Καληνύχτα κορίτσια μου :)
όταν βρω χρόνο θα σχολιάσω και εγώ, σήμερα γεμάτη η μέρα και αύριο προβλέπεται το ίδιο...
Περιμένω την Πέμπτη να χαλαρώσω λίγο αν και πάλι με δουλειές θα την γεμίσω είμαι σίγουρη!!!
Φιλιά! :kiss:
Printable View
Καληνύχτα κορίτσια μου :)
όταν βρω χρόνο θα σχολιάσω και εγώ, σήμερα γεμάτη η μέρα και αύριο προβλέπεται το ίδιο...
Περιμένω την Πέμπτη να χαλαρώσω λίγο αν και πάλι με δουλειές θα την γεμίσω είμαι σίγουρη!!!
Φιλιά! :kiss:
Καλημέρα κοριτσακια ευχαριστω για το καλωσορισμα!
Οχι δεν παω στον Ζ επειδη δεν με βολευαν οι μερες κ ωρες που ειχε ,παω σε μια κοπελα στην ομαδα του αλλα το ίδιο είναι!
Να γραψω τα χτεσινά
Π γαλα με 3 κσ βρώμη κ 1κγ μέλι
Σ μήλο κ 2κσ με'ιγμα ξηρων καρπών κ αποξηραμένων φρούτων
Μ κοτόπουλο ψητό με 2/3 κούπας ρύζι κ σαλάτα με 1κσ λάδι
Α κρεμα σογιας κ 3 δαμάσκηνα
Β Αραβική πίτα σαν πίτσα με γαλοπουλα μιλνερ κ λαχανικά
Για την κοπελα που ρωτησε για την τριαδα του πρωινου. Δοκιμασε αποξηραμενα οπως σταφιδες,δαμασκηνα κλπ.Αν παλι δεν τα μπορεις με τιποτα φαε λιγο λαχανικο το ιδιο ειναι!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
πρωινο καφεδακι και ειπα να αναφερω τα χθεσινα
9:00
1 μανταρινα γιγας
1 κοματι βρωμοπιτσα
2 καφεδες με γαλα
11:30
1 κριτσινι με σπορια
1 πρασινο μηλο
15:00
περκα φιλετο σχεδον σαν 2 παλαμες χωρις δαχτυλα
λαχανο σαλατα με 1κσ λαδι
1 κρισπι ολικης
18:30
1 κρεμουλα με ζελατινη
1 κομ βρωμοκεικ καρυδας
1 μανταρινι
22:00
1 ποτηρι γαλα με κακαο
1 ακομα κοματι βρωμοκεικ
2κσ γκοτζι μπερις
(το καθε κοματι βρωμοκεικ εχει μεσα 1 ασπραδι λιγο γιαουρτι 2% 2κσ πιτουρα βρωμης και σταριου 1κγ καρυδα και γλυκαντικο...)
florage πολυ καλα!!!
Το μονο που θα αλλαζα ειναι πως στο μεσημεριανο θα ετρωγα 2 κρισπιες η μια φετα ψωμι η μια πατατα βραστη! Ειναι λιγο μωρε ενα κρισπι σαν μια φρυγανια ειναι η αναλογια.
μπορεις να μου γραψεις πως φτιαχνεις το βρωμικεικ,βρωμοπιτσα κ την κρεμουλα?
για την κρεμουλα παιρνω απλα ζελατινη σε σκονη, το ενα φακελακι πηζει μισο λιτρο υγρο, ακολουθω τις οδηγιες χρησης στο κουτακι, θερμαινω καλα μισο λιτρο γαλα, βαζω γλυκαντικο και αρωμα ζαχαροπλαστικης (βανιλια, μαστιχα, και αλλα πιο εξεζητημενα που εχω βρει στο διαδικτυο) γλυκαντικο, ανακατευω με την ζελατινη, μοιραζω σε μπολακια και πηζει παγωνοντας στο ψυγειο. η ζελατινη δεν εχει θερμιδες οποτε ειναι σαν να τρωω το γαλα μου...
για το βρωμο κεικ ειναι συνταγη απο την dukan που εχω λατρεψει και ενστερνιστει
για 4 μερες
8 ασπραδια
2 γιαουρτια 0%
8κσ πιτουρο βρωμης
4κσ πιτουρο σταριου
8κσ ζαχαρινη
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
αρωματα κατα βουληση...
