-
Eli μου πάντα βρίσκω αισιοδοξία στα λόγια σου. Η αλήθεια είναι πως και εγώ αυτά λέω στον εαυτό μου. Το γεγονός της απώλειας λίπους αντιστάθμισε κάπως την απογοήτευση της ζυγαριάς γιατί ξέρω ότι το ζητούμενο είναι να μειωθεί αυτό το ποσοστό και για λόγους υγείας αλλά και η απώλεια σε λίπος φαίνεται περισσότερο στο σώμα παρά της ζυγαριάς μόνο που μπορεί να ναι και υγρά. Είναι μακρύς ο δρόμος όπως φαίνεται αλλά θα βάλω τα δυνατά μου να τερματίσω :)
Και τα χτεσινά:
09:00
3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1 αχλαδάκι
13:00
1 μικρή μπανάνα
1 κριτσίνι ολικής
15:00
καστανό ρύζι (περίπου 180 γρ) με
τόνο (80 γρ)
κρεμμύδι, καρότο, σάλτσα (Έλη δοκίμασε αυτό το "ρυζότο" θα σ'αρέσει, άμα θες(ή όποια αλλη κοπέλα εννοείται σας λέω ακριβώς και πως το έκανα)
1 πιάτο κουνουπίδι με 1 κ.σ λάδι
19:00
1 μήλο
1 χούφτα ξηρούς καρπούς
γαλλικός γάλα- 2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
23:00
1 τοστ ανάμεικτο
1 ντομάτα με 1 κ.σ λάδι
01:00
1 ελληνική μπάρα (πεινούσα λίγο και ήθελα κάτι γλυκό)
-
Καλημέρα! Η ζυγαριά μου ανένδοτη αλλά και το ίδιο και εγώ! Ήμουν σίγουρη ότι όταν θα βρεθώ μία ανάσα από το 89 θα περάσω μεγάλη δοκιμασία μέχρι να το δω... συνεχίζω ακάθεκτη με γυμναστήριο αυτή την εβδομάδα και ένα Μαραθώνιο Ζούμπα που περιμένω με ενθουσιασμό για το Σάββατο :D
Pink μου ωραία μέρα διατροφικά για μία ακόμη φορά :)
Τα χθεσινά μου:
Πρωινό 10.00: 1 μικρό φυσικο χυμό + αχλαδάκι, 1 αυγό βραστό + 1 φέτα τοστ κασέρι, 1 παξιμαδάκι κρίθινο
Πρόγευμα 13.00: 1 ελληνική μπάρα
Μεσημέρι 16.00: Φαγκρί ψητό, πατζάρια με 1κ.σ. λάδι, 30γρ φέτα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο
Απογευματινό 20.30: 1 smoothie με χυμό πορτοκάλι, 1 μήλο και μισή μπανάνα
Βράδυ 22.30: 1 1/2 φλιτζ χόρτα, 50γρ φέτα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο
και μία ώρα Step aerobic
-
καλημερα!!
Ελλη προσπαθησε να μην το σκεφτεσαι για να ρθει... θυμαμαι τα ιδια τραβουσα σε καθε αλλαγη δεκαδας... σαν να κολουσε η λαχταρα μου την ζυγαρια... και απο τα 99 κιλα μεχρι τα 60τοσα το εζησα 3 φορες...
εμενα τωρα το αγχος μου ειναι να μην ανεβω δεκαδα και δυστυχως πρεπει να το αποβαλω γιατι αλλιως δεν θα το αποφυγω:sniff:
τα χθεσινα μου...
9:00 πρωινο
καφες με γαλα
1 κομ βρωμοκεικ μηλου με γκοτζι μπερις
12:00 σνακ
1 κομματι πιτσα με βαση απο πιτουρο βρωμης μς πιπεριες και γαλοπουλα
15:00 μεσημεριανο
μιση κονσερβα τονο σε νερο
φασολαδα
4κσ ρυζι καστανο
2 πιρουνιες μαλουλοσαλατα
18:30 απογευματινο
ενα γλυκακι με βρωμοκεικ και κρεμα στιγμης χωρις ζαχαρη
1 πορτοκαλι
και μετα το χαος...:no::no:
1 κριτσινι λιοσπορου
3 σοκολατακια sweet&balance
μιση μπανανα
1 μικρο κομματι βρωμοκεικ
2κουταλιες μακαρονακι κοφτο απο το πιατο του γιου μου
1 κομματι πιτσα (βρωμης-light)
και μετα σαν να μην συνεβη τιποτα το προγραμματισμενο βραδυνο μου
στις 20:30
1ντοματα μιση πιπερια μισο αγγουρι λιγο κρεμυδι 2 μαρουλοφυλα με 2 φετες τυρι light
3 φετες γαλοπουλα και 1 φλιτζ ρυζι ολα μαζι ψιλοκομμενα...
