Originally Posted by
Marilou
Κοίτα καλό μου όλα είναι σχετικά .
Ένα θα σου πω μην συγκρίνεις την εμπειρία σου στο στρατό με την εμπειρια σε αυτές τις σχολές ..
Ξέρω και σε πληροφορώ ότι στην βασική εκπαίδευση φτύνουν αίμα και δεν λέω υπερβολές ..
Οι φαντάροι μπροστά στην εκπαίδευση που κάνουν τα σώματά μας κάνουν χωρίς υπερβολή διακοπές ...
Όταν πήγαμε να πάρουμε το παιδί από μια τέτοια σχολή ,όταν άνοιξε η πύλη και είδα να βγαίνουν αλλά με κολάρα στο λαιμό , άλλα με σπασμένα χέρια άλλα με νάρθηκες είπα Παναγία μου που τα στέλνουν τα παιδιά στον πόλεμο?
Ήξερα ελάχιστα βέβαια γιατί η επικοινωνίας μας επιτρεπόταν μόνο μια ώρα την ημέρα και σε αυτήν την ώρα έπρεπε ή να κανουν μπάνιο ή να μιλήσουν ή να ετοιμαστούν για την βραδινή επιθεώρηση οπότε ήταν ελάχιστα αυτά που ήξερα και σιγουρα όχι ότι περνούσε πολύ δύσκολα γιατί ναι μεν καταλάβαιναμε από την φωνή αλλά δεν έλεγε και πολλά ...
Δεν περίμενα όμως ότι η εκπαίδευση τους θα ήταν τόσο απαιτητική ειδικά για τα νέα παιδιά που είναι κάπως καλομαθημένα να το πω ...
Γι αυτό εγώ προσωπικά πλέον για όλα αυτά τα παιδιά που τα βλέπω να είναι εκεί έξω νοιωθω πολύ υπερήφανα που κατάφεραν όλο αυτό ...
Να μην στα πολυλογο πάλι σε αυτά τα σώματα καταθέτουν και την ψυχή και το σώμα τους ...
Τώρα καταλαβαίνω γιατί στις εισαγωγικές εξετάσεις τα αθλητικά όρια είναι τόσο δύσκολα και απαιτούν φυσική κατάσταση που μόνο οι αθλητές την έχουν..Γιατί αν δεν τα είχαν στην πρώτη εβδομάδα τα μισά που δεν ήταν γυμνασμενα θα είχαν φύγει με χίλια και τα άλλα μισά θα τα μάζευαν όπως και κάποια τα μαζεύουν γιατί δεν αντέχουν ...
Δεν περίμενα ούτε εγώ ότι έχουν τέτοια εκπαίδευση, ότι από το πρώτο λεπτό που πατούν το πόδι του στην πύλη ξεκινάει η εκπαίδευση στα πάντα ...
Εκτός από σκληραγωγεια ,μαθαίνουν την έννοια του σεβασμού ,της τάξης ,της πειθαρχίας ...άλλος λέει σιγά μην κάτσω εγώ να βαράω προσοχή στον καθένα ..δεν είναι όμως αυτό το νόημα ..
Υπάρχει ιεραρχία σε όλο αυτό και μαθαίνεις πως όσο μοχθεις και ανεβαίνεις δεν απαιτεις σεβασμό τον εισπρατεις για όλο αυτό που έχεις καταφέρει..
Μαθαίνουν υπευθυνότητα που όλα αυτά τα νέα παιδιά στην κυριολεξία δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ..
Σε κάποιες σχολές έχουν από τον πρώτο καιρό όπλο ..ξέρεις τι υπευθυνότητα είναι όλο αυτό ...
Και ξέρεις γιατί ,γιατί αυτή είναι η πολιτική τους ...
Έτυχε να μιλήσω με ένα γνωστό ανώτερο των σωμάτων και συζητούσαμε για την σκληρότητα όλου αυτου
Ξέρεις τι μου είπε?
Εγώ όλα αυτά τα θεωρώ παιδιά μου περνάμε τόσα χρόνια μαζί ,κάθε φορά που ακούω στις ειδήσεις ότι ένα από αυτά πυροβολήθηκε ένα από αυτά σκοτώθηκε ξέρεις τι ενοχές έχω και τύψεις ?Πάντα λέω γιατί δεν τον εκπαίδευσα κι άλλο?
Γι αυτό να παρακαλας μου λέει να ειναι σκληρή η εκπαίδευση τους γιατί αυτό θα είναι το όπλο τους ...
Καταλαβαίνεις λοιπόν τι περνάνε ?
Νομίζεις εσύ θα μπορούσες να το αντέξεις όλο αυτό?Και αν πάλι μου πεις ναι ,θα σου πω που πήγε όλος αυτός ο τσαμπουκας ρε φίλε ?
Στέλνεις ένα 18 παιδί μέσα στη σχολή και σου γυρίζει ένας ενήλικας που μέχρι και η όψη του προσώπου του ωριμάζει απότομα ..ότι ανώριμο και εφηβικό το αφεινουν εκεί μέσα ...
Και ωραία μπήκες γνωρίζεις τι μαθήματα έχουν πλέον?
