χαχαχα!!! που τον θυμήθηκες τον Μπίγαλη???? καλό!!! το αφιερώνω κι εγώ με τη σειρά μου σε σένα στη Remedy και σε όλη τη παρέα του forum!!!!!
Printable View
basika η Eλλαδα ειναι καλυτερη περισσοτερο για να κανεις ηλιοθεραπεια μπανιο να κατσεις να φας μεζεδες διπλα στη θαλασσα κ στη κρητη ειδικοτερα μπορει να βρει κανεις καλες σπεσιαλιτε οπως πατατες τηγανιτες κλπ.. ομως δε θα δεις κατι το συγκλονιστικο απο πλευρας τοποθεσιας με εξαιρεση τη σαντορινη που ξεφευγει καπως απο τα συνηθισμενα..
το εξωτερικο ειναι το ακριβως αντιθετο ειναι πιο πολυ για να δεις εξερετα αρχιτεκτονικα δημιουργηματα αλλα βλεποντας τα ειναι αρκετα πιθανο να ξεχασεις να πας καπου να φας οσο για ηλιο... θα τον ψαχνεις με το τηλεσκοπιο..
ο καλυτερος συνδιασμος ειναι να μενεις στην Ελλαδα Κ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙς στο εξωτερικο για να δεις κ κατι διαφωρετικο.
Για ξηγα την σπεσιαλ Κρητικη τηγανητη πατατα...
αμα δε δοκιμασεις τι να εξηγισω ρε συ οταν ειχα παει ειχαμε φαει τις πιο νοστιμες τηγανιτες πατατες της ζωης μου...
στο αμ............. πχ ενω μου αρεσε πολυ το μερος σαν αρχιτεκτονικη οταν πηγαμε να φαμε πρωινο ειχαν βαλει ενα αραπη στην υποδοχη που μου χαμογελαγε κ ο χυμος που ειπια ηταν σαν :-( οσο ειμουν εκει μου φανηκε αρκετα αστειο κ διασκεδαστικο αλλα δεν εδωσα κ πολυ σημασια.. αφου δε πηγα εκει για να φαω το σκασμο.. oποτε δε με ενιαζε κ πολυ...
Διακοπες , ταξιδακια , αδειες .
Τι ειναι αυτα ρε παιδια?????
Tεσπα , καλα να περασετε!!!!!!!!!!
βασικα δε θα με χαλαγε καμια ταβερνα στη μυτηλινη με παρεα φιλους κ μεζεδες να σου πω... αν κ δεν εχω παει..
Και εμενα δεν θα με χαλαγε μια καλαμαρακια , πατατες , χταποδακι ξυδατο , μυδια , γαυρο μαρινατο και ενα πλωμαρι.
[Μακροσκελες ποστ οπου αναλυω τις ανθρωπινες σχεσεις κατα τα προτυπα της μαριποζα και της ρεμεντυ]
Συνήθως τις αληθινές φιλίες (άρα την πραγματική εκτίμηση προς το άτομο μας) δεν τις χωρίζουν οι αποστάσεις. Ακόμα και στην άλλη πλευρά της γης να ζει πλέον, που και που θα βρισκει ευκαιρία έστω για μια τηλεφωνική επικοινωνία κάθε τόσο. Εκτός κι αν τα προβλήματα και οι σκοτούρες της ζωής είναι τέτοια που αποκλείουν την επικοινωνία. Άρα τα περί αποστάσεων, ελλειψης χρόνου και νέων ρυθμών ζωής δεν ισχύουν.
Απ αυτό το σημείο κι επειτα δεν συζητάμε πλέον για αληθινές φιλίες αλλά για γνωριμίες, παρέες και συμφέροντα. Δηλαδή, το κατά πόσον τότε ήταν αληθινή φιλία θα το διαπιστώσουμε από τη σταση του αλλου έναντι μας κατα την περίοδο που μας χωρίζουν πλέον οι αποστάσεις. Από αυτό το έστω ελάχιστο επικοινωνίας που προανέφερα.
