Φλώρα μου δεν το αφήνω να παίξει με τα νεύρα μου, γιατί δεν έχει νόημα. Κάνω σωστά τη διατροφή μου, χωρίς να δυσκολεύομαι και νιώθω καλά, οπότε αφήνω το σώμα μου να πάρει το χρόνο του. Όσο δεν μου έρχονται ιδέες για βλακειούλες είμαι cool :cool2:
Printable View
Φλώρα μου δεν το αφήνω να παίξει με τα νεύρα μου, γιατί δεν έχει νόημα. Κάνω σωστά τη διατροφή μου, χωρίς να δυσκολεύομαι και νιώθω καλά, οπότε αφήνω το σώμα μου να πάρει το χρόνο του. Όσο δεν μου έρχονται ιδέες για βλακειούλες είμαι cool :cool2:
Γεια σας κορτσούδια και καλό σ/κ. Μακάρι αυτή η "καλή" συμπεριφορά να εδραιωθεί, αυτό είναι και το ζητούμενο. Έλη και florage :thumbup: Άντε ας γράψω και τα δικά μου γιατί τελευταία βαριόμουν :P
12:15
3 κ.σ. βρώμη με ξηρούς καρπούς και μέλι
1 ποτ.γάλα 1,5 %
1 αχλαδάκι
15:15
1 πιάτο φασολάκια 250 γρ με 1 κ.σ λάδι
2 δάχτυλα τυρί
1 φ.ψωμί
18:30
1 μήλο
1 χούφτα ξηρούς καρπούς
γαλλικός γάλα- 2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
21:30
60 γρ φέτα
2 μικρούτσικες ντομάτες με 1 κ.σ λάδι
3 μικρά κρίθινα παξιμαδάκια ολικής
00:30
1 αχλαδάκι
1 κριτσίνι ολικής
ποσο καιρο σου πηρε Ελη μου να αλλαξεις τροπο σκεψης??Quote:
Originally posted by Eli
Πήγα να κοιμηθώ και ξεράθηκα! Κοιμήθηκα στις 4 και ξύπνησα στις 8! :o
Ολίγον ζομπι και πάλι αλλά πιο ξεκούραστη :)
Με αφορμή αυτά που γράφαμε έφαγα μία φλασιά και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας... Σκεφτόμουν πόσο έχω αλλάξει διατροφικά τα τελευταία χρόνια και γύρισα λίγο πιο πίσω, τότε που δεν είχα όρια, ισορροπίες και όλα ήταν ένα διατροφικό χάος.
Παρόν: Ξύπνησα το βραδάκι σηκώθηκα νοχελικά από το κρεβάτι μου, λίγο βαριά αλλά χαρούμενη που είχα τον χρόνο να ξεκουραστώ. Πήγα στην κουζίνα, δεν ένιωθα ιδιαίτερη πείνα αλλά είχα να φάω από τις 14.00, οπότε έπρεπε να αναπληρώσω την ενέργεια μου, να ανεβάσω λίγο τη γλυκόζη στο αίμα μου, να ξυπνήσω το σώμα μου. Σκέφτομαι τι να φάω... κοιτάω τη φρουτιέρα μου πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Ένα μεγάλο καλάθι γεμάτο μπανάνες, ακτινίδια, μηλα, αχλάδια και σαγκουίνια. Διάλεξα 3 σαγκουίνια και τα έστυψα, έβαλα μέσα και τη γλουταμίνη μου και το ήπια μονομιάς. Σα να ξεδίψασα λίγο :). Έπλυνα τα πιάτα και παράλληλα ετοίμαζα ένα μαύρο τσάι με μυρωδικά. Αφού τακτοποίησα την κουζίνα μου άραξα με το τσαγάκι μου στον καναπέ και το συνόδευσα με ένα νόστιμο μπισκότο βρώμης με ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς που είχα ψήσει από χθες. Λίγο αργότερα ήπια ένα μεγάλο ποτήρι νερό και ένιωσα το στομάχι μου χορτάτο αλλά ελαφρύ. Ακόμη το παρελθόν που έχανα τον ελέγχο με κρατάει σε επιφυλακή. Σκέφτομαι τι να φάω για βράδυ και συνειδητοποιώ ότι το στομάχι μου δεν γουργουρίζει, η διάθεση μου είναι ήρεμη και νιώθω πλήρης. Μάλλον θα φάω κάτι ελαφρύ...ίσως ένα παξιμαδάκι με τυράκι και ένα φρούτο, θα δω ανάλογα τη διάθεση :)
