Quote:
Originally posted by anwnimi
Όχι, ήταν και άλλα μέλη που συντάχθηκαν με την ίδια άποψη.
Όχι, μιλάω για την άποψη κατά της διαγραφής, όσον αφορά τα γεγονότα του καλοκαιριού.
το καλοκαιρι ειναι γνωστο το τι θεση πηρε ο καθενας.
Συνοπτικα αν θες οσοι μιλησαν για διαγραφες κακως μιλησαν.
Θα μπορουσαν να απευθυνθουν απευθειας στον αντμιν και να ειχε ληξει εκει το θεμα.
Αντιθετα απο τοτε αρχισαν να στηνονται τα ιδιοτυπα δικαστηρια.
Δεν μίλησα για διαγραφές κατευθείαν αλλά αν θυμάσαι συμφώνησα με την τοποθέτησή σου για επισήμανση μιας αδιόρθωτης συμπεριφοράς (κάτι που έχει γίνει ήδη πολλάκοις) και στη συνέχεια για τη συνολική κρίση της συμπεριφοράς από την κοινότητα, κάτι που πάλι εσύ ο ίδιος είπες.
μεχρι εδω,
παρακατω δεν παει.
Στη συνέχεια πρόσθεσα το μέτρο του προσωρινού αποκλεισμού, αν πάλι τα παραπάνω δεν λειτουργήσουν.
και αν δεν λειτουργησει ουτε αυτο?
Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δε λειτουργήσει, αν δεν γίνει προηγουμένως η εφαρμογή του:)
μα εσυ ηδη προχωρησες σε σειρα μετρων χωριςνα ξερεις τι θα κανουν τα προηγουμενα.
Χωρις απο την αλλη να εχεις υποψη σου γιατι φορουμ μιλαμε.
Ειναι γεγονος οτι αυτο κανενα δεν εχει απασχολησει.
Ουτε εσενα, ουτε την weird ουτε κανενα.
Βέβαια, αυτό δε σημαίνει όμως ότι η πλειοψηφία απονέμει πάντα δικαιοσύνη, αν συνέβαινε αυτό όλες οι δημοκρατικές χώρες θα ευημερούσαν. Η πλειοψηφία μπορεί κάποιες φορές να είναι εξαιρετικά παραπλανημένη...
κατσε παρεξηγηση....
για ποια πλειοψηφια μιλας?
Εγω ειχα υποψη μου, οτι τις αποφασεις τις λαβαινει ο αντμιν.
Βγαινει κυβερνηση πλειοψηφιας και δεν το πηρα χαμπαρι?
Ο ίδιος ο αντμίν μίλησε για ψηφοφορία των κανόνων χρήσης.
Τώρα για κρίση συμπεριφοράς, εσύ δε μίλησες για συνολική κρίση από την κοινότητα;
το θεμα της ψηφοφοριας το θεωρω μια ακομα κινηση του αντμιν να φυγουν απο πανω του οι ευθυνες του.
Αναζητα το αλλοθι για μια διεξοδο προς μια ατελεσφορη κατευθυνση.
Οσο με αφορα αυτο το αλλοθι δεν προκειται να το δωσω σε κανενα.
Όμως, ποιος άλλος τρόπος αλήθεια υπάρχει; Για πες εσύ...Μακάρι να υπάρχει γιατί πολύ θα χαρώ, ειλικρινά σου μιλάω!
να υπαρχει σοβαρη αντιμετωπιση απο τον (τους) αντμιν για την τηρηση (και εμπλουτισμο αν χρειαστει) των ορων χρησης.
Να υπαρχει συνεχη τηρηση αυτων και σε περιπτωση που ο κρινο ξεφυγει να τροποποιείται το ποστ του ως μη τηρουμενων των ορων χρησης.
Η εγραφη μου δεν σημαινει οτι μπορω να γραφω και οτι μου κανει κεφι, ουτε να βριζω, ουτε να επιτιθομαι προσωπικα σε χρηστες.
Οκ, καμία δίαφωνία.
Απλά, αν έχω καταλάβει καλά, ο Νίκος μίλησε ότι ίσως παίξει ρόλο και η δική μας συνδρομή στην κρίση του αποκλεισμού ή μη κάποιου μέλους που παραβιάζει ασύστολα κάποιους κανόνες.
Aλλά να σου πω την αλήθεια, αυτό προσωπικά θα με έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση τώρα που το σκέφτομαι στην πράξη πως θα ήταν, οπότε για να δούμε για αρχή πως και αν θα γίνει αυτό από τη διαχείριση και μόνο.
Δηλαδη να στησω μια αλλου τυπου αρενα (οπως αυτη που κλειδωσαν οι διαχειριστες) και εκει να μαζευεται η συγκλητος για να τοποθετουν αναλογα τον αντιχειρα τους εαν θα φανε τα λιονταρια η οχι τον μονομαχο.
Μαζευτειτε οσοι θελετε, οσοι διψατε για αιμα,
αλλα εμενα να με αφησετε μακρια απο τετοια αιμοδιψη σεναρια.
