Originally Posted by
RainAndWind
Συμφωνώ με Petrance. Mεγάλη αθλιότητα κυκλοφορεί. Αν ποτέ έφευγα από δω θα πήγαινα Καναδά πάντως για πολλούς λόγους απ' όσους ανέφερε ο Petran.
To στερεότυπο πάντως έρχονται οι καταπιεσμένοι Ελλάδα και ευχαριστιούνται σεξ και ξενύχτι πού το πας? Και πώς άραγε να σχηματίστηκε? Τι έχουμε "πουλήσει" σαν χώρα τόσες δεκετίες? Σουβλάκι, ρέκλα, γαρίφαλλα σε πίστες πρώτο τραπέζι πίστα, χώσε κι έναν παρθενώνα για να δώσεις και μια νότα κουλτούρας,λολ
Ό,τι προωθήσαμε ως Ελλάδα μας επιστρέφεται, that's all.
Aλλά τι να πεις για μια χώρα που ακόμη η εκκλησία παίζει ρόλο πολιτικό, τι να πεις για μια χώρα που ακόμη παρελαύνουν οι μαθητές και στρέφουν τα κεφάλια σε "επισήμους" πολιτικούς, έννοιες αντίθετες, τι να πεις για μια χώρα που ο θεσμός της οικογένειας είναι συνώνυμος με ισόβια καταπίεση, το κέντρο της δοξασμένης της πρωτεύουσας είναι πήχτρα στην κατσαρίδα, στο σκουπίδι, στα ψιλικατζίδικα και στους φασίστες? Που εθνική "περηφάνεια" σημαίνει έχω περηφάνια για κάτι που δεν γνώρισα, δεν υπάρχει βασικά, αλλά μου το έχουνε φουσκώσει στο μυαλό αιώνες και ΠΡΕΠΕΙ να αγαπάω τη χώρα μου, την πόλη μου, τη γειτονιά μου άσχετα αν τη μισώ γιατί στην πραγματικότητα το χειρότερο είναι η αντίθεση του φαντασιακά πλασμένου και του υπαρκτά υφιστάμενου που ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ από γενιές και γενιές? Γιατί δεν αλλάζει? Γιατί ο έλληνας όταν οδηγά λες στο δρόμο πετά το περιτύλιγμα του σουβλακίου στη μούρη του πίσω οδηγού και στο καπάκι το μπουκάλι του νερού του το πετάει το παιδί του από το πίσω κάθισμα στη δική του μούρη?
Όχι μόνο δε φτάνει ο ήλιος, ο φραπές και το τσίπουρο, αλλά όσο υποβαθμίζεται το ελληνικό περιβάλλον, που το κάνει γιατί δεν υπάρχει περιβαλλοντική παιδεία, όσο υποβαθμίζεται το βιωτικό επίπεδο, που είναι σε άμεση σχέση με το περιβάλλον, όσο στα σχολεία δεν εισάγεται τέχνη, οικολογία, πολιτισμός, κουλτούρα, αλλά αυτό το συνονθύλευμα υποκρισίας που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, τότε όλο και περισσότερο τσίπουρο θα μας χρειάζεται, χαχαα
Ας το λέμε να το πάρουμε απόφαση. Η Ελλάδα ζέχνει, η Ελλάδα ζέχνει και οι μεγαλόσχημες κορώνες για το παρελθόν μας είναι αυτό που είναι, μεγαλόσχημες κορώνες. Λίγη εντιμότητα δε θα έβλαπτε, ούτε λίγη συνειδητοποίηση πως το καλιμαύκι, ο χαρτογιακάς, και η άρπα κόλλα άρπαξε χώσε κέρδισε απ΄όπου βρεις, πάρε τζιπ μεγαλύτερο κατά πέντε μέτρα από του διπλανού σου να του μπεις στο μάτι, δεν έκαναν ποτέ πολίτες χώρας ευτυχισμένους.
Το σύστημα υγείας διαλυμένο, το σύστημα παιδείας δεν το συζητώ, καλύτερα να κρατάμε τα παιδιά στο σπίτι για κατ' οίκον εκπαίδευση, τζάμπα πάνε κι έρχονται, οι θάλασσές μας και τα βουνά μας όπως το πάμε δε θα κρατήσουν για πολύ, ήδη ταξιδεύουμε αρκετά μακριά και η μόλυνση έχει κάνει την παρουσία της και στο αρκετά μακριά, όλα νομίζω είναι αποτέλεσμα έλλειψης ουσιαστικής παιδείας, μην ξεχνάμε τα πρότυπα που μας πάσαραν οι προηγούμενες γενιές, που ήταν ΜΠΑΖΩΣΤΟ, ΜΠΑΖΩΣΤΟ, ΧΟΥΦΤΩΣΤΟ ΧΟΥΦΤΩΣΤΟ, ΠΑΡΕ ΚΡΑΤΑ ΣΦΙΧΤΑ, και τέτοια. Θέλουμε ρεκτιφιέ και πέταμα. λολ