Melodica μου καλωσόρισες καταρχήν :)Quote:
Originally posted by Melodica
Break έχεις απόλυτο δίκιο, αυτό προσπαθώ να κάνω, αλλά είμαι σχεδόν 1 1/2 εβδομάδα με καλή διατροφή και 1 μόνο υπερφαγικό ( τρομερή πρόοδος για τα δεδομένα μου) και δεν νιώθω την παραμικρή διαφορά στο σώμα μου σε σχέση με άλλες φορές, έστω λίγο πιο ξεφούσκωτη κοιλίτσα κάτι!Λες και μόλις φάω λίγο παραπάνω μια φορά, επανέρχεται το σώμα μου στην κατάσταση πριν την δίαιτα..κάπως έτσι νιώθω...Εννοείται πως είναι λίγες μέρες, αλλά έστω μια μικρή διαφορά θα έπρεπε να την νιώθω αν σκεφτείς ότι εδώ και καιρό προσπαθώ για καλή διατροφή αλλά είχα σωρεία υπερφαγικών, και τώρα κάπως το έστρωσα..πφφφ...θα ζυγιστώ βέβαια και αύριο να δω τι γίνεται...Αλλά ναι συνεχίζουμε, δεν το αφήνω να με χαλάσει! :)
Και εγώ δεν είμαι στα καλύτερα μου από χθες θα σας γράψω όμως τα δικά μου σε άλλο ποστ...
Όσο για την απογοήτευσή σου την έχω νιώσει και εγώ άπειρες φορές και μάλιστα πολλές φορές μου κάνει εντύπωση πως γίνεται να τρώω όλα μου τα γεύματα, να παίρνω και τα συμπληρώματά μου και παρόλα αυτά να καταφεύγω σε γλυκά και τσιμπολογήματα και μετά να νιώθω χάλια! Το μυστικό βέβαια είναι στο να μην τα παρατάς και κυρίως αν έκανες πολλά βουλιμικά και κάνεις ακόμη να σταματήσεις να κάνεις δίαιτα και να αρχίσεις να κάνεις διατροφή. Ένας οργανισμός ταλαιπωρημένος και στερημένος από δίαιτες δεν αντιδρά καλά σε νέες δίαιτες. Και ακόμη και να καταφέρεις να χάσεις μερικά κιλά έχοντας καταφέρει να δαμάσεις τον εαυτό σου, πράγμα που είναι τραγικά δύσκολο από ένα σημείο και μετά, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα τα ξαναβάλεις γιατί οι βουλιμικές σου τάσεις θα επιστρέφουν πιο δυνατές κάθε φορά! Ξέχνα λοιπόν για λίγο την ζυγαριά και την δυνατή επιθυμία σου να χάσεις κιλά εδώ και τώρα και προσπάθησε να ισορροπήσεις πρώτα την διατροφή σου χωρίς άγχος και πίεση απώλειας. Θα έρθουν και οι απώλειες μην στεναχωριέσαι, απλά μπορεί να αργήσουν λίγο παραπάνω, παρόλα αυτά όσο πιο αργά χάσεις το περιττό σου βάρος τόσες πιο πολλές οι πιθανότητες να το διατηρήσεις για μία ζωή ;).
Σχετικά με την άσκηση καλό είναι να τρως κάτι λίγο πριν πας γυμναστήριο και μετά πριν γυρίσεις σπίτι να έχεις εύκαιρο στην τσάντα σου κάτι λίγο επίσης. Π.χ. έναν μικρό χυμό τον οποίο θα τον πιεις με το που θα τελειώσεις την γυμναστική σου. Η ώρα που γυρνάμε σπίτι μετά το γυμναστήριο είναι πολύ επικίνδυνη και συνήθως δεν βλέπουμε μπροστά μας από την πείνα μας. Δοκίμασε να πίνεις και κατά την διάρκεια της γυμναστικής ένα ισοτονικό ποτό. Μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου αυτό με τσάι ή διάφορα άλλα βότανα να το ανακατέψεις με μία κουταλιά μέλι, να το βάλεις σε ένα μπουκάλι και να το πίνεις κατά την διάρκεια της άσκησής σου, έτσι θα κρατάς τα επίπεδα της ενέργειάς σου υψηλά και δεν θα ζαλίζεσαι μετά από την πτώση της γλυκόζης στο αίμα σου ;)