Πριν κάμποσο καιρό, προ τριάδων: Δεν υπήρχε περίπτωση να ξυπνούσα και να ένιωθα τόσο ήρεμη και χαλαρή. Θα έκανα όλες τις λάθος διατροφικές επιλογές. Το πιθανότερο σενάριο που μου έρχεται στο μυαλό είναι κάτι που έκανα πολύ συχνά παλιά. Θα ξυπνούσα με έντονη λιγούρα, και θα σκεφτόμουν ότι έχω υλικά για τοστ στο ψυγείο. Θα ετοίμαζα ένα παχυλό τοστ με διπλό τυρί και ζαμπόν και θα έβαζα εννοείται και την αγαπημένη μου μαγιονέζα μέσα. Αλλά αργούσε να ψηθεί το άτιμο, οπότε όσο περίμενα για το τοστ μου, θα έτρωγα και ένα ακόμη στο όρθιο πιο αυτοσχέδιο. Θα έπαιρνα το φρέσκο ψωμί που είχα αγοράσει από τον φούρνο το μεσημέρι και θα άλειφα πάνω μία γενναία ποσότητα μαγιονέζας, θα έριχνα από πάνω και μία φέτα τυρί και ζαμπόν ή ακόμη καλύτερα παριζάκι και θα το έτρωγα γρήγορα γρήγορα, λες και αν το εξαφάνιζα δεν θα το είχα φάει στην πραγματικότητα... Για φρούτα ούτε συζήτηση, ποιος κάθεται να τα καθαρίζει, άσε που είναι και άνοστα μετά από την κατανάλωση τόσων αλμυρών έντονων γεύσεων. Αν αργούσε λίγο ακόμη το τοστ θα έτρωγα και κάνα δυο φετούλες παριζάκι και πάλι στο γρήγορο. Εντομεταξύ το τοστ μου θα είχε γίνει και θα καθόμουν να το φάω και αυτό, όχι επειδή πεινάω πλέον αλλά επειδή το ετοίμασα και επειδή είναι νόστιμο :), θα το συνόδευα και με ένα αναψυκτικό για να χωνέψω. Μετά θα ένιωθα βαριά και δεν θα είχα διάθεση να κουνηθώ, πιθανότητα θα είχα και μερικές καουρίτσες και δυσπεψία ... πάλι την έκανα την βλακεία μου, μα καλά να μην μπορώ να φάω μόνο ένα τοστ; Να πρέπει κάθε φορά να χάνω τον έλεγχο πάνω από το τάπερ με τα τυράκια; Τύψεις, αρνητικές σκέψεις...
Ο ίδιος άνθρωπος, διαφορετικές επιλογές, αλλαγή τρόπου σκέψης...
Αυτά δεν γίνονται μέσα σε ένα μήνα :starhit:
Νιώθω τόσο ανακουφισμένη, σα να ξύπνησα από έναν εφιάλτη.
Τόνια μου οι αλλαγές έγιναν σταδιακά μέσα σε δύο χρόνια και κάτι...
καλημερα και καλη Κυριακη!!!
τα χθεσινα μου...
11:00 πρωινο
καφες με πολυ γαλα
1 κομ πιτσα
1/2 μηλο
14:00 μεσημεριανο
κοτοπουλο
μπροκολο
1 παξιμαδι κριθινο
17:00
1 μικρο κοματι πιτσα
1 πορτοκαλι
19:30
κρεμουλα με ζελατινη
1 κομ βρωμοκεικ
1 μηλο
20:00
1 ποτηρι γαλα
λιγο βρωμοκεικ
1/2 μηλο
23:00
λιγη πιτσα (με ζυμη απο βρωμη και γαλοπουλα πιπεριες τυρι light) μολις την εβγαλα απ το φουρνο και μου σπασε την μυτη...