Εγω θα συνεχισω να κανω οτι εκανα συνειδητα οσα χρονια ειμαι εδω μεσα.
Ειναι θεμα ηθικης μου και ιδεολογιας μου οσο και αξιοπρεπειας μου, να εχω τις αποψεις που εχω.
Και επειδη τις εχω υπερασπιστει επαξια πανω απο 20 χρονια,
δεν σκοπευω να αλλαξω τακτικη σημερα για χαρη ενος φορουμ.
Όσο για την αξία της τιμωρίας, σου ξαναλέω την εννοώ αλλιώς, ως μέσο συνειδητοποίησης και σεβασμού των ορίων όχι ως μέσο επιβολής εξουσίας, είτε σε ένα παιδί είτε σε μια κοινότητα real life ή εικονικά, ναι, έχει αξία.
Αν έχεις μεγαλώσει ή δουλέψει με παιδιά, αυτό το καταλαβαίνεις στο πετσί σου. Και ειδικά εδώ μέσα που κάποιοι δε φέρονται ως ενήλικοι αλλά ως αυτοκαταστροφικά παιδιά.
Τι θα κάνεις στο παιδί μου/σου/του αν σου βάζει φωτιά στο σπίτι, αν βαζει σε κίνδυνο είτε τους άλλους είτε τον εαυτό του, αν βρίζει ασύστολα, αν δεν έχει μάθει να συζητάει; Θα του πεις \"κρίνε μόνο σου, δε σε τιμωρώ, σε αφήνω να βάλεις φωτιά, σε αφήνω να σκοτωθείς ή να προξενήσεις βλάβη, σε αφήνω να μιλάς όπως σου έρθει;\" Του μαθαίνεις τα όρια, όρια που δε θίγουν προπαντώς την αξιοπρέπεια τη δική του και έπειτα των άλλων. Το να μεγαλώσεις παιδιά ρομπότ, πειθήνια, καταπιεσμένα είναι το άλλο άκρο και δε μίλησα για κάτι τέτοιο...
καταρχην ειμαστε εκτος θεματος.
Κατα δευτερον και πολυ συνοπτικα διαφωνω.
Κατα τριτον, ειναι ενα θεμα που το εχω συζητησει διεξοδικα και εχω ετοιμα απο αλλο θρεντ και τις διαφωνιες και την επιχειρηματολογια μου.
Αν νομιζεις ανοιγουμε ενα νεο θρεντ που να μιλαει για το πως βλεπουμε την διαπαιδαγωγηση και μπορω να σου μεταφερω ολοκληρα πακετα αποψεων που ηδη εχω γραψει.
Δεν θα κουραστω σε πληροφορω καθολου.
Το αντιλαμβάνομαι ότι βγήκα εκτός θέματος αλλά ο σκοπός μου ήταν για να σου φανερώσω το πως η συμμόρφωση κάποιου με κάποιους κανόνες μιας κοινότητας στην οποία συμμετέχει μπορούν να τον ωφελήσουν τον ίδιο, αυτό και μόνο.
σου επα οτι διαφωνω ως προς την λογικη που βαζεις.
Δεν ξερω αν εχει νοημα να το επεκτεινω μονο και μονο για να σου αποδειξω οτι εχεις αδικο.
Παρολα αυτα αν το νομιζεις σκοπιμο μπορω να το κανω.
Τέλος, πιστεύω ότι το πρόβλημα εδώ μέσα δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στη διαγραφή ή μη ενός συγκεκριμένου μέλους αλλά στο πως συμπεριφερόμαστε όλοι μας εδώ μέσα απέναντι σε όλους.
δεν μπορει κανενας αντμιν, ουτε να μαθει αγωγη σε κανενα, ουτε συμπεριφορα.
Μπορει ομως οταν καποιος κανει αταξια, να του κοβει τον αερα.
Εδω αρκετοι ειναι ετοιμοι με τα μαχαιρια ακονισμενα.
Καθηκον καθε αντμιν ειναι να του παρει το μαχαιρι, οχι να τον πεταξει εξω απο το χωρο.
Συμφωνώ και εδώ.
Εγώ μίλησα για το τι μπορεί να γίνει αν ακόμα κι αν του πάρει το μαχαίρι, εξακολουθεί να πετροβολάει.
Μακάρι να μην εξακολουθεί. Οπότε ας μην επεκταθούμε άλλο κι ας μείνουμε στο να του παίρνει το μαχαίρι...κάτι που εύχομαι να σταματάει εκεί.
ας του παρει και το μαχαιρι και τις πετρες και το τσεκουρι αν χρειαστει.
Ειναι σαφες οτι εφοσον σεβεται τους κανονες του φορουμ, ας εχει και κανονια.
Και ολα αυτα που συζηταμε τωρα επρεπε να ειχαν γινει πριν αρκετους μηνες, εν τη γεννεση τους,
οχι τωρα που εχουμε φτασει στο απροχωρητο.....