Originally Posted by
Marilou
Αυτά τα αν με γεμίζουν φοβίες. Αυτό μου επισημαίνει και η ψυχίατρος. Οτι στην ουσία δεν έχω κάνει καμία προσπάθεια να φτιάξω τον γάμο μου επειδή δεν έχω την ψυχολογία που απαιτείται. Μου είναι ευκολότερο να τον κατηγορώ για όλα, να τον κατηγορώ για τα απωθημένα μου, κλπ. Δεν ξέρω αν με παρατήσει πως θα νιώσω. Σίγουρα όμως θα νιώσω οτι δεν προσπάθησε αρκετά. Δεν μπορώ να δεχτώ οτι φταίω και εγω. Το ξέρω αλλά αντιδρώ καθώς όταν θυμάμαι τι έχω περάσει ... δεν φταίω. Δηλαδή το φταις εσύ κατά 90% και εγώ για 10%. Είμαι πολύ εγωίστρια πλέον. Αυτό το 50/50 που λένε δεν με αγγίζει.
Έχω χάσει το φρένο μου μαζί του. Γενικά το εχω χάσει αλλα δεν έχω κανένα άλλον να κατηγορήσω. Λάθος τραγικό και δείχνει κάτι που δεν ήμουνα αλλά έγινα. Έγινα πλέον κακιά με τον άντρα μου και μια χαρά με τους άλλους. Τον πληγώνω και αδιαφορώ. Με πληγώνει ο γκόμενος και τον συγχωρώ. Γκόμενος δεν είναι βέβαια αλλά θυμάμαι όταν ήτανε που τον συγχωρούσα.
Πέρασα πολλά και ειλικρινά τώρα δεν πιστεύω οτι άλλη γυναίκα με όλα αυτά θα ήτανε καλύτερα. Ενα λάθος έκανα. Δεν χώρισα όταν είχα την δικαιολογία. Αντίθετα έκανα μια σχέση εκτόνωσης. Παράλογο δεν το λες. Στην φάση που ήμουνα ήτανε φάρμακο. Αυτός πήρε το πήδημα και εγω ενδιαφέρον. Τελικά ερωτεύτηκα πολύ. Σιγά το δύσκολο όπως ήμουνα. Ελα όμως που μας βγήκε και όταν χωρίσαμε ένιωσα χάλια. Είχα βάλει πολλές ελπίδες επάνω του. Ολα αυτά μου έβγαλαν μίσος για τον άντρα μου. Για ολα φταίει εκείνος.
Ηρεμώ και αντί να αναλαμβάνω ευθύνες .... αντιδρώ. Δεν μπορώ διότι δεν θα ηρεμήσω. Μου λέει μια φίλη μου χωρισμένη. Φύγε και τράβα στον γκόμενο να ηρεμήσεις. Ο πρώην της πολύ μαλάκας. Είχε επί 8 χρόνια παράλληλη σχέση με παιδί. Βέβαια σήμερα της δίνει 5000 ευρώ τον μήνα διατροφή και κάνει την ζωή της. Δεν την εμπιστεύομαι. Δεν είμαι σαν και αυτήν.
Με ρωτάει η ψυχιατρος πως θα νιώσεις αν φύγει ο άντρας σου ή τον δεις με άλλη? Οτι είναι διπλά μαλάκας. Διότι τώρα που τον έχω ανάγκη δεν είναι δίπλα μου. Με έχουν πιάσει και τα φεμινιστικά μου. Γαμιόμαστε με τα παιδιά, χάνουμε την ζωή μας και στο τέλος παίρνουμε τα πατάρια μας. Δεν φταίνε τα παιδιά αλλά να τα μεγαλώνουμε παρέα. Εκείνος μου λέει όσο μπορούσα ήμουνα κοντά σας αλλά δούλευα 20 ώρες την ημέρα. Χέστηκα ρε φιλε. Να είχες φράγκα να περνάμε καλά. Αμαν με την δικαιολογία οτι επειδή δουλεύεις θα μας γαμήσεις. Δεν μπορείς να ανταποκριθείς ... μην κάνεις οικογένεια. Ειδικά όταν το πάει στα απόλυτα νούμερα μου την δίνει. Εχεις βγάλει ποτέ σε ελεύθερο επάγγελμα 15000 τον μήνα? Τι σημαίνει αυτό? Σιγά ρε φίλε και εγω δουλεύω, μεγαλώνω παιδιά, μαγειρεύω, κλπ. Οκ δεν βγάζω τα δικά σου χρήματα αλλα εσύ ήθελες οικογένεια. Να είχες προνοήσει. Εννοείται οτι αν είχα μυαλό τότε σιγά μην τον έπαιρνα. Με είχε τυφλώσει η αγάπη, η μαλακία και τα πρέπει. Μεγάλη παντρεύτηκα διότι ήμασταν 14 χρόνια παρέα. Την κόρη μου πάντως δεν θα την αφήσω έτσι. Θα της πω ζήσε τις αγάπες και τους έρωτες αλλα μην δοθείς ποτέ. Κράτα πράγματα για τον εαυτό σου. Παντρέψου όταν θα βρεις ένα άντρα διαχειρίσιμο και με λεφτά. Ασε πουλάκι μου τους ιδιαίτερους άντρες. Να τους χαρείς μικρή αλλά να τους πετάξεις. Μου λένε οι κολλητές μου, βρε ηλίθια ουρά θα κάνουν αν τον χωρίσεις. Έχει το πακέτο και δεν το παίζει σαν μερικούς. Το ξέρω και ξέρω οτι μάλλον μόνη μου θα μείνω διότι θα συγκρίνω πάντα μαζί του. Αντε τώρα να βγάλεις άκρη. Απεξάρτηση απο τους άντρες θέλουμε. Χρήσιμα σκουπίδια είναι.