Οταν μεγαλωσεις θα περνας καλα και μονος. Σαν αυτιστικος δεν σε κουραζουν οι ανθρωποι;
Printable View
Ναι,με κουράζουν και πολύ βέβαια και τους μισώ,γιατί δεν δείχνουν κατανόηση,συμπόνια και ενδιαφέρον (με λίγες εξαιρέσεις φυσικά,το τονίζω) σε αυτόν που είναι λίγο διαφορετικός και εξάλλου είναι πολύ ήπια μορφή αυτό που χω οκ.Αρχίζω και καταλαβαίνω,δεν είναι ο αυτισμός που με κατέστρεψε,αλλά η αντίληψη των ανθρώπων πάνω σε αυτό,διότι μία ζωή την ζω μέσα στην αδιαφορία και στην κακία των άλλων,δεν γίνεται να είμαι για πάντα έτσι.Έχω κουραστεί να με μειώνει αυτή η κωλοκοινωνία,ακόμα και όταν είμαι στις καλές μου,αλλά τι μπορώ να κάνω για να αλλάξει φίλε μου; Τίποτα!
Ειλικρινά δεν ξέρω άμα υπάρχει διαφυγή πάνω σε αυτό. Με το που κάθομαι κάπου στο σχολείο,δραστηριότητα ή όπου αλλού,δε θέλει κανείς να με πλησιάζει ακόμα και αν κάνω το 1ο βήμα.Δεν αντέχω άλλο να μου συμπεριφέρονται σαν να μην αξίζω,σαν να είμαι κάτι κατώτερο,ενώ δεν ισχύει. Δε μου αξίζει αυτή η καταδίκη ρε γαμώτο!
Θα σου απαντήσω την ερώτηση με ερώτηση,στους άλλους ανθρώπους γιατί υπάρχει κατανόηση,συμπόνια και ενδιαφέρον μεταξύ τους;
Βλέπω τόσες παρέες έξω που να περνάνε καλά και να μοιράζουν τις χαρές και τις δυσκολίες μεταξύ τους,ένω εμένα όχι.Ειλικρινά δε ξέρω πια τι μπορεί να φταίει,ο χρόνος θα δείξει και ας ελπίσουμε να βοηθήσει.
Τέλοσπάντων δεν έχει νόημα αυτή η συζητήση σε thread που δεν είμαι εγώ θεματοθέτης,καλύτερα να τα πούμε κάπου αλλού
Η αλήθεια είναι δε το σκέφτηκα έτσι,παρ όλα αυτά η αδελφή μου λέει πως βγάζω μία συμπεριφορά αυτισμού στην κοινωνιά ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνω,από τότε που μου το πε δε μου φεύγει από το μυαλό.Μήπως έτσι εξηγείται γιατί νιώθω πως όλοι απομακρύνονται από εμένα με το που προσπαθώ να κοινωνικοποιηθώ?
Άμα όντως ισχύει αυτό είμαι τελειωμένος. Αλήθεια δε ξέρω πως μπορεί να λυθεί όλο αυτό. Οι ειδικοί λένε πως δεν υπάρχει θεραπεία,δηλαδή να σου φύγει ο αυτισμός τελείως,άρα χωρίς θεραπεία there is no escape φίλε μου.
Το οτι δεν εχεις τα απαραιτητα κυκλοματα στον εγκεφαλο που να σε βοηθησουν δεν σημαινει πως δεν μπορεις να κανεις αλλα. Αλλα πρεπει να εισαι περιεργος, πως σκεφτονται οι αλλοι, πως επικοινωνουν, πως νοιωθουν. Και εγω μαλλον ειμαι αυτιστικος, αλλα αφου δεν μου το ειπαν ποτέ δεν μου ηταν προβλημα που ειμαι διαφορετικος, το αντιθετο, μου αρεσε που ειμαι το μαυρο προβατο.
Από ότι μου φαίνεται αυτή είναι η καλύτερη επιλογή,γιατί απ ότι πιστεύω ούτε στο φόρουμ οι περισσότεροι με θέλουν,έχω πει εκατό φορές να μου στείλουν,δε το κάνουν,τους στέλνω με αγνοούν. Όπου κι αν πάω,ότι κι αν κάνω τα ίδια,για αυτό καλύτερα βόλτα στη φύση ή να διαβάσω βιβλίο.Κρίμα,μακάρι να μπορούσα να μπω στη παρέα.