Ιωάννα πάντως σαν ποσότητες τρως λιγότερο από μένα, δεν πεινάς γενικά ή κρατιέσαι;
Printable View
Ιωάννα πάντως σαν ποσότητες τρως λιγότερο από μένα, δεν πεινάς γενικά ή κρατιέσαι;
Μαρία μου η αλήθεια είναι πως ίσως αν με πίεζα λίγο περισσότερο να μπορούσα να φάω και πιο πολύ αλλά δεν το επιδιώκω :D
Σονάσιά μου νομίζω ότι αφενός είναι λογικό να τρώω λιγότερο από εσένα,μόλις έκλεισα τον 9ο μήνα και αφετέρου δεν νιώθω πείνα ποτέ!!!Ακόμα και την Δευτέρα που έφαγα μόνο το βράδυ πήγα για φαγητό αποκλειστικά και μόνο επειδή ήθελε ο άνδρας μου να μην μείνω νηστική,αλλιώς εγώ δεν πολυέδινα σημασία.Είχα αποφασίσει εκ των προτέρων πως όσο καιρό δεν θα νιώθω πείνα θα προσπαθήσω να κρατιέμαι κιόλας,δηλαδή δεν θα ανέβαζα τις ποσότητες ,ίσως για αυτό και ακόμα νιώθω φούσκωμα τρώγοντας όση πρωτεΐνη έτρωγα και στο 6μηνο ,απλά μπορώ να φάω πλέον σε πολύ λίγη ώρα και πολύ μεγάλη ποσότητα σαλάτας που δεν έτρωγα.βασικά εδώ που είμαστε επειδή πάντα φέρνουν την σαλάτα πρώτα πλακώνω την σαλάτα και μετά με μεγάλη δυσκολία μπορώ και τρώω την πρωτεΐνη μου.
Θεωρητικά έφτασα στον στόχο μου αλλά μάλλον θα τον κατεβάσω λίγο ακόμα γιατί δεν είμαι ικανοποιημένη από αυτό που βλέπω στον καθρέφτη.Ο Καλφ μου είπε πως μέχρι τον χρόνο θα συνεχίσω να χάνω κιλά απλά με πιο αργούς ρυθμούς πια,αφήστε που δεν ξέρω τον τρόπο για να πατήσω φρένο στην απώλεια χωρίς να τρώω τα απαγορευμένα!αλήθεια ξέρει κανείς πως σταματάμε να χάνουμε κιλά?
Ιωάννα μου υποθέτω πως η ίδια η επέμβαση σε φρενάρει κάποια στιγμή. Βέβαια μάλλον θα πρέπει όταν θες να σταματήσεις να αρχίσεις να τρως μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Ας μας απαντήσουν κι οι υπόλοιποι που τα έχουν περάσει βέβαια γιατί εγώ κάνω υποθέσεις χεχε.
Όσον αφορά την πείνα εγώ μπορώ να πω ότι πεινάω κανονικά, δηλ αν έχω μερικές ώρες να φάω θα πεινάσω. ʼπλά με κάποια φαγητά χορταίνω πιο γρήγορα ενώ με άλλα όχι. Και βέβαια υπάρχουν φορές που τρώω παραπάνω απ'ότι μπορώ γιατί μου αρέσει το φαγητό και μετά φουσκώνω :(
Τετάρτη 29/2
Πρωί: τίποτα
Μεσημέρι: 3/4 από 1 μπιφτέκι (μεσαίου μεγέθους), 2 κουτ ρύζι με γιαούρτι
Απόγευμα: 1 φρυγανιά και 50 γρ τρικαλινό
Βράδυ: 4 μπαρμπούνια (μικρά) και 1 μπολάκι μαρουλοσαλάτα, λίγο φρέσκο σκόρδο (καφρίλα αλλά λατρεύω το σκόρδο!), 1 μικρό κομμάτι τυρί και 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Χτές
πρωί μισή φέτα ψωμί,30γρ μανούρι
ενδιάμεσα 1μπανάνα
μεσημέρι 200γρ γιαούρτι,2.5 κριτσίνια
απόγευμα 1 κριτσίνι
βράδυ σαλάτα (λάχανο,καρότο,καλαμπόκι,κρ ουτόν,μαρούλι,κοτόπουλο), 2 μπουκιές μπιφτέκι,3 μπουκιές κοτόπουλο φιλέτο,μισή φέτα ψωμί
Ακόμη και σε σπιτικά τραπέζια πρώτα καταναλώνουν τη σαλάτα και ύστερα προχωρούν στα πρωτεϊνικά, και μάλιστα αυτή είναι και η σύσταση των διαιτολόγων. Θεωρείται ότι επειδή τα σαλατικά έχουν μικρότερη θερμιδική απόδοση (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν, αν λείπανε οι σάλτσες!), θα έχεις χορτάσει και έτσι δεν θα καταναλωθεί μεγάλη ποσότητα από τα υπόλοιπα.Quote:
Originally posted by aggeloydaki
βασικά εδώ που είμαστε επειδή πάντα φέρνουν την σαλάτα πρώτα πλακώνω την σαλάτα και μετά με μεγάλη δυσκολία μπορώ και τρώω την πρωτεΐνη μου.