και μια τσιμπια γκοτζι μπερις
σημερα θα φαμε εξω λογο παρτυ του σχολειου της κορης, πιστευω να μην παρεκλινω...
Kαλημέρα κορίτσια!!! Θέλω να σας ευχαριστήσω άλλη μια φορά για τη βοήθεια σας την Παρασκευή!!! Ποτέ δεν έχω επανέλθει τόσο γρήγορα μετά από υπερφαγικό.. Λοιπόν σας γράφω τα προχθεσινοχθεσινά μου!!!
Παρασκευή
Πρωινό
1 κ. γάλα ελαφρύ
1/2 κούπα μίγμα κουάκερ(κουάκερ-all-bran sticks, καρύδια,σταφίδες)
1 μήλο
Μεσημεριανό
1 κομμάτι λαζάνια με κιμά(light δικής μου παραγωγής)
σαλάτα ανάμικτη με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Απογευματινό
1 μπισκοτάκι(βρώμη-ταχίνι-μέλι)
1/2 χυμό life πορτοκάλι
Βραδυνό
1 τόνο κονσέρβα
1/2 παξιμαδάκι κρίθινο
Σάββατο
πρωινό 10:00
1 κ. γάλα ελαφρύ
4 κ.σ. μίγμα κουάκερ(κουάκερ-all-bran sticks, καρύδια,σταφίδες)
1 κουακεροφρουτόκρεμα(μήλο, μπανάνα, πορτοκάλι, 2 κ.σ.κουάκερ)
*έφαγα σκόπιμα ''ενισχυμένο'' πρωινό γιατί ήξερα πως θα έτρωγα αργά το μεσημεριανό μου, όπως και έγινε.*
δεκατιανό 14:30
1 μπισκοτάκι(βρώμη-ταχίνι-μέλι)
1/2 χυμό life πορτοκάλι
μεσημεριανό 17:30
1 σκουμπρί
1 κομμάτι σπιτική τυρόπιτα(χωρίς φύλλο)
βραδυνό 21:00
1 τοστ(2 φέτες ψωμί, 1 φ. τυρί, 1 γαλοπούλα)
σαλάτα ανάμικτη με 1κ.σ. ελαιόλαδο
Ξέχασα να γράψω ότι την Παρασκευή έκανα δύο ώρες γυμναστική (tae-box και zumba!!!!) και το κατευχαριστήθηκα!!! Επίσης χάρηκα απίστευτα που μας ανακοίνωσαν πως οι πιέσεις μας έπιασαν τόπο και η zumba θα γίνεται πλέον 2 φορές την εβδομάδα!!!!!!!
ας αναφερω τωρα για σημερα γιατι ηταν λιγο μπερδεμενα και φοβαμαι θα τα ξεχασω...
πρωινο 11:00
1 κοματι πιτσα light
kαφες με γαλα
1 μηλο
λιγο πριν φυγουμε για την ταβερνα οπου θα γινοταν το παρτυ 1 κοματακι πιτσα ακομα γιατι ηξερα οτι θα τρωγαμε μεγαλη καθυστερηση εκει...
ειχαν στα τραπεζια σαν κερασμα ενα πιατο με τυρια τυροπιτακια κεφτεδακια. τσιμπολογησα απο τα τυρια χοντρικα καμια 80αρια γρ υπολογιζω πινοντας ενα ποτηραι κρασι. ηρθαν σε μια ωρα για παραγγελια και τα φαγητα μια ωρα ακομα αργοτερα οποτε γυρω στις 16:30
μισο πιατο μαρουλι
1 καλαμακι χοιρινο
και τιποτ αλλο, δεν ηθελα να φαω πατατες τηγανητες και δεν εφεραν ψωμι...
