-
αλκοολ
καλημερα.θα ηθελα να μιλησω για το προβλημα μου. ειμαι 25 και ο φιλος μου 35.δεν ξερω γιατι το κανω ισως γιατι νιωθω οτι πνιγομαι.με τον φιλο μου ημασταν μαζι 5 χρονια.τα πρωτα χρονια ολα ηταν καλα ηξερα οτι του αρεσε το ποτο αλλα δεν ειχα καταλαβει οτι ηταν εξαρτημενος τα δυο τελευταια χρονια αρχισε να ειναι επιθετικος καχυποπτος να δημιουργει καβγαδες.πολλες φορες του ελεγα να προσπαθησουμε να παμε σε ενα γιατρο μαλιστα μια φορα που του ειπα οτι δεν μπορω να συνεχισω ετσι δεχτηκε αλλα μολις του ειπα οτι βρηκα που να ζητησουμε βοηθεια αρνηθηκε και ειπε θα το κοψει μονος του.ζησαμε μαζι ενα χρονο μου εκανε πολλα ηρθα σε απογνωση με τους καβγαδες και τις ζημιες και εφυγα. Παρολα τα προβληματα και τις προσβολες τον αγαπω και υποφερω.του ειπα ακομη και τωρα ότι αν αποφασισει να δεχτει βοηθεια θα μια διπλα του και με εδιωξε.η οικογενεια του μου ειπε ότι τους ζητησε μια διωρια 30 ημερων και θα παει σε γιατρο.δεν νοιζω να το κανει.εγω διαλυθηκα δεν εχω διαθεση για τιποτα και μονο κλαιω ειμαι σε απογνωση.
-
μαρια μου σε καταλαβαινω οι αλκοολικοι δημιουργουν προβληματα τοσο στον εαυτο τους οσο και στην οικογενεια τους.ολη η ζωη περιστρεφεται γυρω απο αυτο..αν πραγματικα νιωθεις πως μπορεις να σαι διπλα του σε αυτη τη φαση πιστευω πως θα τον βοηθησει.ομως περνοντας αυτο το λουκι,ξερω οτι αν δεν το παρουμε εμεις οι ιδιοι αποφαση να το κοψουμε και να ζητησουμε βοηθεια κανεις με οτι και να μας πει οσο και να μας πιεσει δεν καταλαβαινουμε και ισως φερνει και αντιθετα αποτελεσματα.αποψη μου ειναι πως αν πραγματικα καταλαβει απο μονος του οτι χρειαζεται βοηθεια και εσυ εισαι διατεθιμενη να τον στηριξεις,ολα θα πανε καλα.θα πρεπει να αναρωτηθεις και εσυ η ιδια αν εχεις τη δυναμη να τον βοηθησεις και να τον στηριξεις γιατι ειναι ενας μακρυς και επιπονος αγωνας.ενας αγωνας ομως που αν κερδιθει θα νιωσετε και οι δυο ξαναγεννημενοι..
φιλικα
ολγα
-
σε ευχαριστω.ολοι το ιδιο μου λενε ακομα και η οικογενεια του οτι δεν προκειται να κανει τιποτα.αν ηταν θα το εκανε εδω και καιρο που ζουσαμε μαζι και πηγαιναμε για γαμο.
-
ο ιδιος εχει παραδεχτει σε σενα την εξαρτηση του αυτη δειχνοντας τη διαθεση να το κοψει?η σου λεει οτι μπορει να το ελεγξει και να τοκοψει μονος του?
