ναι βρε το γλυκο κουταλιού πέρα απο το ότι έχει τα σάχκαρα του φρούτου και αυτά αν το φρούτο δεν είναι φρέσκο η καταψυγμένο πχ σε μορφή γλυκού λιωμένου (συνεπώς ο οργανισμός δεν σπαταλάει τόση ενέργεια για να τα πέψει ίση με αυτή που θα πάρει για να έχουνε μηδεν αντίκτυπο στο σώμα) ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ , έχει και 4 κγ ζάχαρη πόσες τεσπά. καμία σχέση. κι εγώ θυμάμαι έφριξα οταν κανοντας το φλεξιποιντς είδα πόσους πόντους είχε ένα μικρό πιατάκι! Ε Φ Ρ Ι Ξ Α ! φαντάσου στο προπόιντς τώρα, μιας και μιλάμε για τροφή πλούσια σε απλά σάκχαρα αρα και απόδοσης λίπους στο σώμα, πόσο παραπάνω θα πάει απο το συν φλέξι/2. Συν 1 μάλλον λόγω μικρής ποσότητας. αμα φας δυο μερίδες όμως δεν θα πρέπει να πάει συν 2 αλλά συν 3. όπως με τις σοκολάτες πχ. οταν τρως μεγάλη ποσότητα είναι πολύ πιο τεράστιο το αντίκτυπο στο σώμα και προσθέτεις συν έναν ενεργειακό πρωπόντο στην ενεργειακή αξία αυτού που τρώς.Quote:
Originally posted by Μαρία.
Όσον αφορά την διαφορά των πόντων μεταξύ μαρμελάδας και γλυκού του κουταλιού -το εξήγησα και στο μπλογκ- έχει να κάνει με το ότι στο γλυκό ρίχνουμε παραπάνω ζάχαρη για να φτιάξουμε και να δέσουμε το σιρόπι ενώ η μαρμελάδα έχει λιγότερη ζάχαρη γιατί δεν έχει σιρόπι.
Την ίδια απορία είχα κι εγώ όταν δεν ήξερα καλά καλά το φλέξι, αλλά ως "γλυκατζού" εντόπισα τις διαφορές, οπότε έχει λογική αυτή η διαφορά! :duh:
το ίδιο συμβαίνει και μετους χυμούς απο φρούτα η λαχανικά. ακόμα και ο χυμός ντομάτας η ο χυμός καρότου και στο φλέξι και στο προπόιντς, επειδή δεν τρως το φρούτο η το λαχανικό στην στερεά μορφήτ ου στην οποία ο οργανισμός σπαταλάει ενέργεια για να το πέψει, αλλά παίρνεις το σάκχαρο μονομιας μέσα στο σώμα το πληρώνεις... ακριβά. θυμάμαι στο φλέξι 100μλ χυμός πορτοκάλι πέρα απο την μερίδα φρούτου έπαιρνε συν ένα. λογικά, τώρα συν 1 παραπάνω, αρα δύο.
σόρι αν σε ζάλισα. αλλά να τα λέμε να τα υπενθυμίζουμε και να μην τα ξεχνάμε! να τα διαβάζουνε και οι άλλοι να τα μαθαίνουνε!
α και καλημέρα κι ένα βίντεο απο ένα αγαπημένο μου παιδικό εδώ τέτοια ώρα μικρός το έβλεπα συνεχώς στην ετ 3 θυμάμαι. απολαύστε!
http://www.youtube.com/watch?v=_Ahim17-aNI