σνακ 19:00
1 κρεμουλα με ζελατινη και γλυκαντικο
1 πορτοκαλι
1 κομ βρωμοκεικ
20:00 1 σοκολατακι sweet&balanced
21:30 βραδυνο
ντακος με 2 παξιμαδακια μετρια 1 μεγαλη ντοματα και 50γρ περιπου φετα light
λιγο μπαχαλο σημερα αλλα νομιζω το χειριστηκα σχετικα καλα με λιγο παραπανω τυρια...
καληνυχτα και καλη ισοροπημενη εβδομαδα ευχομαι!!!
Γεια σας κοριτσάκια!! Καλή εβδομάδα να έχουμε!! Πάμε όλες δυνατά να ρθούμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο!! Υπομονή και επιμονή!! Εγώ από διατροφή πάνω κάτω τα ίδια. Χτες έφαγα και παγωτό (το γλυκό της εβδομάδας) μετα τη δυάδα βέβαια. Εκλεψα και λίγο από τα υπόλοιπα γεύματα ώστε να μην ανέβω πολύ θερμιδικά. Αυτά! :love:
καλημερα απο μια φρικαρισμενη! η ζυγαρια σχεδον ενα κιλο πανω!!!
ανασουλες ανασουλες..... επειδη δεν εχει φυγει τελειως η περιοδος θα επαναλαβω σε δυο μερες και θα προσπαθησω να μειωσω λιγο τις ποσοτητες....
τα χθεσινα μου
11:00
1 κοματι floramade pizza
1 μηλο
καφες με γαλα
14:00
αρκετο κοτοπουλο
μπροκολο
2 κρισπις ολικης χωρις ζαχαρη
17:00
κρεμουλα με ζελατινη
1 μεγααααλο μανταρινι
1 κομ βρωμοκεικ καρυδας
20:00
1 μπιφτεκι με βρωμη
λιγο μπροκολο
την μαρουλοσαλατα που ειχαν αφησει απο το μεσημερι η οποια ειχε μπολικο λαδι αλλα λυπηθηκα να την πεταξω και τωρα μετανιωνω
23:00
1 ποτηρι γαλα με κακαο
1 κομ βρωμοκεικ
1 χουφτιτσα γκοτζι μπερις
ανασουλα...
ανασουλα...
Καλημέρα κοριτσάκια μου!
Έχω πολλά να κάνω αυτές τις μέρες και δεν προλαβαίνω να σας γράψω :). Το Σάββατο είχαμε το ζούμπαθον και περάσαμε καταπληκτικά!!!! Την Κυριακή ήρθε μία αγαπημένη φίλη Αθήνα και όλη μέρα ήμασταν με παρέα έξω. Την Κυριακή δεν έκανα διατροφή και έφαγα αρκετά και μεζέδες και γλυκάκια...
Χθες επέστρεψα και πάλι στο πρόγραμμα μου. Χάλια αυτές οι δύο βδομάδες χάλια! Με έδειξε και εμένα 1 κιλό πάνω η ζυγαριά αλλά δεν θα το αφήσω να με επηρεάσει.... Σήμερα έχω διατροφολόγο οπότε όπως και να χει θα πάρω δύναμη και κουράγιο να στρώσω :)
Φιλιά πολλά και καλή μας δύναμη!
καλημερα Ελη μου !! περιεργως και μενα ανεβηκε η ζυγαρια αλλα περιμενω και περιοδο και ισως να ναι αυτο , ομως η διατροφουλα μου καλα κρατει, η γυμναστικη μου το ιδιο αρα δεν θα το αφησω να με ριξει!!! που θα παει καποια στιγμη θα αλλαξει ροτα ετσι?? ζηλευω που πηγες στο ζουμπαθον, ηθελα τοσο να παω αλλα ειχα και τα 3 πιτσιρικια επι ποδος κι ο συζυγος δουλευε!! next time :starhit::starhit::starhit::starhit:Quote:
Originally posted by Eli
Καλημέρα κοριτσάκια μου!