ανακατευουμε σε ενα μεγαλο μπολ ολα τα υλικα μαζι εκτος απο τ ασπραδια που τα κανω μαρεγγα και τα ενσωματωνω στο τελος με προσοχη και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους για 30 λεπτα περιπου... αναλογα τα κεφια μου βαζω και 3-4 κσ καρυδα τριμενη ή γκοτζι μπερις μουλιασμεναή ξηρους καρπους και παιζω με τα αρωματα...
ΠΙΤΣΑ ΝΤΟΥΚΑΝ
υλικα (για 2 μερες)
για τη βαση
5ασπραδια(μεγαλα)
4κσ πιτουρο βρωμης
2κσ πιτουρο σταριου
1κσ λιναροσπορος τριμμενος
1 κεσες γιαουρτι
1 γεματο κγ μπεικιν παουντερ
αλατι ριγανη βασιλικο σκορδο σκονη
για τη γεμιση
5-6 κσ ετοιμη σαλτσα για ζυμαρικα pumaro με βασιλικο
5-6 ζαμπον γαλοπουλας
μανιταρια, πιπεριες ο,τι λαχανικο μας αρεσει στην πιτσα
για την τυρενια επικαλυψη
1/2 cottage
1 αυγο
αλατι ριγανη βασιλικος σκορδο σκονη
αρωμα τυριου
1κγ κορν φλαουρ
εκτελεση
προθερμαινουμε τον φουρνο στους 200 βαμους
σε ενα μπολ ανακατευουμε ολα τα λικα της ζυμης μαζι κι απλωνουμε το μιγμα σε ενα μεγαλουτσικο ταψι αντικολητικο ή με χαρτι ψησιματος. να ειναι σχετικα λεπτη στρωση γιατι φουσκωνει. ψηνουμε για 10 λεπτα.
βγαζουμε την βαση και απλωνουμε την σαλτσα και τα υπολοιπα υλικα της γεμισης
σε ενα μπολ ανακατευουμε καλα τα υλικα της επικαλυψης και περιχυνουμε ομοιομορφα...
ψηνουμε για 30 λεπτα ακομα!!!
κρυα ειναι πολυ πιο νοστιμη!!!
τελευταια σωταρω πολλα λαχανικα με τα αλαντικα σε κυβακια και τα ριχνω. ειναι μια τριαδα απο μονη της...
εχω κι αλλες πολλες συνταγες απο την dukan που εχω κρατησει οπως μια σοκολατοπιτα με τα μονα λιπαρα το τυρι κρεμα που βαζω μεσα. βεβαια επειδη μου αρεσει παρα πολυ και την τσακιζω την φυλαω για εξαιρετικες περιπτωσεις...
τωρα για το κρισπι το ξερω, κι εγω θα ηθελα να φαω και δευτερο αλλα ηταν νωπο το τραυμα της ζυγαριας, καταλαβαινεις...
καλημέρα παιδια,νομίζω οι τριαδες ειναι οτι χρειαζομαι για να κοψω τα υπερφαγικα,σας διαβασα λιγο κ μου συμβαινει το ιδιο...ξεκινησα το πρωι με ενα καφε κ μεχρι να μαγειρεψω τρωω 1 κομματι γαλακτομουρεκο το κρουασαν της κορης μου(ευτυχως δε τρωει γλυκα thanks God!)κ στο καπακι κατι ξηροκαρπια...νομιζω τα σκουπιδια μου εχουν λιγοτερα σκουπιδια απο το στομαχι μου,απο τα λιγα που διαβασα καταλαβα οτι αυτο ειναι το προβλημα,χθες εγραψα σε αλλο τοπικ οτι δε μπορω το προγραμμα αλλα μαλλον κανω μεγαλο λαθος γιατι οι πολλες ωρες αφαγιας καταληγουν σε 5 λεπτα υπερφαγιας...θα θελα να με βοηθησετε λιγακι επειδη δεν εχω χρονο να διαβασω 169 σελιδες(λογω της κορης μου)θα θελα να μου δωσετε τα σημεια που/αν εχετε σημειώσει ποσοτητες μεριδων κ οτι αλλο χρησιμο για το προγραμμα που νομιζετε οτο θα με βοηθησει...ευχαριστω!!!!!!ααα κ για το βιβλιο που ειπατε διατροφικη νοημοσυνη,πιστεύετε θα με βοηθησει?εχει να κανει με τριαδες?