Η δική μας η επέμβαση αντίθετα χρειάζεται τις πρωτείνες. Από θερμίδες, η επέμβαση κάνει μόνη της μια "διόρθωση" αφήνοντας μεγάλο μέρος από αυτές να μας προσπεράσει. Αν όμως χορτάσουμε με τα σαλατικά, ενώ θα έχουμε καλύψει την πείνα (πραγματική και εγκεφαλική), δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε τα συσταστικά που έχουμε ανάγκη.
Προσωπικά, αν χρειαστεί να δικαιολογηθώ στην ομήγυρη, εξηγώ πως η "δίαιτα" μου επιβάλλει να τα τρώω αντίστροφα. Πάντως, ειδικά σε μεγάλη παρέα δεν έχει χρειαστεί να κάνω επεξηγήσεις. Στιβάζω δυο πηρουνιές από τα τυροκομικά στο πιάτο μου και πιάνω συζήτηση μέχρι να έρθουν τα υπόλοιπα! Αφήνω στους υπόλοιπους να τελειώσουν τα σαλατικά - στο κάτω κάτω, δεν είμαι εκείνη που τα έβαλε παραγγελία!
Όσο για το πότε θα σταματήσει η κατηφόρα, θα έρθει μόνη της εκείνη η ώρα. Απλά θα σταματήσει στο σημείο της ισορροπίας, και ίσως ανέβει και 2-3 κιλάκια - μην ανησυχήσεις!
εγώ επίτηδες τρώω πρώτα τα σαλατικά γιατί μου αρέσουν :D οι σαλάτες που τρώω δεν έχουν σάλτσες και τέτοια,μόνο λάδι-ξύδι,και απλά έχω ΒΑΡΕΘΕΙ να τρώω κρεατικά,ποτέ δεν ήμουν μεγάλος φαν τους!
ʼσχετο αλλά καταφέρνει κανείς τα 2 λίτρα νερό τώρα το χειμώνα? Αυτή τη στιγμή πίνω 1 λίτρο τη μέρα περίπου κι αυτό με το ζόρι!
:wow: Καλέ Ιωάννα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τι είδαν τα ματάκια μου???? Έπιασες στόχο και δεν το λες??????????? Συγχαρητήρια κοριτσάρα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ʼντε και στα δικά μας!
Πέμπτη 1/3
Πρωί: 1 φρυγανιά, 40 γρ τρικαλινό, 20 γρ ρεγκάτο
Μεσημέρι: μισό μπούτι κοτόπουλο βραστό, 1 μπολάκι σούπα
Απόγευμα: 1 φρυγανιά, 40 γρ ρεγκάτο
Βράδυ: 4 μπαρμπούνια (μικρά) ψητά, μισό μπολάκι μαρουλοσαλάτα, λίγο φρέσκο σκόρδο, μισό κομμάτι κολοκυθόπιτα (μικρό), 2 κομματάκια σοκολάτα s&b
Μαρία μου,σε ότι αφορά το νερό,θα σου πω ένα μεγάλο ΟΧΙ,ούτε ο Μεταξάς να ήμουν :P μέχρι τον Οκτώβριο περίπου έπινα τα 10 ποτηράκια μου.Πριν έρθουμε ταξίδι έπινα 4-5 με μεγάλο ζόρι,τώρα εδώ ένα ποτήρι και αν!Ξέρω πως δεν κάνω καλό γμτ αλλά δεν διψάω,ούτε πριν την επέμβαση δίψαγα!Πρέπει να αρχίσω πάλι να πίνω νερό γιατί στην επανεξέταση του χρόνου θα το δει από τις εξετάσεις ο καλφ πως δεν πίνω και θα με κράξει!Παντως νομίζω πως όταν πίνω νερό χάνω πιο εύκολα,ίσως είναι και ιδέα μου.