Συνήθως η εξέλιξη μιας γνωρμίας για τη συνέχεια φαίνεται από την αρχή της γνωριμίας. Πχ αν αυτο που θα μας συνδεει με τον αλλο θα είναι μια καλή παρέα, συμφέρον, αληθινή φιλία, ερωτική σχέση, ατομο που μας καλύπτει κενά ή συμφεροντα κλπ. Αυτό δεν αλλάζει στην πορεία παρά μόνο αν συμβει κάτι συνταρακτικό.
1. Συμφωνω. οπως τα λες ειναι. αλλα λαβε υποψη σου αυτο που ηδη λες για τις σκοτουρες και τον ρου γενικοτερα της ζωης, που μπορει να σε κανουν να "ξεχαστεις" στα δικα σου, ειτε ζορικα , ειτε χαρουμενα .
2. Μπορει και να ισχυουν κατα περιπτωση (βλεπε 1.)
3. +6. χμμμ... κοιτα να δεις. και ναι και οχι.
κατα βαθος, ολες οι σχεσεις, σχεσεις συμφεροντος με την ευρυτερη εννοια, ειναι. δεν ειναι ταμπου να το παραδεχτουμε.
το οτι ο αλλος σου προσφερει ενα συναισθημα που σε καλυπτει και σε γεμιζει ψυχικα ειναι προς συμφερον σου, γι αυτο τον κανεις παρεα.
το οτι ο ιδιος (hopefully) σε καλυπτει σεξουαλικα και σου χαριζει ηδονη, ειναι προς το συμφερον σου, γι αυτο τον εχεις διπλα σου.
το οτι καποιος μοιραζεται μαζι σου τις ενδιαφερουσες σκεψεις του, ειναι προς συμφερον σου, γι αυτο τον θελεις για φιλο σου.
το οτι σου συμπαραστεκεται σε δυσκολες στιγμες και σε στηριζει, ειναι προς το συμφερον σου, γι αυτο τον θελεις στην ζωη σου.
το οτι σε κανει να γελας, επισης. ολα οσα σου προσφερουν οσοι εχεις/θελεις διπλα σου, καποιες αναγκες σου πληρουν, καποια κενα σου γεμιζουν, καποιο οφελος εχεις απο αυτους. οφελος δεν ειναι μονο το οικονομικο. ολα τα επιθυμητα εισερχομερνα , οφελη ειναι, αρα κατ ουσια, ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑς ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.
κι εμεις το ιδιο φυσικα και σε αυτη την αμοιβαιοτητητα ειναι η εντιμοτητα και η καθαροτητα της "συναλλαγης".
το "συμφερον" οπως εσυ το υπαινισεσαι, προυποθετει εξαπατηση. να επιδιωκεις δηλαδη οφελη απο καποιον στον οποιο εσυ δεν προσφερεις αρκετα, η να ανταλλασεις παρεα, με χρημα , κλπ.
να του κανεις τον φιλο χωρις αληθινη συμπαθεια και ειλικρινεια, προσβλεποντας σε κατι αλλο που δεν ομολογεις.(τα λεφτα του, την γυναικα του, τις γνωριμιες του κλπ)
αυτο το τελευταιο ομως, δεν ειναι θεμα "συμφεροντος", αλλα σκατοχαρακτηρα. απλα πραγματα..
5.Συνηθως ναι, αλλα οχι παντα.
ως προς την ελαχιστη επικοινωνια, να σου πω μια προσωπικη εμπειρια.
εχει τυχει να κανω πολλη παρεα με μια φιλη που ειναι ακομα φιλη μου κι εχουμε βρει πλεον ρυθμους που ταιριαζουν και στις δυο. αλλα περασαμε ενα διαστημα πολλων χρονων που εγω ημουν εντελως εξαφανισμενη. κι αυτο γιατι οι ρυθμοι της αρχικης σχεσης μας, εμενα με πιεζαν πολυ και δεν ηθελα ουτε να το πω και να την στεναχωρησω, ουτε εβρισκα τροπο να αποδεσμευθω γιατι επανερχοταν η ιδια με τους ρυθμους που την βολευαν και με απασχολουσε παρα πολλες ωρες με χρονοβορες συζητησεις και συναντησεις. την αγαπω ειλικρινα και την εκτιμω, αφανταστα. απομακρυνθηκα ομως. δικη μου η ευθυνη. δεν μπορεσα να το χειριστω ομαλα, τοτε. αφου περασε αρκετο διαστημα αρχισαμε μια αραιοτερη επαφη που συντηρουσε την φιλια μας αλλα και την αυτονομια μας (μου).