Eadi καλωσόρισες :)
Πράγματι δεν υπάρχει πιο κατάλληλη διατροφή για να σταματήσεις να κάνεις υπερφαγικά επεισόδια! Για τις ποσότητες των γευμάτων θα δεις στην προηγούμενη σελίδα που τα κορίτσια γράψανε αρκετά χθες σχετικά με το τι σημαίνει μερίδα. Όσο για τα γεύματα σου θα φροντίσεις να είναι πέντε τον αριθμό κατά κανόνα τρία κυρίως (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και δύο σνακ ενδιάμεσα όλα με απόσταση μεταξύ τους τριών ωρών πάνω κάτω (2.5 - 3.5 ώρες).
Τα κυρίως γεύματα σου θα είναι τριάδες : Πρωτείνη ζωικής προέλευσης - Υδατάνθρακας (αμυλούχες τροφές, παξιμάδι, ψωμί, ρύζι κτλ) - κάτι φρέσκο (φρούτα ή λαχανικά ωμά ή βραστά ή αποξηραμένα)
Τα σνακ σου θα είναι πάντα κάτι φρέσκο όπως φρούτο ή λαχανικό + μία καλη πηγή φυτικών ινών όπως μπισκότο ολικής ή βρώμης, κριτσίνι, μπάρες δημητριακών κτλ.
Όσο πιο πολύ κάνεις αυτή τη διατροφή τόσο πιο πολύ θα ρυθμίζεις την αίσθηση πείνας και κορεσμού και σταδιακά δεν θα έχεις ανάγκη από μεγάλες ποσότητες φαγητού για να χορτάσεις. Αν θέλεις να βοηθήσεις περισσότερο την προσπάθεια σου, ελάττωσε πολύ τις επεξεργασμένες τροφές και ότι περιλαμβάνει λευκό αλεύρι και ζάχαρη. Αντικατέστησε τα με αλεύρι ολικής, σίκαλης, κριθάρι και τη ζάχαρη με μέλι. Έτσι θα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι λιγούρες και οι υπογλυκαιμίες που ενδεχομένως να νιώθεις.
Καλή ιδέα είναι αντί για ψωμί πολλές φορές να τρως ένα μικρό ή μεσαίο κρίθινο παξιμάδι και στα σνακ σου να τρως μουλιασμένους ξηρούς καρπούς ανάλατους-άψητους. Γενικά οι επιλογές είναι απεριόριστες στους συνδυασμούς, διάβασε λίγο και την διατροφή μας για να πάρεις λίγο μία ιδέα.
Μην ξεχνάς να τρως ανά τρίωρο και να κάνεις στα βασικά σου γεύματα τριάδες και στα σνακ δυάδες.
Καλή επιτυχία και ότι χρειαστείς εμείς είμαστε εδώ :)
Το βιβλίο που αναφέρεις βοηθάει πολύ στο να πάρεις πληροφορίες για το πως να διαχειριστείς τις υπερφαγικές τάσεις και να αποκτήσεις ισορροπίες, μέσα από την περιγραφή ενός πραγματικού περιστατικού γυναίκας με αδηφαγική διαταραχή. Και το "Σεφ .... πέντε" είναι πολύ καλό γιατί σου δίνει γρήγορες-εύκολες και νόστημες ιδέες για σνακ και γεύματα. Στο τέλος έχει και προτάσεις για διάφορα διαιτολόγια ανάλογα με τον τρόπο ζωής σου.