Μαρίααααααααααααααα τι να πω για τον στόχο αφού λέω να τον αναθεωρήσω :D Θα τον αφήσω για λίγο εκεί για να ηρεμήσει ο ανδρούλης μου και μετά λέω να τον μετακινήσω προς το 61,αν και από την μέση και επάνω δεν έχω και τίποτα να χάσω!Anyway θα δούμε.Πάντως την προηγουμενη εβδομάδα αγόρασα ένα ωραιότατο τζην από τα H&M (πριν από μερικούς μήνες ούτε ο αστράγαλός μου δεν χώραγε εκεί μεσα :D ) και σήμερα που πήγα να δοκιμάσω ένα άλλο για να πάρω καθώς Πάτρα δεν έχουμε,δοκίμασα ένα νούμερο μικρότερο και μου έμπαινε μία χαρά και αυτό της προηγούμενης εβδομάδας είναι πια πολύ άνετο στην μέση,πρέπει να φοράω ζώνη για να μην μένει κενό,βέβαια στον άνδρα μου όταν το είπα με έκραξε :D και μου δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά παντελόνι άλλο δεν έχει μέχρι να σταματήσεις να μαζεύεις:tumble::tumble:
χτές
πρωί 30γρ μανούρι,μισή φέτα ψωμί
ενδιάμεσα τίποτα
μεσημέρι 3 δάχτυλα πατσίτσιο
απόγευμα 1 κριτσίνι
βράδυ μία παλάμη ψητή πέρκα,1 πατάτα φούρνου,μισή πατάτα γεμιστή με τυριά και μπέηκον,μισή φέτα ψωμί
Σήμερα
πρωί τίποτα,βαρέθηκα να κατέβω για πρωινό
ενδιάμεσα τίποτα
μεσημέρι από ένα μαγαζάκι εδώ δίπλα ένα cheeseburger ,και ναι το κατάφερα όλο με λίγο ζόρι :D
απόγευμα 1 κριτσίνι
βράδυ μάλλον ένα σουβλάκι χοιρινό και 4-5 πατάτες τηγανητές
Το νερό είναι όντως μπελάς και για μένα αλλά πίνω 2-2,5 λίτρα νερό την ημέρα αναγκαστικά γιατί κάνω ενέσεις ινσουλίνης και όσες φορές βαρέθηκα και ήπια 1 λίτρο είχε αφυδατωθεί το δέρμα μου και δεν μπορούσα να κάνω εύκολα τις ενέσεις. Έτσι κατάλαβα ότι πρέπει να πίνω πάνω από 2 λίτρα θέλω δε θέλω!
Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Τζινάκι μπράβο σου που πίνεις τόσο πολύ νερό σε θαυμάζω! Ιωάννα μου πρέπει να ξαναρχίσουμε το νερό επειγόντως! Καλοφόρετο το παντελονάκι! Κι εγώ πήρα 1 με τις εκπτώσεις από τα Η&Μ μόνο 9,95 ?! Κρίμα που δεν τα έχουν στην Πάτρα γιατί έχουν ωραία και οικονομικά ρούχα. Πάντως ο αντρούλης σου το δίκιο του το έχει ο κακομοίρης, αφού σε καναδυο μήνες θα χρειάζεσαι άλλο παντελόνι!