Σχετικά με αυτήν την φράση .......... "όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, τη 2η φορά είναι φάρσα"........
Δεν ξέρω αν (όταν επαναλαμβάνεται ολόιδια όμως κ ίσως κ ακόμα καλύτερη) όντως Ο Θεός μας κάνει φάρσα ή εάν εμείς το βαφτίζουμε έτσι, προκειμένου να το διασκεδάσουμε κ να το ζήσουμε κ να μη βάλουμε τα κλάματα (αν είναι να κλάψεις, καλύτερα να γελάσεις). Κλίνω προς τη 2η version.
Είναι φυσικό όταν είμαστε σε σχέση να ξεκόβουμε από όλους, ακόμα και από την οικογενεια μας. Απλά εκεινη την περίοδο, μέχρι να επισημοποιηθεί/οριστικοποιηθεί σε βαθμό συμβίωσης/συγκατοίκησης, με όλους, κραταμε/διατηρούμε μια τυπική επικοινωνια (πχ ενα τηλεφωνημα, ενα καφε ή μια επίσκεψη κάθε τόσο), για να μην χαθούμε ή/και να μην παρεξηγηθούμε. Και κυρίως δεν θελουμε να δίνουμε λογαριασμό σε κανενα για το πως παέι η σχέση μας.
Διαπροσωπική σχεση, που από τη δική μου την πλευρα εχει σε σημαντικό βαθμό σαν υπόβαθρο και εξαντλείτε (όταν ειμαι μαζι του) το να καθομαι να ακουω τον πόνο του αλλου, προφανώς δεν ειναι η ευχαριστη φιλία. Απλά του καλύπτω αυτό το κενό. Το να τα λέει κάπου, δλδ σε μενα, δεν σημαινει ότι με κατατάσσει σε νοήμων και επιπέδου ανθρωπο, απλά βρήκε τον καλό ακροατή σε μένα. Έτσι μου φαινεται πως δεν μιλάμε για φιλία. Φιλία, εκτός από εμπιστοσύνη και επικοινωνία έχει το γνώρισμα της χαράς, της ευχαριστησης και ετσι επιδιώκω τη συναναστροφή χάνοντας την αισθηση του χρονου όταν ειμαι με τον αλλο.
Ο Μαρξ το χε πει για ιστορικα/πολιτικα γεγονοτα.Δε ξερω αν εχει εφαρμογη και στην καθημερινη ζωη.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97_...81%CF%84%CE%B7
συμφωνω σε ολα.
στην φιλια, πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια.
αφ ενος δεν γινεται να εισαι ΠΑΝΤΑ αυτος που ακουει και συντρεχει χωρις να εχεις αλλη θεση στην ζωη του αλλου.
χωρις να δεχεσαι κι εσυ στηριξη δηλαδη, χωρις εκτος απο αυτα να υπαρχει και διασκεδαση, χαρα, δραστηριοτητες, ειλικρινη αισθηματα.
οταν καπου γερνει μια γνωριμια , πχ βρεθεις στην θεση του μονιμου παρηγορητη, ξεκοβεις.
Σωστά, αλλά καλώς- κακώς κ τα οικονομικοπολιτικά γεγονότα απόρροια της ανθρώπινης συμπεριφοράς είναι. Κ ο J. M. Keynes είπε αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις κ τη λειτουργία των αγορών ότι "there is no free meal", αλλά καλώς- κακώς η ίδια φράση ισχύει κ για τις ανθρώπινες σχέσεις (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα κ εντός της οικογένειας).
Μετα απο σκεψη , κατεληξα οτι πολλες ' ψυχικες διαταραχες ' οφειλονται στην ελλειψη αγαπης . Ο ανθρωπος εχει αναγκη απο καποιον-ους ναγαπα , και να αιαθανεται οτι καποιος-οι τον αγαπα . Το προβλημα ειναι οτι πολλοι ανθρωποι δεν ειναι εις θεση να δωσουν αγαπη .....................
για καποιο λογο κολλαω σε αναμνησεις απο το παρελθον τοτε που μου πρωτοεμφανιστικε η σχιζο..
και φρικαρω
Εγώ δυστυχώς το κάνω σίγουρα.