Τα χθεσινά μου :)
Πρωινό 10.00: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1 μήλο, 1κ.σ. ξηροί καρποί (ανάλατοι - άψητοι)
Πρόγευμα 13.00: 1 ελληνική μπάρα με αποξηραμένο ροδάκινο και ξηρούς καρπούς
Μεσημεριανό 16.00: Φρικασέ με 1 1/2 φλιτζάνι χόρτα και 1 μερίδα μοσχαράκι, 1 κρίθινο παξιμαδάκι
Απόγευμα 20.00 (έξω): 1/2 μπανάνα, 2-3κ.σ. ξηροί καρποί αλατισμένοι, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί (γιορτάζαμε την γέννηση της κορούλας μίας φίλης στο μαιευτήριο :D )
Βράδυ 23.00: 2 δάχτυλα γραβιέρα, 1 κρίθινο παξιμαδάκι, 3 τοματίνια
Γυμναστική γιοκ αλλά έκανα μπόλικο περπάτημα γύρω στα 40 λεπτά σύνολο
ευχαριστω πολυ να σαι καλα!!!!!
Σε ευχαριστώ Γωγούλα μου :love:Quote:
Originally posted by Alma libre
Καλησπερα Ελι μου , περασα για μια καλησπερα απο τον τοιχο σας και χαιρομαι με τα καταπληκτικα νεα σας ...............Μπραβο για την απωλεια ποντων ειναι πολυ πιο σημαντικη και απο την απωλεια κιλων ..........
Θα μου επιτρεψεις τελος να κλεψω τη συμβουλη της διατροφολογου για την τριαδα με τα πατατακια για τις δικες μου μικρες ατασθαλιες εστω και με μικρο στομαχακι ............. πολυ καλη ιδεα !!!!!!!! :wink1:
είναι πολύ καλά τα νέα τελευταία γενικώς, πάει πολύ καλύτερα η διατροφή και η διάθεση μου :). Όσο για τη συμβουλή είχε πλάκα και εννοείται πως δεν πρόκειται να το κάνω σύστημα, αλλά την επόμενη φορά που θα με πιάσει η γνωστή μούρλα θα το κάνω και θα σας πω εντυπώσεις... ας είναι σε κάνα δίμηνο από τώρα όχι νωρίτερα! χιχιχι
Αν εσύ κάνεις τα πατατάκια τριάδα με το σλιβοστομαχάκι να δεις που δεν θα καταφέρεις να φας πολλά σίγουρααα!! Ενώ σκέτα ακόμη και με σλιβ άνετα κατεβαίνουν τα ριμάδια!
Κρίμα Τόνια μου που δεν τα κατάφερες, αλλά με τρία πιτσιρίκια δεν σε αδικώ! Ελπίζω του χρόνου να τα καταφέρεις :)Quote:
Originally posted by ton76
καλημερα Ελη μου !! περιεργως και μενα ανεβηκε η ζυγαρια αλλα περιμενω και περιοδο και ισως να ναι αυτο , ομως η διατροφουλα μου καλα κρατει, η γυμναστικη μου το ιδιο αρα δεν θα το αφησω να με ριξει!!! που θα παει καποια στιγμη θα αλλαξει ροτα ετσι?? ζηλευω που πηγες στο ζουμπαθον, ηθελα τοσο να παω αλλα ειχα και τα 3 πιτσιρικια επι ποδος κι ο συζυγος δουλευε!! next time :starhit::starhit::starhit::starhit:Quote:
Originally posted by Eli
Καλημέρα κοριτσάκια μου!
Έχω πολλά να κάνω αυτές τις μέρες και δεν προλαβαίνω να σας γράψω :). Το Σάββατο είχαμε το ζούμπαθον και περάσαμε καταπληκτικά!!!! Την Κυριακή ήρθε μία αγαπημένη φίλη Αθήνα και όλη μέρα ήμασταν με παρέα έξω. Την Κυριακή δεν έκανα διατροφή και έφαγα αρκετά και μεζέδες και γλυκάκια...
Χθες επέστρεψα και πάλι στο πρόγραμμα μου. Χάλια αυτές οι δύο βδομάδες χάλια! Με έδειξε και εμένα 1 κιλό πάνω η ζυγαριά αλλά δεν θα το αφήσω να με επηρεάσει.... Σήμερα έχω διατροφολόγο οπότε όπως και να χει θα πάρω δύναμη και κουράγιο να στρώσω :)
Φιλιά πολλά και καλή μας δύναμη!
Ήταν πάντως πολύ όμορφα και από τι φαίνεται θα γίνει θεσμός κάθε χρόνο.