τελος να προσθεσω οτι εχω 4-5 μερες καθυστερηση η οποια με εχει αγχωσει παρα πολυ και που θεωρω οτι μπορει να οφειλεται και στα υπερφαγικα του τελευταιου μηνα...
κρατηθηκα παντως με νυχια και με δοντια να μην φαω ζαχαρη ή λιπη. σε παρομοια κατασταση θα τσακιζα ανετα 3 σοκολατες και 2 σακουλες πατατογαρυδακια και αλλα ακομη... παρολ αυτο δεν νιωθω καθολου καλυτερα... βγηκα εκτος εαυτου και δεν μ αρεσε.
ξυπνησα και με σιναχι και πονολαιμο και ολοκληρωθηκε το καρε... ευχομαι να ηταν μονο ορμονικα τερτιπια... το ελπιζω...
-
Καλημέρα με πεσμένη διάθεση. Δεν υπάρχει πιο ενευριστικό πράγμα από το να είσαι πιστή στη διατροφή σου και η ζυγαριά να ανεβαίνει αντί να κατεβαίνει όπως και το κόλλημα Ελη μου σε καταλαβίνω απόλυτα. Την πρηγούμενη Τρίτη η ζυγαριά μ έδειξε 73,900 χαρά εγώ. Χτες, Τρίτη 74,700 και σήμερα 75,200 δε ξέρω τι στο καλό γίνεται περίοδο δε περιμένω, δε μπορώ να καταλάβω και δε ξέρω πως να το διαχειριστώ. Αρχικά ζυγιζόμουν μόνο στη διαιτολόγο αλλά δεν άντεξα αυτές τις 3 φορές και ζυγίστηκα στη δικιά μου. Κοντεύω να τρελαθώ!
florage έκανες πολύ καλά που έφαγες το προγραμματισμένο βραδινό! Όλοι κάποια στιγμή βγαίνουμε εκτός προγράμματος σημασία έχει να το αναγνωρίζουμε και να επιστρέφουμε σ αυτό!!
Χτες
12:00
3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1 αχλαδάκι
15:30
1,5 μπακαλιαράκι στον φούρνο με 1 πατάτα μεγάλυ, κρεμμύδι, καρότο, σάλτσα ντομάτα, 1 κ.σ λάδι
λίγο κουνουπίδι, 1 κ.σ λάδι
18:30
1 μήλο
1 χούφτα ξηρούς καρπούς
γαλλικός γάλα- 2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
21:30
1 ντομάτα με 1 κ.σ λάδι
3 κρίθινα μικρά παξιμάδια ολικής
2 δάχτυλα τυρί
00:30
1 ακτινίδιο
1 μπισκότο βρώμης μικρό
-
pink_90 υπαρχει περιπτωση να εισαι στην μεση του κυκλου;
οσο καιρο παρακολουθω το βαρος μου εχω δει οτι τις μερες τις ωορηξιας παντα ανεβαινα 1.5 κιλο για 1-2 μερες... αν περιμενεις σε 2 εβδομαδες ειναι σιγουρα αυτο και θα δεις οτι αυριο θα εχεις επανελθει...
-
florage οχι δεν ειμαι στα μεσα σε 7-8 μερες περιμενω περιοδο. την παρασκευη σταματάω τα αντισυλληπτικά οπότε συνήθως εκείνες τις μέρες ξεφουσκώνω πριν μ ρθει περίοδος. Όλα ανάποδα πάνε σε μένα!
-
Pink δεν θέλω να σε παίρνει απο κάτω! Τα πας τόσο τέλεια, μη δίνεις σημασία στη ζυγαριά. Κάποια κατακράτηση θα είναι.
Αλλά να σε ρωτήσω, κάνεις αυτή τη διατροφή για απώλεια βάρους ή για να μειώσεις τα υπερφαγικά επεισόδια;
-
pink_90 αυτο το πραγμα το ζω ενα χρονο και κατι τωρα , απ οταν επεσα κατω απ τα 80 .