Ακόμα και στις βαριές περιπτώσεις σίγουρα βοηθάει/επιβαρύνει το να έχουμε/δεν έχουμε αγάπη...
Στο άγχος βοηθάει και η πίστη στον Θεό.
Αν στα αλήθεια πιστεύεις (δεν βάζω δυστυχώς τον εαυτό μου μεσα αλλά το βλέπω σε κόσμο) χάνεις την τάση να τα ελέγχεις όλα και αφήνεσαι που για μια γενικευμένη αγχώδη βοηθάει σε ένα ποσοστό και αυτό
Ολοι μας χωρις αγαπη αρρωσταινουμε Μαγκ,ανεξαιρετως.Αλλος το βγαζει σε καταθλιψη,αλλος σε φαι,αλλος σε θυμο,αλλος σε ναρκωτικα,αλλος σε κακια κλπ.Δε σου βγαινει σε καλο παντως σιγουρα.
Αυτο που δεν ξερω,ειναι οτι αν μπει ο εγκεφαλος σε ενα συγκεκριμενο mode,ειτε αυτο λεγεται καταθλιψη,ειτε αγχωδης διαταραχη και οτιδηποτε αλλο,ειναι κατι αναστρεψιμο που δε χρειαζεται χαπια για να θεραπευτει.
Εγω τεινω να πιστεψω οτι τα χαπια , απλως ' συγκαλυπτουν ' το προβλημα , το ' απαλυνουν ' , και σου μειωνουν το κινητρο να παρεις μπρος ( ας μην μιλησουμε για παρενεργειες , βραχυπροθεσμες και μη ) . Πιο πολυ ειμαι πλεον υπερ της ψυχοθεραπειας , αλλα πρεπει να βρεις τον καταλληλο , να αισθανθεις οτι ενδιαφερεται πραματικα για το προβλημα σου , οτι ο σκοπος του ειναι μονο να σε κανει καλα , οχι να διαιωνιζει την κατασταση , και παλι , πρεπει νασαι ο καταλληλος υποψηφιος , ωστε να μην εξαρτηθεις απο τον ψυχοθεραπευτη σου , ουτε να υποτροπιασεις οταν αποκοπεις απο την ψυχοθεραπεια .
Επισης πιστευω οτι ενας ' οξυνους ' καταθλιπτικος , με αρκετη αυτογνωσια , μπορει μονος να βρει την ακρη .
Αλαφροισκιωτε , συμφωνω για τα επακολουθα της ελλειψης αγαπης .
Εισαι γενικα ευστοχος στις παρατηρησεις σου , μαρεσει ο τροπος που γραφεις , και μαρεσει και το χιουμορ σου . Οχι οτι τωρα που στοπα , θα κοιμασαι καλυτερα , αλλα λεμε τωρα .........
Παναγιωτη , ταχουμε πει και κατ ιδιαν , σιγουρα βηθαει η πιστη στο Θεο , η σε καποια ανωτερη δυναμη , εμενα παντως πολυ .
Μπορει οντως να κανουν περισσοτερο κακο παρα καλο σε αυτες τις περιπτωσεις τα χαπια.Επισης,πιστευω πως εν τελει αν δεν αντιμετωπισεις ευθεως ο,τι σου μαυριζει τη ζωη,δε θα γλυτωσεις απο το χ,ψ λουκι που εχεις μπει.Και αυτο ειναι τραγικο γιατι δεν αντιμετωπιζονται ολα.Quote:
Εγω τεινω να πιστεψω οτι τα χαπια , απλως ' συγκαλυπτουν ' το προβλημα , το ' απαλυνουν ' , και σου μειωνουν το κινητρο να παρεις μπρος ( ας μην μιλησουμε για παρενεργειες , βραχυπροθεσμες και μη ) . Πιο πολυ ειμαι πλεον υπερ της ψυχοθεραπειας , αλλα πρεπει να βρεις τον καταλληλο , να αισθανθεις οτι ενδιαφερεται πραματικα για το προβλημα σου , οτι ο σκοπος του ειναι μονο να σε κανει καλα , οχι να διαιωνιζει την κατασταση , και παλι , πρεπει νασαι ο καταλληλος υποψηφιος , ωστε να μην εξαρτηθεις απο τον ψυχοθεραπευτη σου , ουτε να υποτροπιασεις οταν αποκοπεις απο την ψυχοθεραπεια .
