Originally Posted by
streidi
μου φαίνεται ότι σου είναι πιο επώδυνο το ότι την πάτησες (τύπου «πώς μου συνέβη εμένα, στον Αυγέρη, αυτό;») παρά η ιστορία , τα συναισθήματά σου για την κοπέλα και όλα αυτά. Όχι τόσο σαν εγωισμός, («πώς μου συνέβη εμένα, τον απίθανο τύπο, αυτό;»), αλλά περισσότερο σαν δυσκολία αποδοχής του λάθους, όταν πρόκειται για τον εαυτό σου, ή ακόμα και σαν ενοχή («πώς επέτρεψα να μου συμβεί αυτό, ο ηλίθιος;») Αυτό εννοώ φαίνεται να σε πειράζει και να σε πονάει, και ίσως αυτό πρέπει να αντέξεις να ψάξεις.
Ίσως να είναι ένα τυφλό σου σημείο αυτό (το ότι μπορεί να μην αποδέχεσαι εσύ ο ίδιος κάποια κομμάτια του εαυτού σου και ότι αυτό είναι ορατό στους άλλους, αλλά όχι σε σένα.) Αν είναι όντως τυφλό σημείο, θα χρειαστεί λίγος χρόνος και αρκετή δύναμη για να το δεις.
Λες ότι θέλεις να επουλώσεις τις πληγές όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γιατί; Θέλω να πω, ναι, προφανώς για να μην πονάς, αλλά σα να προσπερνάς κάπως επιπόλαια το ότι όσο πιο βαθιά η πληγή τόσο πιο πολύ χρόνο χρειάζεσαι για να επουλωθεί με όσο πιο λίγα σημάδια γίνεται. Κάτι σα να μην αντέχεις ίσως εδώ. Τον πόνο; Το να βλέπουν οι άλλοι ότι πονάς;
Το αναισθητικό μοιάζει να είναι η κοπελιά του μπαρ-ίσως και η κοπέλα σου. Ότι για να μην πονάς πολύ θέλεις τουλάχιστον παρέα. (Όμως αυτό ίσως επηρεάσει την επούλωση, και είναι ανήθικο απέναντι στην κοπέλα, τουλάχιστον αν γίνεται συνειδητά.)
Τι θέλεις να αποδείξεις, εννοώ στον παρατηρητή. Δηλαδή σε όσους διηγείσαι την ιστορία. Πέρα από το ότι ψάχνεις απαντήσεις και γνώμες, φαίνεται να σέβεσαι ιδιαίτερα την άποψη του άλλου, κάποιες φορές μάλιστα σε σημείο να την ζυγίζεις σαν πιο σημαντική ακόμα κι από τη δική σου. Ίσως είναι ανασφάλεια, και ίσως να έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην ίδια την ιστορία σου με την αρχική κοπέλα.
Από πλευράς εξήγησης, του πώς και εσύ ένας λογικός κατά τα άλλα άνθρωπος, μπήκες τόσο βαθιά σε ένα τρυπάκι τόσο φανερού ‘παραλογισμού’, θα μπορούσε να εξηγηθεί με ότι κάποια ανώριμα κομμάτια της κοπέλας (πιθανόν λόγω νόσου), κούμπωσαν με κάποια δικά σου ανώριμα κομμάτια (πχ την ψευδαίσθηση ύπαρξης ‘τέλειας κοπέλας’). Η δική της χειριστικότητα, την έκανε να είναι άπιαστη και έμοιαζε στα μάτια σου σαν τελειότητα. Μεγάλο βήμα επομένως για σένα προς την ωριμότητα και τη συναισθηματική ενηλικίωση όλα αυτά μάθεις για τον εαυτό σου μέσα από αυτή την ιστορία. Και πολύ σημαντικό, καθώς η συναισθηματική ενηλικίωση δεν είναι κάτι που συμβαίνει τελικά σε όλους.