρρ :<)
οτι σηκωνει - σηκωνει.
Και αν θες ασε τους ερωτικους συντροφους, πιασε την διαθρησκευτικη ανοησια που διαφωνησαμε με την Weird,
εγω πιστευω ακραδαντα οτι συνειδησιακα επιβαλλονται στα παιδια ηθικες αξιες και καταστασεις κατ εξακολουθηση χωρις αυτο να ειναι παντα αναγκαιο και φυσικο οπως το εβαλες.
Ας διαχωρισουμε τις κοινωνικες αναγκες απο τις δικες μας αναγκες.
Σε πρωτη φαση αυτα τα δυο δεν ειναι απαραιτητο να ταυτιζονται.
Το συνηθες ομως ειναι αυτο να συμβαινει, και οταν δεν συμβαινει υπαρχει κοινωνικος στιγματισμος οτι και να σημαινει αυτο.
Για παραδειγμα, ακομα και σημερα για να κανεις παιδι πρεπει να παντρευτεις και να το βαφτισεις.
Αν δεν το κανεις εχεις κοινωνικο προβλημα, ΤΕΛΟΣ.
Θα βρεις μπροστα σου δημοσιους λειτουργους που θα σου αλλαξουν τα φωτα.... και αυτο ειναι το αισχρο της ελληνικης δηθεν προοδευτικης ελληνικης κοινωνιας.
Μιας κοινωνιας εντελως συντηρητικης, θεοκρατουμενης κατω απο τα σκηπτρα του φονταμενταλισμου.
Εαν απο την αλλη θες να εισαι πολυγαμικος, πρεπει για αυτη την επιλογη σου να κρυφτεις. Να δεχεσαι επιθεσεις απο οπου μπορεις να φανταστεις.
Εγω για να συζητησω με ισους ορους πρωτα θα ζησω σε μια ελευθερα σκεπτομενη κοινωνια και μετα θα ασχοληθω, δηλαδη οχι εγω τα παιδια μου ισως.
Σε μια κοινωνια Χριστιανων Μουλαδων αρνουμε να ασχοληθω περαιτερω.
Δεν νομίζω πάντως Κρίνο οτι είναι όλη η κοινωνία ένα και το αυτό πράγμα... Επιπλέον το να είσαι ανύπαντρη μητέρα σήμερα δεν είναι και σπουδαίο πράγμα... απο απόψεως ηθικής μομφής.. έτσι πιστεύω.
Επιβάλλονται αξίες στα παιδιά και ηθικού τύπου, πράγμα που είναι βλαπτικό γι αυτά. Είπαμε, καλύτερα να καλλιεργούμε το κριτικό πνεύμα στα παιδιά μας.
Quote:
Δεν νομίζω πάντως Κρίνο οτι είναι όλη η κοινωνία ένα και το αυτό πράγμα... Επιπλέον το να είσαι ανύπαντρη μητέρα σήμερα δεν είναι και σπουδαίο πράγμα... απο απόψεως ηθικής μομφής.. έτσι πιστεύω.
- αναλογα που ζεις και τι θα βρεις μπροστα σου.
Και δεν εχω προβλημα με το αν στραβωσει η γειτονισα μου,
αλλα σε αγκυλωσεις δημοσιων λειτουργων (δασκαλων καθηγητων κλπ) που δεν εχουν κανενα τετοιο δικαιωμα.
Επιβάλλονται αξίες στα παιδιά και ηθικού τύπου, πράγμα που είναι βλαπτικό γι αυτά. Είπαμε, καλύτερα να καλλιεργούμε το κριτικό πνεύμα στα παιδιά μας.
- σωστο,
εμενα το σκεπτικο μου ειναι αν ως κοινωνια παμε προς το καλυτερο η γινομαστε πιο η το ιδιο συντηρητικοι.
έχω ξαναπεί το ίδιο, λίγο διαφορετικά...
το πού πάμε σαν κοινωνία, ξεκινά απο τον καθένα μας.
Μόνο αν ο καθένας μας φροντίζει την εσωτερική του λάμψη, μπιορεί να την μεταδίδει και σε άλλους, επηρεάζοντας προς το καλύτερο, με όποιονδήποτε τρόπο, την κοινωνία μας.
Πιστεύω στη φράση, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, μπορούμε όμως τον εαυτό μας.
Χωρίς όμως να αναιρώ την σημασία αλλαγών που γίνονται εκ των άνω.
Πιστεύω όμως οτι οι πιο σημαντικές αλλαγές είναι εκείνες που γίνονται εκ των έσω.
Quote:
Μόνο αν ο καθένας μας φροντίζει την εσωτερική του λάμψη, μπιορεί να την μεταδίδει και σε άλλους, επηρεάζοντας προς το καλύτερο, με όποιονδήποτε τρόπο, την κοινωνία μας.
οκ λοιπον,
εγω πιστευω οτι η εσωτερικη μου λαμψη ειναι μια χαρα και ισως και να την μεταδιδω κιολας δεν ξερω.
