Quote:
Originally posted by Eli
Δήμητρα μου σε καταλαβαίνω, μην νομίζεις ότι δεν σε νιώθω. Έχω βρεθεί στην ίδια θέση που είσαι και εσύ πάρα πολλές φορές. Από τα 15 μου παλεύω με το βάρος μου και τον Μάιο θα κλείσω τα 35! Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια έχω βάλει και έχω χάσει 10άδες κιλά με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους από τους πιο φυσιολογικούς μέχρι τους πιο ακραίους. Έχω φτάσει στα 65 και έχω φτάσει μέχρι τα 105 και ενδιάμεσα έχω κάνει τρεις τεράστιες προσπάθειες στις οποίες έχασα από 25 έως 35 κιλά. Δεν αμφιβάλλω καθόλου για το γεγονός ότι κάθε κύτταρο στο σώμα σου φωνάζει ότι θέλεις να βγεις από αυτόν τον εφιάλτη, απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι το βάρος δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις. Και εγώ θέλω να χάσω το περιττό μου βάρος! Έχω τόση πολλή θέληση που έχω αλλάξει μέσα σε δύο χρόνια ολόκληρη την κοσμοθεωρία μου :)
Αν θέλεις να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις δεν γίνεται αν δεν αλλάξεις ουσιαστικά τον τρόπο ζωής σου. Δεν μιλάω για δραματικές αλλαγές αλλά μιλάω για πολλές μικρές αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής σου. Από τις τροφές που επιλέγεις να σε θρέψουν, την συχνότητα που επιλέγεις να ασκείσαι, μέχρι τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα προσωπικά σου αδιέξοδα. Και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο το λέω μόνο εγώ, ακόμη και άτομα που έχουν κάνει βαριατρική επέμβαση το λένε. Και το ξέρω πολύ καλά γιατί η αδερφή μου, μέλος του φόρουμ επίσης, έχει κάνει και αυτή επέμβαση για να χάσει το βάρος της και δεν θα έφτανε ποτέ τα 65 κιλά αν δεν άλλαζε ουσιαστικά τον τρόπο ζωής της και σκέψης της, παρόλο που έχει ένα μικρό στομάχι που ακόμη και τώρα 2 χρόνια μετά δεν της επιτρέπει να τρώει κανονική μερίδα φαγητού.
Δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις ότι τη συγκεκριμένη διατροφή δεν μπορείς να την κάνεις επειδή δεν σε παρακολουθεί ένας ειδικός. Μπορείς άνετα να την κάνεις από μόνη σου, όπως την έχουν κάνει και την κάνουν πολλά άλλα άτομα που γνωρίζω με πολύ καλά αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη διατροφή δεν είναι όμως μία απλή δίαιτα είναι ολόκληρη φιλοσοφία ζωής. Τώρα το πόσα στοιχεία θέλεις εσύ να υιοθετήσεις στην προσωπική σου ζωή εξαρτάται από τη δική σου διάθεση καθαρά και όχι από το τι θα σου πούμε εμείς.
είδες που δεν λέμε αντίθετα? Συμφωνώ! Για αυτό θέλω της τριάδες για μια ζωή! Βοήθησαν κι άλλους, γιατί όχι κι εμένα?