Είχε πολύ κέφι, πολύ χορό, 80 ζουμπα Instractors και ήταν On stage για τρεις συνεχόμενες ώρες! Κάναμε τα διαλείμματα μας εννοείται αλλά ξεπαρταλιαστήκαμε! :lol:
eadi Καλωσήρθες στην τριαδοπαρέα!! Η ελη στα είπε τέλεια δεν έχω να συμπληρώσω κάτι. Από βδομάδα ξεκινάω και εγώ ζουμπα αντε να δω τι είναι αυτό που παραμιλάει όλος ο κόσμος :lol:
καλημερουδια!!!
εφυγαν τα 400 απο τα +600!!! μεχρι την δευτερα θα εχω επανελθει σιγουρα!!
σημερα εκλεισα εβδομαδα χωρις υπερφαγικο μετα απο εναμισι μηνα!!! και δεν το σκεφτομαι καν!!! ζητω η σεροτονινη!!!
τα χθεσινα μου
πρωινο
καφες με γαλα
βρωμοπιτσα με λαχανικα
δεκατιανο
μοιραστηκα ενα ακομα κομματι πιτσα με το σκυλακι μου που λατρευει την βρωμη!!!
ενα πρασινο μηλο
μεσημερι
1 σαλατα σε μεγαλο μπολ με μαρουλι κοτοπουλο στηθος βραστο (κοκορας ηταν) 1 χουφτα μαυροματικα φασολακια 1κσ τυρι (ζυμηθρα 1%) 2 κρισπις ολικης σε κοματακια και ντρεσιν με 1κσ λαδι λιγο μουσταρδα και μπαλσαμικο. τελεια ηταν!!!
απογευμα
1 κρεμουλα με ζελατινη
1 κομ βρωμοκεικ
1 μεγααλο μανταρινι
βραδυ σαν το μεσημεριανο εκτος τα φασολακια και αντι για ζυμηθρα εβαλα 2 φετες dirolo...
edit:ακυρο το μεχρι την δευτερα... μετα απο επισκεψη στην τουαλετα ξαναζυγιστηκα και... 67.5!!!:tumble::tumble:
παμε γι αλλα!!!
Μπράβο Φλώρα!!! :bouncing:
Κρατάω πάνω από όλα την καλή σου διάθεση και το γεγονός ότι ισορροπείς διατροφικά χωρίς να ζορίζεσαι :D. Είναι μεγάλη ανακούφιση να βλέπεις το σώμα σου να ηρεμεί και να ξεφουσκώνει :D!
Και εμενα η ζυγαριά μου έδειξε 90.7 άρα επανήλθα σε αυτά που με άφησα την προηγούμενη βδομάδα προ κρεπάλης :). Πάμε για άλλα χαμηλότερα νουμεράκια πιο ανάλαφρα!
Χθεσινή μέρα:
Πρωινό 8.00: 1 φέτα του τοστ πολύσπορο, με 2κ.σ. μοτσαρέλα τριμμένη και 2 τοματίνια
Πρόγευμα 11.30: 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης
Μεσημέρι 14.00: 2 φλιτζ ρεβίθια σούπα, 1/2 φλιτζάνι χόρτα, 1 παξιμαδάκι κρίθινο, 50.γρ φέτα
Απόγευμα 17.30: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό, 1 μπισκότο βρώμης
Βράδυ 20.30: 1 τοστ με μία φέτα τυρί και μία μπριζόλα καπνιστή, 1 μήλο
Σνακ 11.30: 1/2 μπανάνα, 1 κ.σ. ξηροί καρποί
Καλημέρα :)
χθες
Πρωινό 10.00: 1 φλιτζάνι κεφίρ, 1κ.σ. ξηροί καρποί, 1/2 μπανάνα
Πρόγευμα 13.00: 1 μήλο, 1 μπισκότο βρώμης
Μεσημεριανό 15.30: 1 πίτα ολικής, 2 μπιφτέκια μέτρια, ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, 2κ.σ. τζατζίκι σπιτικό
Απόγευμα 19.00: 1/2 μπανάνα, 1 μπισκότο βρώμης
Βραδινό 22.00: 1 τοστ με 1 φέτα τυρί, 1 αυγό βραστό, καρότο, αγγούρι, 2κ.σ. γιαούρτι