Παρασκευή 3/3
Πρωί: 1 μικρό κομμάτι κολοκυθόπιτα λάιτ χωρίς φύλλο
Μεσημέρι: 1 μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα, 2 κουταλιές πουρέ
Απόγευμα: 1 φρυγανιά, 40 γρ ρεγκάτο, 3 κομματάκια σοκολάτα s&b
Βράδυ: 1 μπούτι κοτόπουλο λεμονάτο με μουστάρδα, 2 κουταλιές πουρέ
Δεν είναι η πιο όμορφη εποχή; Να πρέπει να βρεις κι άλλα ρούχα, γιατί αυτό που ήταν άνετο πριν λίγες μέρες τώρα έχει αρχίσει και πλέει! Για αυτό και μέχρι να σταθεροποιηθεί το βάρος, καλό είναι να μην επενδύουμε σε είδη ρουχισμού παρά μόνο από "πανέρια" για να μην κλαίμε και τα λεφτά μας. Όταν άρχισα να αγοράζω επιπλέον κομμάτια για την γκαρνταρόμπα μου, προτίμησα να ακολουθήσω πιο ασφαλείς επιλογές όπως κολάν παρά κανονικά παντελόνια.Quote:
Originally posted by aggeloydaki
βέβαια στον άνδρα μου όταν το είπα με έκραξε :D και μου δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά παντελόνι άλλο δεν έχει μέχρι να σταματήσεις να μαζεύεις:tumble::tumble:
Πάντως έχεις δίκιο, με το νερό αδυνατίζεις πιο εύκολα!
Σάββατο 3/3
Πρωί: 1 φρυγανιά και 40 γρ ρεγκάτο. Αργότερα μισή κρέμα s&b
Μεσημέρι:1 μπριζόλα μοσχαρίσια γάλακτος και μισό μπολάκι μαρουλοσαλάτα, 1 κουλούρι καρότου και 1 μικρό κομμάτι φέτα
Απόγευμα: 2 κουλούρια καρότου και 40 γρ ρεγκάτο
Βράδυ: 4 παϊδάκια κοτόπουλο, 2 κουτ γιαούρτι
Κυριακή 4/3
Πρωί: 1 κουλουράκι καρότου και 40 γρ ρεγκάτο
Μεσημέρι: 2/3 από 1 φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ (με την κρέμα γάλακτος Telia με 3% λιπαρά και μια χαρά ήταν!) και 1 κουτ ρύζι
Απόγευμα: 1 κουλουράκι και 40 γρ τρικαλινό
Βράδυ: 3 παϊδάκια κοτόπουλο και το υπόλοιπο 1/3 φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ από το μεσημέρι και 2 κουτ ρύζι
Σάββατο
πρωί μισή φέτα τυρί τόστ,20γρ μανούρι
ενδιάμεσα ένα καφεδάκι :D
μεσημέρι 90γρ χοιρινή στα κάρβουνα (η μοναδική φορά που πήρα απέξω μπριζόλα και ήταν ζουμερή και εύκολο να την φάω,φυσικά δεν την έφαγα όλη :D ) σαλάτα (κόκκινο-άσπρο λάχανο,μαρούλι,ρόκα,καραμε� �ωμένα αμύγδαλα,λίγο χαλούμι )
απόγευμα τίποτα
βράδυ ένα ποτήρι μπύρα,που κατά περίεργο τρόπο δεν με πείραξε :shocked2::shocked2:,πριν από 3 εβδομάδες που είχα πιεί ένα δάχτυλο κρασί ένιωσα να με ενοχλεί,5-6 πατατάκια,γύρω στους 10-12 ξηρούς καρπούς,κρατήθηκα με πολύ κόπο να μην φάω παραπάνω αχχχχχ,αρνήθηκα να πιω παραπάνω μπύρες και σφηνάκια που μας κέρασαν
Κυριακή
πρωίμία φέτα ψωμί τόστ,30γρ γραβιέρα,μισή φέτα κέικ
ενδιάμεσαμία μπανάνα
μεσημέρι30 γρ ψητό χαλούμι,60γρ κοτόπουλο κοντοσούβλι,μία πηρουνιά καραμελωμένο κότσι,ήταν τέλειο!
απόγευμα2 κουταλιές μιλφέιγ από τον Κωνσταντινίδη και έχω να δηλώσω τα εξής!!! 1) δεν μου άρεσε,τσάμπα το όνομα που έχει και 2) μου δημιούργησε ένα ψιλό dumping
βράδυ 2/3 γιαούρτι και 1 κριτσίνι