Quote:
Originally posted by Eli
Ήβη μου εφόσον έχεις ανάγκη να σταθεροποιήσεις την διατροφή σου αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να μην σαμποτάρεις την προσπάθεια σου. Στο λέω γιατί εγώ το έχω κάνει άπειρες φορές ... Εγώ έχω ένα απίστευτο κόλλημα με τη ζυγαριά μου, σε σημείο που μπορεί να ζυγίζομαι κάθε μέρα. Είναι άρρωστο και δεν έχει νόημα, ωστόσο ακόμη δεν έχω καταφέρει να το αποβάλλω. Νομίζω ότι μόνο όταν θα αδυνατίσω θα καταφέρω να σταματήσω. Είναι το μοναδικό θέμα της διαταραχής μου που δεν έχω καταφέρει να αποβάλλω. Έχω καταφέρει όμως να μην δίνω σημασία σε αυτό που βλέπω, δηλαδή ότι και να δείξει η ζυγαριά πλέον δεν με επηρεάζει στη διατροφή μου. Είναι η συμφωνία που έχω κάνει με τον εαυτό μου, δηλαδή μου επιτρέπω να ζυγίζομαι συχνά εφόσον δεν θα επηρεάζομαι αρνητικά από αυτό που θα βλέπω. Οπότε στο θέμα ζύγισμα το μόνο που μπορώ να σε συμβουλέψω είναι να προσέξεις πολύ γιατί στις διατροφικές διαταραχές δεν λειτουργεί πάντα ως θετικό εργαλείο. Δεν μπορώ να σε συμβουλέψω παραπάνω σε αυτό το κομμάτι καθότι δεν το έχω λύσει ούτε και εγώ ....
Πάντως να σου προτείνω μερικές αλλαγές στη διατροφή σου ξεκινώντας από την Κυριακή. Το πρωινό σου οκ, το μεσημεριανό σου όμως δεν έχει κάτι σε υδατάνθρακα (ψωμί, παξιμάδι, πατάτα κτλ). Το απογευματινό σου θα μπορούσε να είναι κάτι πιο ελαφρύ μία διάδα και όχι ολόκληρο γεύμα. Π.χ. ένα φρούτο και ένα μπισκότο ολικής και να κάνεις και ένα δεύτερο σνακ ανάλογο μετά το βραδινό σου ώστε να έχεις και πέντε γεύματα. Τέλος στο βραδινό σου λείπει η σαλάτα για να είναι πλήρης η τριάδα σου. Θα μου πεις τώρα Κυριακή ήταν :)... το ΣΚ και εγώ πάντα ξεφεύγω λίγο ή πολύ από το πρόγραμμα μου :punk:
Η Δευτέρα σου είναι πάρα πολύ καλή με την παρατήρηση μόνο ως προς το πρόγευμα σου, το οποίο όμως και πάλι αν νιώθεις ότι σε κρατάει από υπερφαγικό να το κάνεις τριάδα για όσο το έχεις ανάγκη. Επίσης έκανες και την άσκηση σου οπότε θα έλεγα ότι είναι μία άψογη μέρα, με συχνά ελαφριά γεύματα και με κίνηση :thumbup:
Έλη μου σ'ευχαριστώ και πάλι για τις εύστοχες παρατηρήσεις σου! Όντως την κυριακή δεν τα πήγα τόσο καλά, αλλά καμιά σχέση με άλλες κυριακές, οπότε είμαι ευχαριστημένη! Τις κυριακές τις περνάω συνήθως στο σπίτι του αγοριού μου, οπότε καταλαβαίνεις δεν έχω τις ίδιες ''ανέσεις'' π.χ. το βράδυ θα έτρωγα σίγουρα σαλάτα μαζί με την πέστροφα. Παίρνω μαζί μου φρούτα, λαχανικά κτλ όσο μπορώ, αλλά τώρα που τον έχω μάθει να τα τρώει κι αυτός, τελειώνουν γρηγορότερα απ'όσο υπολογίζω και ξεμένω.. Χαλάλι βέβαια!!! Επίσης είμαι περήφανη που αντιστάθηκα σε σοκολάτες και λοιπά που ήθελε να μοιραστούμε.. Τελικά ζυγίστηκα τη δευτέρα, δεν άντεξα.. στα ίδια είμαι.. Δεν θα λεγα ότι χάρηκα, αλλά δεν με πήρε κι από κάτω!!! Ίσως πάντως το κάνω ανά 2 βδομάδες, αν αντέξω, όπως πρότεινε η Πινκ.. Θα δείξει.. :starhit::starhit: