Quote:
Originally posted by nowwhat
Ελλη μου, απο την μικρη εμπειρια μου αυτους τους μηνες ... καποιες τροφες ναι γινεται να τις βαλουμε για την πλακα μας και για την απολαυση (σε μενα αυτες ειναι η σοκολατα 70% κακαο, το σουβλακι, θα φαω ενα τελος, το ταχινι με κακαο, ενα κουταλακι τελος) αλλα τα ξηροκαρπια τελικα και τα ξερα φρουτα ακομα αποτελουν πειρασμο (και το γελιο ειναι οτι δεν μου το προκαλουν ολα, υπερφαγικο με αμυγδαλα δεν εκανα ποτε οποτε εχω σπιτι, ουτε με δαμασκηνα, ενω με ολα τα αλλα, στανταρακι το χω παρατηρησει οδηγουμε σε υπερφαγια)
Τα γραφω εδω, γιατι ισως τελικα, μαζι με τα τριωρα να βοηθαει να εντοπισουμε περα απο τους λογους της υπερφαγιας και ποιες τροφες μας οδηγουν εκει... Ισως βοηθαει και ειναι και αυτο σημαντικο... διαβαζα ενα αρθρο τωρα που ελεγε οτι πολλες φορες οι τροφες που επιλεγουμε (ακομα και στο υπερφαγικο) εχει να κανει με την ψυχολογικη μας κατασταση εκεινη την στιγμη ... Δηλαδη αν η στεναχωρια ειναι το κυριαρχο συναισθημα τοτε πυροδοτηται το υπερφαγικο απο γλυκο (σοκολατα, παγωτο, ζαχαρη, ασχετα μετα λογο ορμονων, αν φαμε και αλμυρο... το προιον που πυροδοτησε εχει σημασια... ) και αυτο γιατι ο οργανισμος θελει να αυξηση την σεροτονινη, ο τροπος αντιδρασης που προτεινεται ειναι οταν το νιωσουμε να κανουμε ασκηση αλλη πηγη σεροτονινης
Αντιθετα, αν ειμαστε νευριασμενοι, αγχωμενοι τεινουμε σε τροφες που κανουν κρακ που εχουν σπανε οπως παξιμαδια, πατακια, ξηροι καρποι, ποπ κορν... ασχετα αν μετα την υπερκαταναλωση θελουμε και γλυκο... τροπος αντιδρασης σε τετοιο υπερφαγικο ασκηση και κατι που απασχολει τα χερια κανωντας θορυβο πχ κομπολοι...
Εγω το βρηκα ενδιαφερον για αυτο και το μοιραζομαι... γιατι η αληθεια ειναι πως ειχα παρατηρηση αυτον τον καιρο πως δεν αρχιζε παντα το υπερφαγικο απο τις ιδιες τροφες αν και εχω βρει τις υποψηφιες τροφες που πυροδοτουν υπερφαγικα σε μενα...
πολυ σωστα Ελη μου αυτα που λες !! κι εγω αυτη την εντυπωση ειχα οτι πρεπει να μαθεις να αντιστεκεσαι στις τροφες που σου προκαλουν "θεμα" . αλλα τελικα αν δεν το χεις δεν προκειται να το φας!!!