μάστερ σεφ παγωτό φτιάχνεις ανευ παγωτομηχανής? Θέλω συνταγή
Printable View
θα τα δοκιμασω και τα δύο Πωλινάκι μου, αν και αυτό με την κρέμα καραμελέ μου φαίνεται τέλειο!!! Σε ευχαριστώ πολυ και πάλι.. Απλά δεν ξ'ερω τα 50 γραμμ βούτυρο από τη δευτερη συνταγή που μου εδωσες σε τι αντιστοιχούν?? 1 κουταλιά σούπας??
λοιπόν έχουμε και λέμε εμχ...γράφουμε :D
Τούρτα με σαβαγιάρ
2 πακέτα σαβαγιάρ
750 γρ κουβερτούρα
15 αυγά
15 κτ ζάχαρη
4-5 βανίλιες
1 μπουκάλι γάλα
λίγο κονιάκ
σαντυγί (εγώ φτιάχνω 1-1,5 φάκελο γιώτης)
αμύγδαλο για πασπάλισμα
χωρίζεις τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους,τα ασπράδια τα χτυπας μαρέγκα.Σε ένα μπώλ κτυπάς τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη ,προσθέτεις τις βανίλιες
Σε μπεν μαρί λιώνεις την κουβερτούρα,προσοχή μην σου πέσει νερό μέσα θα πετρώσει :D Μόλις σου λιώσει η κουβερτούρα,ρίχνεις την μαρέγκα μέσα στους κρόκους με αργές κινήσεις και ανακατεύοντας από κάτω προς τα επάνω για να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα!μετά με τον ίδιο τρόπο προσθέτεις και την κουβερτούρα,αν ρίξεις πρώτα την κουβερτούρα θα αρχίσει να κρυώνει η σοκολάτα κ θα σε δυσκολέψει πολύ στο ανακάτωμα!το αφήνεις στην άκρη αυτό
παίρνεις ένα ταψί (σε αυτή την αναλογία εγώ φτιάχνω το νο34) βουτάς τα σαβαγιάρ ένα ένα μέσα σε κρύο γάλα,μην τα αφήσεις πολύ και παπαριάσουν ίσα να ρουφήξουν λίγο γαλατάκι (και ΜΗΝ το ζεστάνεις το γάλα γιατί παπαριάζουν αμέσως :D )στρώνεις τα σαβαγιάρ και τα ραντίζεις με λίγο κονιάκ για το άρωμα από επάνω στρώνεις την μισή σοκολατένια σου στρώση,βάζεις άλλη μία στρώση σαβαγιάρ και μετά την υπόλοιπη σοκολάτα.Εδω το βάζω για λίγο στο ψυγείο να παγώσει η κρέμα γιατί αν βάλω αμέσως από επάνω την σαντυγί ανακατεύεται με την σοκολάτα που δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα,μετά από κανένα δίωρο προσθέτω την σαντιγύ και το χοντροκομμένο,καβουρδισμέ� �ο αμυγδαλάκι.Γίνεται μούρλια όποτε την φτιάχνω δεν μένει ούτε ψίχουλο :D
αυτάαααααααααααααα αν το φτιάξεις στείλε και κανένα κομμάτι κατά εδώ :D
Quote:
Originally posted by Magdalena
θα τα δοκιμασω και τα δύο Πωλινάκι μου, αν και αυτό με την κρέμα καραμελέ μου φαίνεται τέλειο!!! Σε ευχαριστώ πολυ και πάλι.. Απλά δεν ξ'ερω τα 50 γραμμ βούτυρο από τη δευτερη συνταγή που μου εδωσες σε τι αντιστοιχούν?? 1 κουταλιά σούπας??
αν πάρεις βούτυρο σε χαρτάκι γράφει επάνω τα γρ για να ξέρεις πόσο θα κόψεις αλλιώς 50γρ είναι συνήθως γύρω στις 3 κουταλιές αν δεν κάνω λάθος
Δεν τρώω παγωτά μαρία μου (ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα γ@μουσα κανωνικά το χειρουργείο μου μετά)Quote:
Originally posted by mariafc
Συνήθως το βούτυρο το ανάλατο είναι σε χαρτί τιλιγμένο, και το χαρτί έχει ενδείξεις. Οπως αν δεν πάρεις σε χαρτί, ένας έυκολος τρόπος είναι να δεις ποσο βάρος έχει το βούτυρο που πήρες, και αν πχ είναι 200γρ θα βάλεις το 1/4 του βουτύρου!Quote:
Σε κουταλιές δεν μπορώ να σου πω, γιατί εξαρτάτε πόσο γεμίζει το κουτάλι του ο καθένας στον βούτυρο.
Αγγελουδάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, η συνταγή σου φαίνεται τελεια.. Και εσενα Πωλινάκι μου, σε ευχαριστώ.. Δεν εχεις τυχαια τον τιτλο του MASTER CHEF!!!!!
Μαράκι φτιαχνω και εγώ παγωτο χωρις παγωτομηχανη, ειναι πολύ ωραίο.. τη συνταγή θα στη στείλω αργότερα γιατι δεν την εχω μαζί μου..
ααα το παγωτό με ενδιαφέρει και εμένα,τουλάχιστον ας φάω μπόλικο μέχρι το χειρουργείο μου :D
Για να τον πάρω επάξια όμως πρέπει να δοκιμάσετε φαγητό από τα χεράκια μου! Γιαυτό κανονίστε!Quote:
Αγγελουδάκι μου, σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, η συνταγή σου φαίνεται τελεια.. Και εσενα Πωλινάκι μου, σε ευχαριστώ.. Δεν εχεις τυχαια τον τιτλο του MASTER CHEF!!!!!
Μαράκι μου για σένα!!!
http://www.sintagespareas.gr/sintages/pagoto.html
Σε ευχαριστούμε πολύ.. Εφοσον μας προσκαλείς θα σε επισκεφτούμε.. οπως και εσυ αν και όποτε εχεις ελευθερο χρόνο και ερθεις στα μερη μας.. να σε δουμε!!!να εισαι καλα
μεραααα
σημερα εκανα αστακομακαροναδα και cheesecake φουρνου με OREO cookies
οποια ψηνεται γραφω συνταγη ;)
Για δώσε το τσηζ κεικ!!!!!
τα τρως αυτα που φτιάχνεις? ή απλά τα φτιάχνεις? τώρα πόση ποσότητα μπορείς να φας?