Έχω πολλά να κάνω αυτές τις μέρες και δεν προλαβαίνω να σας γράψω :). Το Σάββατο είχαμε το ζούμπαθον και περάσαμε καταπληκτικά!!!! Την Κυριακή ήρθε μία αγαπημένη φίλη Αθήνα και όλη μέρα ήμασταν με παρέα έξω. Την Κυριακή δεν έκανα διατροφή και έφαγα αρκετά και μεζέδες και γλυκάκια...
Χθες επέστρεψα και πάλι στο πρόγραμμα μου. Χάλια αυτές οι δύο βδομάδες χάλια! Με έδειξε και εμένα 1 κιλό πάνω η ζυγαριά αλλά δεν θα το αφήσω να με επηρεάσει.... Σήμερα έχω διατροφολόγο οπότε όπως και να χει θα πάρω δύναμη και κουράγιο να στρώσω :)
Φιλιά πολλά και καλή μας δύναμη!
Καλημέραααα (καλησπέρα δηλ.). Καλά λέω εγώ ότι η ζυγαριά είναι κουλή τελικά! Και εγώ περιμένω περίοδο σήμερα- αύριο και έφαγα και παγωτό την Κυριακή (και δεν έφαγα και λίγο) και μ έδειξε 600 γρ κάτω. Όχι ότι δε χαίρομαι αλλά άμα λέω ότι είναι κουλή είναι κουλή!! Έκανα και μέτρηση ποντων και σε διαστημα 2 βδομάδων έχασα: μέση 3π, κοιλιά 1,5π, περιφέρεια 1π, στα πόδια έμεινα σχεδόν ίδια από μισό πόντο έχασα. Δε ξέρω καλά είναι; Βέβαια θα προτιμούσα να έχανα από περιφέρεια και πόδια γιατί εκεί έχω πρόβλημα στο πάνω μέρος είμαι πολύ καλά! Ελπίζω να συνεχιστεί η καθοδική πορεία!
γεια σας κοριτσια! Ειπα να μπω κ εγω στην παρεα σας.
Ειχα ακολουθησει κ πριν απο 4 χρονια τις 3αδες κ εχασα 13 κιλα σε 6 μηνες αλλα μετα προεκυψε εγκυμοσυνη ,γεννα κ πρωτος καιρος με το μωρο πολυ δυσκολος κ στραφηκα στο φαγητο.
Η ιστορια μου ιδια με τις περισσοτερες απο εσας.φαγητο για να ξεπερασουμε τα προβληματα κ τις δυσκολιες μας.
Εμενα θα ελεγα γλυκα περισσοτερο.θεωρω πως τα κιλα που εχω ειναι απο τα γλυκα κ οχι τοσο απο το φαγητο.
Ειμαι 33 χρονων με υψος 1,70.Εδω κ 3 βδομαδες αρχισα παλι δειλα δειλα με την βοηθεια της διαιτολογου μου την γνωστη 3αδο διατροφη κ εχω χασει περιπου 4 κιλα.Αυτη την στιγμη ειμαι στα 74 κ ευελπιστψ για καλυτερα.Θα γραφω κ εγω το τι τρωω κ μακαρι να παρω κουραγιο απο την ομορφη παρεα σας.Διαβασα μερικες σελιδες κ οηρα πολυ θαρρος .
Ενδεικτικα να γραψω τα χτεσινα
Πρωι μια φετα ψωμι πολυσπορο, μια φετα μιλνερ, 1 αχλαδι
Σνακ 1 μηλο μικρο , 2 ρυζογκοφρετες με μια φετα μιλνερ
Μεσημερι 1,5 κουπα φασολια σαλατα με 1κσ λαδι ,1 φετα ψωμι ολικης,1 φετα μιλνερ
Απογευμα μια κρεμα σοκολατα alpro soya, 1 αχλάδι
Βραδυ 2 καλαμακια κοτοπουλο, ι πιτα ολικης ,σαλατα με 1κσ λαδι
Γεια σου black!! Καλωσηρθες :D Είσαι σε πολύ καλό δρόμο και η απώλεια σου είναι πολύ καλή!! Εύχομαι και έτσι να συνεχίσει!! Εδώ θα 'μαστε να τα λέμε :)