Originally Posted by
sheldon
Πιστεύω ότι έξω από το σχολείο και το πανεπιστήμιο είναι πολύ δυσκολότερο να συναφθούν φιλίες. Έτσι νομίζω κυρίως ενστικτωδώς, αλλά επαληθεύεται και εν μέρει από την εμπειρία μου. Συγκεκριμένα, είχα γραφτεί σε γυμναστήριο με δευτερεύοντα σκοπό να γνωρίσω κόσμο. Τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Από τους ασκούμενους ελάχιστοι ήταν στην ηλικία μου και με τους λίγους που βρήκα το θάρρος να απευθύνω το λόγο δεν συνέπιπταν οι ώρες που πηγαίναμε. Τελικά, δεν ερχόμουν κοντά μαζί τους και μου φαινόταν βουνό να ζητήσω τον αριθμό τους για να βρεθούμε και εκτός γυμναστηρίου. Δεν ήξερα πως να τους κερδίσω την εμπιστοσύνη, ούτε πως να τους πείσω. Γενικά, αν δεν προϋπάρχει ένας φιλικός κύκλος, που συνήθως χτίζεται από το σχολείο και τις σπουδές και λειτουργεί σαν πυρήνας για νέες φιλίες, η απόπειρα να τις δημιουργήσεις εκ του μηδενός είναι σαν να παλεύεις να ισορροπήσεις στο σκοινί. Είναι εξαιρετικά περίπλοκο να πείσεις έναν ξένο να σε εμπιστευθεί και να εξοικειωθεί μαζί σου χωρίς τουλάχιστον το κοννέ. Και φυσικά δεν τον ενδιαφέρει αν νιώθεις μοναξιά και έχεις ανάγκη για φίλο. Ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτή την καχυποψία και την αποξένωση. Μια πρόχειρη εξήγηση που δίνω είναι ότι σε νομίζουν για επικίνδυνο, λες και από τους γνωστούς τους είναι ασφαλείς.