Επισης πιστευω οτι ενας ' οξυνους ' καταθλιπτικος , με αρκετη αυτογνωσια , μπορει μονος να βρει την ακρη .
Σε ευχαριστω Μαγκ,μεσα στο επομενο τριημερο θα κανω λογκ ιν στα αλλα ακκ που διατηρω εδω για να σου ανταποδωσω τις φιλοφρονησεις και να φανουμε μεγαλη κλικα.Quote:
Αλαφροισκιωτε , συμφωνω για τα επακολουθα της ελλειψης αγαπης .
Εισαι γενικα ευστοχος στις παρατηρησεις σου , μαρεσει ο τροπος που γραφεις , και μαρεσει και το χιουμορ σου . Οχι οτι τωρα που στοπα , θα κοιμασαι καλυτερα , αλλα λεμε τωρα .........
Αγαπη μου , σε λατρευω , το ξερεις , εισαι το παν για μενα , αλλα ας κανουμε ενα διαλειμμα στην σχεση μας ,
θελω να μεινω για λιγο καιρο μονος-η , περναω μια περιεργη φαση.
(μτφρση. κατσε να ψαξω , μπας και βρω καναν καλυτερο-η... )
Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ’ όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.
Mark Twain συγγραφέας
εγω δε πιστευω οτι τα ζωα δεν ξερουν το καλο και το κακο αφου εκπαιδευονται
σημαινει οτι κατι καταλαβαινουν
Τοσο καιρο ειμαι χαλια και απορω γιατι δεν εχω κλαψει ακομα να ανακουφιστω κι εγω λιγο
Σκέφτομαι ότι δεν ξέρω τι μου φταίει και τι να κάνω...ήταν μια καλή μέρα σήμερα όμως εγώ νιώθω άσχημα και δεν μπορώ ούτε να κοιμηθώ γιατί φοβάμαι...
σκέφτομαι ότι οι άνθρωποι είναι όλοι το ίδιο,θέλουν τα ίδια πράγματα και όσοι δεν κάνουν τα ίδια με τους πολλούς ή όσοι πολλοί δεν κάνουν τα ίδια με τους λίγους είναι γιατί δεν έχουν ανακαλύψει οι δύο μεριές ότι αυτό που κάνει η άλλη μεριά πράγματι το έχουν ανάγκη και τους λείπει..δλδ δεν το παραδέχονται ή δεν το ξέρουν ακόμα..δεν το'χουν σκεφτεί καν..
σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει σατανάς ούτε και θεός καλός..
όσοι πιστεύουνε στο σατανά και χρησιμοποιούνε σύμβολά του είναι γιατί είτε θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον απλό κόσμο και να πιστέψει ότι όντως υπάρχει η δύναμη του σατανά και να φοβηθεί(πχ άνθρωποι της εξουσίας) είτε είναι οι ίδιοι πλανεμένοι και πιστεύουν σε αυτή τη δύναμη..
δεν υπάρχει το καλό και το κακό..όλα απορρέουν απ'τη σχέση αιτίου-αποτελέσματος..
τα πράγματα απλά έτσι είναι γιατί έτσι εξηγούνται καλύτερα..
εγώ πιο πολύ πιστεύω ότι υπάρχουν ανώτερα όντα πχ εξωγήινοι,νεράϊδες,ξωτικά και γοργόνες παρά ο θεός και ο διάβολος..
όλα έχουν μια αιτία αυτό είναι κανόνας δλδ ακόμα και ο θεός ή ο διάβολος θα πρεπε να χουν μια αιτία..αφού δεν έχουν πάει να πει ότι είτε δεν υπάρχουν είτε ότι είναι εξαίρεση στον κανόνα που λέει πως όλα έχουν μια αρχή..
αυριο θελω να πεσω για υπνο και να μην ξυπναω να φυγω για το αιωνιο ταξιδι
στον υπνο μου λοιπον και εισ το διηνεκεσ
https://www.youtube.com/watch?v=0SQMdf_WhSI
αυτο ειναι το πιο ερωτικο τραγουδι ολων των εποχων ολων των ηπειρων