Ειδικα μόλις χασω λιγο μετα αρχίζουν αυτα τα περιεργα κι εκνευριστικα σκαμπανευασματα .
ειχα φτασει πριν τα Χριστούγεννα 69,8 , γυρισα μετα τις γιορτες 71,7 εχοντας φαει εναν τονο γλυκα κι ενω επανηλθα στη διατροφή μου αμεσως η ζυγαρια συνεχισε ν ανεβαινει κάποιες μερες ανεξελεγκτα , κι εφτασε μεχρι 73,3 κι όλα αυτα τις περισσοτερες φορες χωρις λογο . Παρολα αυτα δεν αγχωθηκα ιδιαίτερα αφου τις περισσοτερες φορες η διατροφή μου ηταν οκ , Ε λοιπον καποια στιγμη οπως ειχε αρχισει κι ανεβαινε ανεξελεγκτα έτσι αρχισε να κατεβαινει και ανεξελεγκτα , και σημερα ημουν στο χαμηλοτερο που εχω δει απ οταν αρχισε η μεγαλη κατηφορα . 69,4 !!!! Μην αγχωνεσαι , κατακρατησεις ειναι πιθανον και θα φυγουν
-
Καλησπέρα :)
εγώ πάντως να προσθέσω ότι τις τελευταίες βδομάδες που κάνω κατά γράμμα τη διατροφή μου, κάθε φορά που νιώθω πρίξιμο και ανεβαίνει η ζυγαριά μετά από λίγες μέρες χάνω βάρος :)
Νομίζω ότι είναι κάτι σαν αντίδραση του σώματος μπροστά στην αναγκαστική καύση λίπους τι να πω; Πάντως κάθε κιλό που χάνω έτσι το χάνω. Την προηγούμενη βδομάδα η ζυγαριά με έδειχνε μέχρι και 92 κιλά και τώρα επέστρεψα και πάλι στο 90.8. Δεν σκάω και δεν αγχώνομαι, απλά πεισμώνω! Και προσπαθώ να ασκούμαι περισσότερο για να ανεβάσω τις καύσεις μου :)
Συμπέρασμα... μην απογοητεύεσαι Πινκ μετά από τέτοια τερτίπια, αν αντέξεις να κρατήσεις την διατροφή σου σταθερή, σύντομα θα δεις τη ζυγαριά να παίρνει την κατηφόρα ;)
-
Κορίτσια μου ευχαριστώ για τα λόγια σας και την εμψύχωση σας.
Ασημένια αυτή τη διατροφή την ακολουθώ έπειτα από επίσκεψη σε διαιτολόγο η οποία μου έιπε ότι πρωταρχικά θέλει να εκπαιδευτώ διατροφικά. Αλλά εννοείται πως θέλω να χάσω και βάρος έστω και αργά. Πιστεύω ότι οι ποσότητες μου είναι οκ. Ελπίζω στην πορεία να έχω και απώλεια.
Δώρα και Έλη ελπίζω στη συνέχεια να γίνει αυτό που λέτε, να πέσει δηλ και να είναι απλά κάποια κατακράτηση γιατί στη διατροφή δε μπορώ να το αποδώσω εφόσον την ακολουθώ πιστά!! Θα δούμε λοιπόν!!
-
Pink εσύ ξέρεις καλύτερα και η διαιτολόγος σου φυσικά. Για να εκπαιδευθείς σε μια σωστή διατροφή συμφωνώ ότι το πρόγραμμα φαίνεται ιδανικό. Ίσως θέλει να σε βάλει σταδιακά στην απώλεια ή να τα χάνεις με αργό ρυθμό.
Πάντως το λάδι είναι υπεραρκετό για απώλεια βάρους, δεν έχω ξαναδεί σε κανένα διαιτολόγιο 2κσ το μεσήμερι, με το βραδινό μαζί γίνονται 3 και αν προσθέσεις και τους ξηρούς καρπούς (πηγή λίπους) και το τυρί μαζεύονται πάρα πολλά τα λιπαρά. Σίγουρα είναι καλές πηγές λίπους αλλά η ποσότητα είναι μεγάλη. Δεν θέλω να το παίξω ειδικός απλά το λέω γιατί δεν πιστεύω ότι κάνεις εσύ κάπου λάθος, απλά το πρόγραμμα δεν είναι για (μεγάλη) απώλεια. Εσύ συνέχισε με το ίδιο πείσμα:thumbup:
-
Αυτό δε το σκέφτηκα, η διαιτολογος μου είπε 3-4 κ.σ μέσα σε όλη την μερα. Θα την ρωτήσω την επόμενη φορά.