-
καποιες φορες συνηθως μετα απο εντονα μαλωματα οπου εκανε και ζημιες ελεγε οτι θα το κοψει αλλα οτι μπορει μονος του και πριν μεινουμε μαζι μου λεγε οτι μολις ζησουμε μαζι θα το κοψει
πινει 10 χρονια οχι παντα ιδιες ποσοτητες
-
επισης καταλαβα οτι οταν δεν ζουσαμε μαζι επινε κρυφα και μου ελεγε ψεμματα οτι δεν πινει
-
ναι ειναι γνωρισμα ολων των αλκοολικων οταν δεν θελουν να το κοψουν και τους πιεζουν, να πινουν κρυφα και αρκετα μεγαλυτερες ποσοτητες.ακριβως το ιδιο εκανα και εγω
-
οταν ειναι αγχωμενος και πινει γινεται επιθετικος νομιζει οτι ολοι θελουμε το κακο του.δεν προκειται να κανει κινηση να το κοψει γιατι και ο πατερας του πινει μεγαλες ποσοτητες και ειναι ο μονος που δεν παραδεχεται οτι το παιδι του εχει προβλημα και δυστυχως περνανε πολλες ωρες μαζι και τον παροτρυνει να πιει.τον τελευταιο καιρο βλεπει συνεχεια εντονα ονειρα τον περνει ο υπνος καθως πινει και ενω χωρισαμε παρουσιαζεται σε ολους ευδιαθετος και δεν το αναφερει καν.
-
αρα εκτος απο εσενα που θα θελες να τον στηριξεις ο οικογενειακος κυκλος (πατερας του ) δεν βοηθαει.ειναι πολυ δυσκολο ολο αυτο.εσυ τι σκεφτεσαι να κανεις?
-
ο αδελφος του μου ειπε οτι θα προσπαθησει να τον πεισει να ζητησει την βοηθεια ειδικου αλλα και αυτος ειναι απαισιοδοξος.εγω δεν θα κανω τιποτα δεν θα επικοινωνησω μαζι του ολοι μου ειπαν να τον αφησω μηπως σκεφτει τι εκανε.αν και πινωντας καθημερινα δεν μπορει να συνειδητοποιησει τι εχει γινει.επισης οποιος του ανοιγει κουβεντα και του λεει γιατι διελυσε μια τοσο καλη σχεση γινεται επιθετικος.εσυ τι θα με συμβουλευες?
-
επισης διαβασα για καποιο χαπι που παιρνει καποιος και νιωθει χαλια οταν πινει.υπαρχει κατι τετοιο να τον βοηθησει?
-
sti diki m periptwsi itan kalo na apomonothw kai na skeftw χωρις καμια πιεση.να δω τα λαθη μου και να τα βρω με εμενα οταν καταλαβα οτι πιο κατω απο τον πατο δεν ηθελα να φτασω..
με ταρακουνησε το ιδιο μ το μυαλο και το σωμα..
θα σε συμβουλευα να του αφησεις χωρο και χρονο να σκεφτει αλλα η περιπτωση του καθε ανθρωπου ειναι διαφορετικη..οσο συνεχιζει και πινει φυσικα και δεν μπορει να σκεφτει το καλο του.
δεν μπορω να ξερω τι θα τον ταρακουνησει σην περιπτωση του και αν εχει αποφασισει να βαλει τον εαυτο τ πανω απο την εξαρτηση τ και να παλεψει.
αν το αποφασισει παντως και εχεις και συ τη δυναμη να σαι διπλα τ στην προσπαθεια τ θα δεις ειλικρινα εναν αλλον ανθρωπο<< να γεννιεται>>
σου ευχομαι ολοψυχα να το συνειδητιποιησει ο ανθρωπος σου και απο κει και περα με αργα και σταθερα βηματα θα τα καταφερετε..
-
δεν ξερω αν υπαρχει τετοιο χαπι αλλα δεν πιστευω οτι θα κανε καλο.γιατι τι θα γινει οταν θα σταματησει το συγκεκριμενο χαπι?ενας φαυλος κυκλος
-
δεν εχω αλλη επιλογη θα τον αφησω μονο.εφυγα γιατι γινονταν ολο και πιο επιθετικος μαζι μου.πρεπει να σκεφτω και το ενδεχομενο οτι επαψε να με αγαπαει.μπορει τωρα να θελησει να κανει μια νεα αρχη σε ολα.αλλα εγω το πιστευω οτι οσο πινει σε καθημερινη βαση δεν μπορει να σκεφτει με την λογικη.
-
οταν ειναι νηφαλιος πως ειναι σαν ανθρωπος?