κι εγω μολις το διαβασα ενιωσα ενα μπλιαχ.....
αλλα στην πραξη δεν το αποκλειω να γινεται ωραια
Printable View
κι εγω μολις το διαβασα ενιωσα ενα μπλιαχ.....
αλλα στην πραξη δεν το αποκλειω να γινεται ωραια
ούτε και εγώ. Παλιότερα ήμουν πολύ παράξενη, δεν δοκίμαζα εύκολα πράγματα ήμουν του κλασσικού σπιτικού φαγητού με αποτέλεσμα να χάνω ένα σωρό γεύσεις οπότε τώρα αν δε δοκιμάσω δεν μιλάω. Παλιά πχ δε μπορούσα να διαννοηθώ πως κάποιος τρώει κρέας με φρούτα. Τώρα διαβάζω για μια πίτα με σολωμό στο περιοδικό και ψήνομαι εν τω μεταξύ μου θυμίζω τώρα τον Τζοι από τα φιλαράκια όταν η Ρειτσελ είχε φτιάξει τραιφλ και είχε μπερδέψει τις συνταγές και ήταν ο μόνος που είχε ξετρελαθεί. Θα ακολουθήσω την τακτική του. Ζύμη good, σολωμός good:tumble:
κλικλίκω το φαί μας
http://www.pastrychef.gr/recipe_629.html
και επίσης να την πάλι η βρώμη μπροστά μου
http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/KATI-G...kai-dhmhtriaka
Καμιά καλή συνταγούλα δοκιμασμένη όμως για σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή όμως?
ο υ α ο υQuote:
και επειδή δεν έχω σκοπό να αφήσω αυτόν τον μάταιο κόσμο πριν δοκιμάσω τη διαολοβρωμόπιτα πως σας φαίνεται αυτή η συνταγή που μόλις βρήκα? Να τη δοκιμάσω?
Υλικά για μία κουακερόπιτα
2κ.σ νιφάδες βρώμης
2κ.σ γάλα με 2%λιπαρά
2 ασπράδια αυγών
1κ.γ μέλι
1 βανίλια
λίγο κανέλα
Εκτέλεση
1.Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με ένα σύρμα και προσθέτετε τη βρώμη, το γάλα και τη βανίλια.
2.Αλείψτε με ελάχιστο ελαιόλαδο, με ένα πινέλο, ένα αντικολλητικό τηγάνι.
3.Τοποθετήστε το μείγμα στο ζεσταμένο τηγάνι, ψήστε και από τις δύο για 2-3 λεπτά.
4.Σερβίρετε με μέλι και κανέλα.
Γεια σας κορίτσια, θέλω τη βοηθειά σας, εχετε καμια καλή συνταγή για γλυκά ψυγείου με σαβαγιάρ? Αν έχετε σας παρακαλώ τη γράφετε!!!
Magdalena έχω μία ωραιότατη συνταγή με σαβαγιάρ,κουβερτούρα και σαντυγί,εγώ το φτιάχνω σε στρώσεις σαν τούρτα βγαίνει,θα σου γράψω λίγο αργότερα την συνταγή
Μαγδαλένα έχω 2 υπόψην μου. Μια με μήλα πεντανόστημη, και μια με κρέμα καραμελέ (της ΜΟΝ ΑΜΙ πχ)
Τι θα προτημούσες?
Μήλα με μπισκότα σαβουαγιάρ
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο σαβουαγιάρ (24 μπισκότα)
4 μεγάλα μήλα
2 κουταλιές ζάχαρι
50 γρ βότυρο ανάλατο
1/5 ποτηριού κονιάκ
κανέλα
Σαντυγί για δοακόσμηση
Καρύδια ψηλοκομμένα (προαιρετηκά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μήλα από το φύλο τους και τα κόβουσε σε λεπτες φετούλες.