-
Εγώ πάντως Πινκ μου που κάνω ίδια διατροφή μαζί σου, βλέπω ότι οι ποσότητες μας είναι περίπου στα ίδια και τρώω το ίδιο λάδι με εσένα και χάνω. Απλά η διαφορά μας είναι ότι εγώ ασκούμαι, για αυτό σε ζαλίζω να αρχίσεις άσκηση. Και δεν μιλάω απαραίτητα για γυμναστήριο και 30 λεπτά περπάτημα κάθε μέρα μια χαρά είναι.
Δυστυχώς για να χάσουμε βάρος ή θα πεινάσουμε ή αν δεν θέλουμε να πεινάσουμε χρειάζεται άσκηση. Εγώ δεν έχω σκοπό να ξανα αδυνατίσω πεινώντας, όσες φορές το έχω κάνει το έχω πληρώσει με περισσότερα κιλά πίσω!
Απλα δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, όλες οι αλλαγές δεν γίνονται μέσα σε ένα μήνα. Είναι φύσιν αδύνατον να ξυπνήσεις ξαφνικά και να κάνεις την τέλεια διατροφή και γυμναστική.... θέλει χρόνο προσαρμογής. Ψυχραιμία λοιπόν! Τα πας εξαιρετικά καλά με τη διατροφή σου, επικεντρώσου σε αυτό γιατί από μόνο του είναι μία τεράστια αλλαγή! Μόλις συνηθίσεις θα κάνεις και άλλες αλλαγές όταν θα νιώσεις εσύ έτοιμη ;). Και εγώ δεν ξεκίνησα από τον πρώτο μήνα γυμναστική... αν θυμάμαι καλά μετά το 6μηνο άρχισα να προσπαθώ... φαντάσου!
Εξάλλου στο ξαναλέω, ακόμη και χωρίς άσκηση θα χάνεις βάρος, απλά πιο αργά ;). Όπως και να χει είσαι κερδισμένη :smilegrin:
-
Ελη μου κ εγώ αποφάσισα να εντάξω τη γυμαστική στο πρόγραμμα μήπως πάει καλύτερα. Έστω κ αν είναι περπάτημα ή ποδήλατο. Και δε με ζαλίζεις καθόλου το ανίθετο η εμπειρία σου ειναι πολύτιμη για μένα μιας και κανουμε και ίδια διατροφή! Και η διαιτολόγος το ίδιο μου επισημαίνει πάντα για την άσκηση, έστω να περπατάω μου λέει. Πότε θα σταματήσω να τεμπελιάζω δε ξέρω.
-
κι εγω εχω τεραστιο θεμα με την ασκηση... η δουλεια μου καθιστικη, χρονος δεν υπαρχει με 2 μικρα παιδια και δεν το κρυβω ειμαι και τεμπελα... 2 μερες αφησα το αυτοκινητο και το παπι και οπου ηθελα να παω πηγαινα πεζη... σημερα επιτελους αδιαθετησα, νιωθω καπως, οποτε να την παλι η δικαιολογια...
pink_90 αυτα τα περιεργα σκαμπανεβασματα ειναι δυστυχως για μας της γυναικες μεσα στο προγραμμα. αν σε επηρεαζουν αρνητικα μηπως να αραιωνες το ζυγισμα; δεν ειναι ευκολο το ξερω κι εγω καθε μερα ζυγιζομουν... αλλα υποτιθεται ολη η προσπαθεια γινεται για να αλλαξουμε τροπο σκεψης, να σταματησουμε να εξαρταται η ψυχολογια μας και η διαθεση ολης της ημερας απο το νουμερο που θα αντικρισουμε και το να σνομπαρουμε λιγακι την ζυγαρια μας ειναι θεωρω μια καλη κινηση... εφοσον εχουμε σε ελεγχο την διατροφη μας και προσφερουμε στο σωμα μας αυτα που χρειαζεται ας την αφησουμε αυτην να κουρευεται...