Originally Posted by
_Vassilis
Και εγώ αυτή τη στιγμή που με πετυχαίνεις δεν έχω πολλούς φίλους ή γνωστούς για όταν είναι να βγω. Κι επειδή βιώνω μια δύσκολη κατάσταση στο σπίτι έχω ανάγκη να δραπετεύω λίγες ώρες και αναγκαστικά βγαίνω μόνος μου. Ακούγεται λίγο pathetic αλλά το ξεπερνάω και το κάνω, είμαι και αρκετά μεγαλύτερος όπως σου πα (42). Θέλω λίγο να εστιάσω πάνω σε αυτό που λες, το άγχος που σε πιάνει και δεν ξέρεις τι να πεις. Δε χρειάζεται πάντα να μιλάς και να λες κάτι, αρκεί που είσαι εκεί.. Και η σιωπηρή παρέα μια χαρά παρέα ειναι... Μη σε πιάνει αυτό το άγχος και το awkward συναίσθημα ότι κάτι πρέπει σώνει και καλά να βρεις να πεις, γιατί αυτό σε μπλοκάρει ακομα χειρότερα κι ύστερα δε θα βγάλεις μιλιά. Είσαι αυτή που είσαι, βγες με γνωστούς κάνε παρέα και άσε το θέμα φιλία να εξελιχθεί από μόνο του αν είναι.. Μια φορά που είχα βγει και κάθισα μόνος σε ένα μαγαζί και πήρα ένα σάντουιτς να φάω, δίπλα τυχαία καθόντουσαν δυο ηλικιωμένοι. Τους χάζευα κρυφά ενώ έτρωγα, δεν είχα και κάτι άλλο να απασχοληθώ. Καθόντουσαν εκεί ακίνητοι με το καφεδάκι τους, δεν μίλαγαν, δεν κουνούσαν ούτε βλέφαρο. Απλά κάθονταν εκεί αφηρημένα. Ξαφνικά μέσα στη ησυχία και ενώ είχε περάσει κάνα μισάωρο, λέει ο ένας κάτι για έναν αγώνα ποδοσφαίρου που είχε την προηγούμενη μέρα. Ο άλλος ούτε που του απάντησε, γιατί δεν ήταν κάποια ερώτηση, απλά κάτι που ήθελε να πει… Αυτό ήταν, σιωπή πάλι. Αισθάνθηκα ότι αυτοί οι δυο άνθρωποι είχαν μια μεγάλη οικειότητα και απολάμβαναν τη σιωπηρή τους παρέα χωρίς άγχος να μιλάνε, δεν είχαν κάτι να πουν. Αυτό που ήθελε να πει ο ένας όταν αυθόρμητα του ήρθε το είπε. Εμένα μου άρεσε πολυ αυτή η εικόνα… Αυτό που σε αγχώνει, το ότι δηλαδή δε μιλάς πολυ, να ξέρεις, μπορεί να γίνει και το πλεονέκτημα σου. Είσαι ένας καλός ακροατής.. Ξέρεις πόσοι «υποψήφιοι φίλοι» εκεί έξω θέλουν κάποιον να μιλήσουν και δε βρίσκουν κάποιον να τους ακούσει? Για αυτούς θα ήσουν μια πολυ ελκυστική περίπτωση φίλης.. Μπορεί να αρχίσει έτσι μια γνωριμία, μια φιλία και αργότερα όταν κι εσυ έχεις αποκτήσει περισσότερη οικειότητα με ένα τέτοιο πρόσωπο θα μπορείς κι εσυ πιο εύκολα να λυθείς και να λες τα δικά σου με τη σειρά σου, αβίαστα θα έρθει αυτό..