-
Τζίνα μου καλημέρα. Σε μένα επιτρέπετε και το κουνέκι, και το χοιρινό, και το κοτόπουλο και το μοσχαράκι. ΄το κουνέλι δεν το τρώω γιατί μου είναι κάπως βαρύ, και το μοσχαράκι και το χοιρινό μόνο σε κιμά μπορώ να το φάω. Σε κομμάτι με δυσκολεύει. Το κοτοπουλάκι κατεβαίνει πιο εύκολα.
Τώρα από θέμα ημερών, αν λάβουμε υπόψην σαν βασικά γεύματα το μεσημεριανό και το βραδυνό, εγώ έχω 2 φορες την βδομάδα όσπρια, 2 ψάρι, 2 φορές αυγό (είτε σαν ομελέτα, είτε με ντομάτα πού το κάνω, είτε βραστό), 1 φορά φασολάκια γιαχνή (με ντομάτα δηλαδή), 2 φορές (βραδυνό) γάλα με φρυγανιές και τυρί και τις υπόλοιπες 5 φορές έχω μπιφτέκι ή κρέας ή κοτόπουλο με τα συνοδευτικά του (ρύζι ή πατάτα).
ελπίζω να σε βοήθησα.
Αυτό το διατροφολόγιο μου το έδωσε η διατροφολόγος μου στους 3μιση μήνες, και μου έβαλε πάνω την μέγιστη ποσότητα που θέλει να τρώω σε κάθε γεύμα. πράγμα που φυσικά δεν μπορώ να φάω όσο λέει, αλλά ούτε και πιέζομαι.
-
Ευχαριστώ πολύ. Από τα λεγόμενά σας καταλαβαίνω ότι πρέπει να αρχίσω να τρώω περισσότερο κρέας. Επειδή με παιδεύει το αποφεύγω αλλά μάλλον κάνω χαζομάρα.
-
Τζίνα μου δοκιμασε κιμαδες.
Μπορεις να φτιαξεις κιμα με πουρε. Θα ψύσεις τον κιμά με 1 σταλιά λάδι, λίγο πριν είναι τελείως έτοιμοσ θα βάλεις αλάτι, πιπέρι, καρότο και λίγο γάλα με 1 κγλ κορν φλαουερ, θα το ανακατέψεις καλά να γίνει κρεμώδες και θα το βάλεις σε πυρεξ. Μετά πάνω θα βάλεις πουρέ (όχι σπιτικό, βγένει πολύ βαρύς, καλύτε τους έτοιμους σε σκονη τύπου Maggi) και θα το ψύσεις στον φούρνο.
είναι πολύ γευστικό φαγάκι, και κατεβαίνει πολύ εύκολα γιατί ο πουρές βοηθάει τον κιμά να πάει κάτω.
-
Είσαι ακόμα στον 1μιση μήνα, που δεν μπορείς να φας όσπρια. μπορείς όμως να φας και ψάρι. Εμένα το ψάρι στην αρχή κατεύενε πιο εύκολα. Το έχεις δοκιμάσει?
Α και υπόψην σου, αν τρως πιο λίγο από όσο πρέπει μέσα στην μέρα, πάλι δεν θα χάνεις. Εγώ το έπαθα στον τρίτο μήνα, και έχασα μόνο 3 κιλά και με έπιασε πανικός. Ενώ όταν ακολουθούσα μετά την διατροφή με τους σωστούς συνδιασμούς, έχασα 4.4 κιλά στον μήνα.
-
Δυστυχώς το ψάρι δεν μου αρέσει. Μου μυρίζει. Μόνο τηγανητά καλαμαράκια, μαρίδα, χταποδάκι. Οπότε τρώω τόνο σε κονσέρβα. Για την ποσότητα του φαγητού το ξέρω. Παλιότερα πήγαινα σε μία διατροφολόγο που ειδικεύεται σε ανθρώπους με διάφορες ασθένειες και λειτουργεί βάση της ομάδας αίματός σου και της ασθένειάς σου εάν έχεις κάτι φυσικά. Μου είχε πει ότι όταν τρώμε πολύ λίγο ο οργανισμός φοβάται και "κλειδώνει" το λίπος προσπαθώντας να προστατέψει τον οργανισμό. Όταν όμως τρως διαιτητικά μεν αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν νοιώθει την απειλή του "λιμού" και καίει το λίπος. Οπότε έχεις απόλυτο δίκιο. Επειδή δεν πεινάω προσπαθώ να παρακολουθώ τα γεύματα με το ρολόϊ.
-
Τί τρως ας πούμε σε μια μέρα? Τώρα είδα το 99!!! Μπράβο!!!!