Τα παιδιά που μπαίνουν μέσω πανελληνίων είναι άλλο επίπεδο ..δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που μπαίνουν με προκηρύξεις ή από την πίσω πόρτα ..
Ξέρεις τι διάβασμα έχουν ,τι μαθήματα γιατί πλέον θεωρούνται δικαστικοί υπάλληλοι και χωρίς την υπογραφή τους δεν προχωράει τίποτα ...δεν είναι όλα ίδια ...μαθήματα να δεις για δίκαια εγκληματογια δικαστικά ...
Θα αντέχεις όλα αυτά ,θα τα έβγαζες πέρα με τέτοιο διάβασμα και μου λες ότι δεν αξίζεις ?
Πλάκα μου κάνεις τώρα ?
Ζηλεύεις κατά κάποιο τρόπο τον φίλο σου στην Ευελπίδων ..
Αυτό ο φίλος σου για να φτάσει εκει που είναι σήμερα ξέρεις τι εκπαίδευση και διάβασμα έριξε ?
Γι αυτό αμοίβεται τόσο ...Δεν του χαρίστηκαν τα κέρδισε με την αξία του ..
Όλα αυτά για να δείτε ότι φαινομενικά ένας δημόσιος υπάλληλος δεν κάνει την εύκολη δουλειά και παιρνει καλά λεφτά ετσι απλά ...
Και όσο για τις μεταθέσεις δεν ισχύει αυτό που είπατε 30 χρόνια καμία σχέση ...τα πρώτα χρόνια ειναι αλλά και αυτό αν σκεφτεί ότι μπαίνεις 18 χρόνων μια χαρά ,κάνεις άνετα μέχρι λέω το λιγότερο 25 με 26 οποία μετάθεση θες και μετά αν αποφασίσεις να βρεις μια σχέση και να κάνεις οικογένεια πας εκεί που νομίζεις ότι είναι καλά ..
Όλα αυτά για να τα κάνεις και να εξελιχθείς πρέπει να είσαι πολύ αποφασισμένος ..μην ακούτε που λένε εγώ εντάξει μπήκα και έδεσα τον γάιδαρο μου μια ζωή θα κάνω οκτάωρο και θα πληρώνομαι..
Όλα έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ..Αυτοί που πληρώνονται αδρά πλέον στα σώματα αυτοι μοχθισαν παρά πολύ ,διάβασαν ακόμα περισσότερο και για αυτό δικαιούνται μέχρι και το τελευταίο ευρώ ..τίποτα δεν τους χαριστικέ.
Αφού λοιπόν βρε τζιμανι μου εκρυβες τόσο σθένος μέσα σου ,τόσο επιμονή και πείσμα για να θέλεις να μπεις σε ένα τέτοιο σώμα γιατί άφησες να χαθούν όλα αυτά ?
Που πήγε αυτός ο άνθρωπος που θα έμπαινε σε μια τέτοια σχολή και θα έτρωγε σίδερα στην κυριολεξία ?
Τι στο διάτανο έγινε και χάθηκε όλο αυτό πραγματικά, κάθε φορά που διαβάζω μία σου άποψη για το τι ήθελες να κάνεις με νευριάζεις αλήθεια ...
Είχες τέτοιο τσαμπουκα τέτοια δύναμη να παλέψεις για όλα αυτά και τα άφησες να φύγουν?
Τα εμπόδια βρε φίλε μόνο σου τα βάζεις στην ζωή σου πάρτω χαμπάρι ...τίποτα από όλα αυτά που βλέπεις να έχουν οι άλλοι δεν τους χαριστικαν ..
Εσένα με αυτή την λογική γιατί να σου χαριστεί κάτι?
Μήπως ήρθε ο καιρός να μοχθησεις τώρα και να πιεστεκς όχι για τον στρατό αυτό πάει άστο αλλά για κάτι άλλο?
Και να σου πω και κάτι αυτό που είπατε είναι πολύ μακάβριο και πραγματικά δεδομένων των συνθηκών με τάραξε πολύ με τις σφαίρες και το μυαλό μου έκανε σενάρια ...
Αλλά.αν ένα πράγμα το γουστάρεις τόσο πολύ ,είσαι τόσο καλά ψυχολογικά προετοιμασμένος που έχεις συμβιμβαστει και με αυτή την ιδέα όταν πας να υπηρετήσεις ένα τέτοιο σώμα δεν είναι λόγος για να σε αποτρέψει ....
Ακόμα δηλαδή και σε αυτό το κομμάτι ήσουν αποφασισμένος ότι δεν θα επηρεαστεις και μου λυγίζεις τώρα ?
Συνελθε ειλικρινά 36 δεν είπες ότι είσαι ?
Να ήσουν 56 και να μου τα έλεγες αυτά να πω εντάξει δεν έχεις πολλές επιλογές δίκιο έχεις ..
Άντε νέο παιδί που μου ψαχνεσαι για επιδόματα ,σήκω επάνω και βρες αυτό τον άνθρωπο που είχε το σθένος και ζηλεύει τον φίλο του που είναι στην Ευελπίδων .
Πέτρα ρε σεις πιάνεται στα χέρια σας ακόμα και την στιβεται και ζοριζεσαι με αυτά ??