Βάζουμε τον βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα μήλα και την ζάχαρη. Ανακατέυουμε, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Οταν τα μήλα μισοψηθούν προσθέτουμε το κονιάκ και λίγη κανέλα και τα φήνουμε μέχρι μαλακόσουν καλά.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο πυρέξ ή πιατέλα βαθουλή τετράγωνη. Βάζουμε κάτω τα μισά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Βάζουμε τα μισά μήλα μαζί με λίγο από το ζουμάκι που έχουν. Βάζουμε απο πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα και τα υπόλοιπα μήλα με το ζουμάκι τους.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψηγείο. Λίγο πριν τα σερβίρουμε διακοσμούμε με σαντιγύ και καρύδια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Κρέμα καραμελέ με σαβουαγιάρ
ΥΛΙΚΑ
2 πακετάκια κρέμα καραμελέ ΜΟΝ ΑΜΙ
Τα απαρέτητα υλικά για την καραμελέ όπως αναφέρονται στο πακέτο
1 κουτί σαβουαγιάρ (24 μπισκότα)
1 κονσέρβα κομπόστο ροδάκυνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα ορθογίο πυρέξ και βάζουμε κάτω την καραμέλα και από τα 2 τα πακέτα. Την απλώνουμε να πάει παντού.
Βάζουμε από πάνω στρώση τα σαβουαγιάρ κολλητά το ένα με το άλλο μέχρι να καλύψουμε όλη την βάση.(συνήθως παίρνει 22 μπισκότα στο μεγάλο πυρέξ)
Ψυλοκόβουμε τα κομπόστα και τα σκορπίζουμε πάνω στα κομπόστα.
Φτιάχνουμε και τις 2 κρέμες με τις οδηγείες που αναγράφονται στο κουτί.
Οταν είναι έτημη η κρέμα, με μια κουτάλα της σούπας την βάζουμε σιγά σιγά πάνω από τα σαβουαγιάρ.
Περιμένουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Αντι για πυρέξ μεγάλο, μπορούμε να κάνουμε μέσα σε ποτήρια και να είναι ατομικό. Δείχνει πολύ όμορφο!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
αλο.. εκανα μια συνταγη μολις που την κανω χρονια για τουσ λατρεις του ταυλανδεζικου
κοτοπουλο με νουντλς καρυδα και μανιταρια
~ 1 πακετο νουντλς φαρδια
~ 1 κουτι γαλα καρυδα
~ 4 φιλετακια κοτοπουλο
~ 2 φρεσκα κρεμμυδακια
~ 1 κονσερβα μανιταρια
κοβω το κοτοπουλο μπουκιες αλατοπιπερωνω ριχνω και 1κ.γ καρυ , το τσιγαριζω σε 2 κσ. σησαμελαιο
ριχνω το κρεμμυδακι και τα μανιταρια και αφηνω να σωταριστουν ολα μαζι μεχρι να ροδισουν
τελος ριχνω το γαλα καρυδας και το αφηνω πανω σε χαμηλη φωτια
μολις δεσει η σαλτσα του ριχνω τα νουντλς τα οποια εχω φτιαξει οπως αναγραφει το πακετο
ε βουαλα ! αρωμα ταυλανδης ναουμ! :P :P
Εγω κάνω αυτή είτε με πτι μπερ είτε με σαβουαγιαρQuote:
Originally posted by Magdalena
Γεια σας κορίτσια, θέλω τη βοηθειά σας, εχετε καμια καλή συνταγή για γλυκά ψυγείου με σαβαγιάρ? Αν έχετε σας παρακαλώ τη γράφετε!!!
http://www.sintagespareas.gr/sintage...noutela-2.html
ή την "κλασσικη" σε ταψί το σαβουαγιάρ απο πάνω άνθος αραβοσίτου Γιώτης και ψυγείο.Φτιάχνεις οπως τις οδηγίες χρήσης ζελέ φράουλα και μόλις πήξει το άνθος αραβοσίτου το βάζεις προσεκτικά απο πάνω και πάλι ψυγείο.Μόλις πήξει το ζελέ είναι έτοιμο.
Επίσης με σαβουαγιάρ μπόρεις να κάνεις τιραμισού.
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια μου, βασικά το θέλω για γιορτή.. πιστευω να είναι κατάλληλα για γιορτή
Μαγδαλένα εγώ τα κάνω και τα 2 άμμα έχω γιορτή/πάρτυ σπίτι και εξαφανίζονται και τα 2. Και στα παιδάκια αρέσει, και στους μεγάλους!