-
Έχω δει πολλές φορές το 99, το 89, το 79, το 69 αλλά πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου το φόβο ότι κάποια στιγμή θα ξαναπαχύνω όπως και γινόταν πάντα σε βάθος χρόνου. Τώρα επιτέλους είναι η πρώτη φορά που είμαι αισιόδοξη και ξέρω ότι δεν θα το ξαναδώ ποτέ! Όσον αφορά το διαιτολόγιό μου το πρωί πίνω καφέ ελληνικό ελαφρύ, 1 ποτήρι γάλα και 1 φρυγανιά με βούτυρο και μαρμελάδα. Σε 2-3 ώρες τρώω άλλη μία ίδια φρυγανιά ή μισή μπανάνα ή μισό ροδάκινο. Το μεσημέρι τρώω διάφορα. Τόνο με λίγο αγγούρι, κοτόπουλο με χυλοπίτες, μπριάμ που θα φάω σήμερα, βραστό μοσχάρι με έτοιμο πουρέ, μακαρόνια ή ρύζι με ελαφριά σάλτσα ντομάτα, μπιφτέκια στον ατμό. Για σαλάτα τρώω αγγούρι ή γιαούρτι με αγγούρι και λίγο λάδι σαν τζατζίκι χωρίς το σκόρδο και κολοκυθάκια βραστά. Το απόγευμα τρώω λίγο φρούτο ή γιαούρτι με λίγο φρούτο μέσα ή αν είμαι έξω πίνω χυμό. Το βράδυ συνήθως τρώω λίγο από το μεσημεριανό της ημέρας ή φρούτο.
-
Στο εύχομαι να μην ξαναδείς ποτέ ξανά αυτά τα νούμερα καλή μου!
Σωστό φαίνετε το διατροφολόγιο σου, αλλά πχ το ρύζι και τα μακαρόνια δεν τα έχουμε ποτέ για κυρίως γεύμα. μόνο σαν συνοδευτικό. Πχ μπιφτέκι με ρύζι.
Με τον καιρό θα συνιθύσεις και θα τρώς πρώτα τις πρωτείνες σου, πίστεψέ με. Εγώ ήμουνα 1 φορά την βδομάδα κρέας, και τις υπόλοιπες πιλάφια και μακαρόνια!!!!! και τώρα είμαι καθημερινά με κάτι σε πρωτείνη, και αν δεν την φάω σε κάπιο γεύμα, ο οργανισμός μου την αναζητάει.
-
Tzina τα μακαρόνια και το ρύζι δεν σου πέφτουν βαριά?Αν δεν μπορείς να φάς κρέας τουλάχιστον προσπάθησε να φας πιο πολύ τυρί σαν πρωτείνη
-
Ευτυχώς τα μακαρόνια και το ρύζι δεν με πειράζουν. Έχετε να προτείνετε κάτι σε τυρί; Δοκίμασα το φίνα με λίγα λιπαρά αλλά με ενοχλεί λίγο όπως και η φέτα. Το ανθότυρο το ανέχομαι κάπως καλύτερα.
-
Εγώ παίρνω το ενταμ την Βάλιο με λίγα λιπαρά, καθώς και αναρή φρέσκια (μυζήθρα φρέσκια).
Αυγό τρως? εχεις δοκιμάσει να φας αυγό μελάτο? Η να το κάνεις με ντομάτα στο τηγάνι?
-
Έφαγα μία φορά αυγό βραστό και καλύτερα να είχα φάει τσιμέντο. Δεν ξανάφαγα. Θα το δοκιμάσω στο τηγάνι αλλιώς θα προσπαθήσω να φάω μόνο το ασπράδι.
-
Οταν το κανεις βραστό, μην το κάνεις σφηκτό. Κάντο μελάτο, με ζουμάκι, είναι πολύ πιο εύκολο να το φας.
Στο τηγάνι τρίψε μια ντοματούλα, άσε την λίγο να πιει το ζουμάκι της, και σπάσε ένα αυγό μέσα και ανακάτεψε το καλά. Είναι πολύ ζουμερό φαγάκι. εγώ αυτό έφαγα χτες το βράδυ και θα φάω και σήμερα!
-
ωραίο σαν τυρί είναι και το λογάδι με 17% λιπαρά και γεύση περίπου σαν κασέρι
-
Εκτός από την Κρητική μυζήθρα , που είναι και αγαπημένη(επαναλαμβάνομαι το ξέρω!) και κατεβαίνει ευκολότατα, νόστιμο και μαλακό είναι και το Κατίκι Δομοκού(έχει πολυ λιγα λιπαρα για τυρι). Στο σουπερμαρκετ θα το βρειτε σε κεσεδακι στα ψυγεια.