Originally Posted by
ioannis2
Σκέφτομαι πόσο μου στοίχισε το να μην γνωρίζω αυτά που τώρα γνωρίζω από ψυχολογία από παιδικής ηλικίας, το να μην είμαι αποδεκτός από άτομα τα οποία μου συμπεριφέρονταν ακόμα και άσχημα ενώ θα μπορούσαν να μου ήταν φίλοι, το να μην έχω κατάλληλη καθοδήγηση και συμπαράσταση σε διάφορες πλευρές της ζωής - μάλλον σ' όλες αφού συμπαράσταση και καθοδήγηση είτε έχεις είτε δεν έχεις στη ζωή σου. Τώρα είμαι εγκλωβισμένος και ψυχανεμίζομαι κι αυτό το διαπιστώνω όταν η σκέψη μου προσγειώνεται.
Σας τυγχάνει η σκέψη σας να φτιάχνει ωραίες φανταστικές καταστάσεις με φάσεις, ιστορίες, ωραίες περιπέτειες με άτομα που ξέρετε και μέσα σ' αυτές να χαίρεστε κι η χαρά αυτή να διοχετεύεται και να αλλάζει την όλη σας διάθεση? Κι όταν αυτό δεν ισχύει με τη σκέψη σας να ισχύει κάτι άλλο, αναμόχλευση τραυματικών ή άσχημων εμπειριών οι οποίες να εμπλουτίζονται με πολλή άσχημη φαντασία και πάλι με γνώριμα από τώρα ή από το παρελθόν πρόσωπα?
Πιστεύω πως κάποιοι έχουν μέσα τους, από παιδική ηλικία, το χάρισμα ή αντίθετα το μειονέκτημα, να τους σέβονται ή όχι. Κι αυτό πιστεύω είναι κληρονομητό, όπως και η αποδοχή από τους άλλους και ο βαθμός επιτυχίας στη ζωή.