Παρακατω?
Τι αλλο μου μενει να κανω?
το θέμα της μετάδοσης, είναι μεγάλη υπόθεση.
Εαν επέλθει η εσωτερική αλλαγή, τότε μπορείς να στείλεις κύματα αλλαγής στον κόσμο.
Το πως θα το κάνει ο καθένας, είναι δική του υπόθεση.
Συναρτάται και με την κλίση και με τα ταλέντα του.
Αλλιώς προσφέρει με τον εαυτό του στο κοινωνικό σύνολο, κάποιος που έχει μια θέση ισχύος, πχ είναι δικαστής, καθηγητής, καρδιολόγος, αλλιώς κάποιος που είναι χίπης επαναστάτης, αλλιώς κάποιος ποητής που απομωνόνεται για να επικοινωνεί με την έμπνευσή του, αλλιώς κάποιος που σχεδιάζει κόμικ, που συμμετέχει σε πορείες. Μπορεί και κανείς να μην κάνει τίποτα απο αυτά αλλά να επιλέγει να \"φωτίζει\" το περιβάλλον του με απλές καθημερινές πράξεις, με την όλη νοοτροπία του, με την στάση της ζωής του στα απλά και καθημερινά πράγματα.
Η συνειδητοποίηση του προσωπικό φωτός και η διαθεση για να το βγάλουμε προς τα έξω, είναι ένα υψηλό καθήκον. Και απέναντι στον εαυτό και απέναντι στον άλλο, έτσι το βλέπω.
Μπορεί να γίνει με χιλιάδες τρόπους, δεν υπάρχει κανόνας. Και μπορεί να είναι με χιλιάδες τρόπους ωφέλιμο.
(πχ. άλλο το να συντονίζεις ομάδες απεξάρτησης που λειτουργούν εξω-συστημικά και άρα μη κερδοσκοπικά, θέλοντας να αγκαλιάσεις τα περιθωριοποιημένα άτομα, άλλο να διδάσκεις με πάθος φιλοσοφία, άλλο το να συγγράφεις καυστικά άρθρα για την επικαιρότητα, άλλο το να είσαι ψυχολόγος, άλλο το να γράφεις σε ένα φόρουμ...μπορείς να τα ιεραρχήσεις? Ολα είναι καλοδεχούμενα, απο τη στιγμή που γίνονται με συνειδητοποιημένη θέληση για μετάδοση του φωτός, όπως ο καθένας το έχει οραματιστεί και αισθανθεί, πάντα μέσα σε πλαίσια ελευθερίας).
Και μιλώ για ελευθερία, γιατί μπορεί εγώ να είδα κάτι φωτεινό, και να το μεταδίδω απλόχερα. Το αν ο άλλος θα το ακολουθήσει, εναπόκειται στην όποια κρίση του. ( δεν μιλάμε για τις περιπτώσεις που ασκώ νόμιμη εξουσία)
Εγώ την μετάδοσή μου την έκανα, αν ο άλλος είναι δεκτικός,άν τον αγγίγει το μήνυμά μου, θα το λάβει..
Πρέπει κι ο άλλος να είναι ανοιχτός στις νέες ιδέες, γι αυτό πρέπει κι ο άλλος να έχει δουλέψει τον εαυτό του, ωστε να απορρίπτει ή να υιοθετεί συνειδητοποιημένα.
Γι αυτό μου αρέσουν τα απλά πράγματα, τα απλά μηνύματα, οι απλές επαναστάσεις, που το νόημά τους είναι ανθρώπινο, κι έτσι το φως μπορει να αγγίξει τον καθένα.
Την απάντηση σε αυτό που με ρωτάς, μόνο εσύ την ξέρεις.
Νιώθεις πως θέλεις να μεταδώσεις κάτι αλλά αυτό δεν ολοκληρώνεται μήπως?
Αυτη την αισθηση εχω, απο το πω το θέτεις ( τι αλλο μένει να κάνω?)
Η μήπως το έχεις ήδη κάνει και δεν σε ικανοποιεί το ίδιο ή οτι δεν αρκεί?
προσεξε μη καψεις τη λαμπαQuote:
οκ λοιπον,
εγω πιστευω οτι η εσωτερικη μου λαμψη ειναι μια χαρα και ισως και να την μεταδιδω κιολας δεν ξερω.
Αγορι μου το φως το νοιωθεις στο στερνο και διαποτιζει ολο σου το σωμα,και μετα εκπεμπεται και προς τα εξω.δεν ειναι ποπ κορν.ειναι σημαντικο,ειναι υπαρξη ειναι προορισμος.Δες τα γραφομενα σου με αυτα της wierd και συγκρινε τις διαφορες.H wierd το νοιωθει το καταλαβαινει το αντιλαμβανεται.εσυ εχεις αρκετο δρομο για να το καταφερεις,μακαρι να μπορεσεις ...
ο καθένας έχει τον τρόπο του και τον δρόμο του, ας μην μπαίνουμε σε προσωπικές διαμάχες....