Originally posted by Mοναξιά
Quote:
Originally posted by alexandros3
Ελπίζω πάντως να μην βλέπεις μόνο τα δύο άκρα. Υποτακτική - κυριαρχική.... Υπάρχουν και διαβαθμίσεις.Συμφωνώ όπως επίσης συμφωνώ ότι μια γυναίκα που θέλει τον έλεγχο του άντρα σε σημείο να του στερεί την προσωπική άποψη και ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας του αισθάνεται ανασφάλεια ίσως με μια ισότιμη σχέση...Είμαι και εγώ υπέρ της ισότιμης σχέσης..... Προσωπικά πιστεύω στην ισότιμη σχέση, ούτε υποτακτική ούτε κυριαρχική. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Μέσω βιωμάτων κι εμένα... Με περνάς 5 χρόνια αλλά έχω ζήσει πέντε πράγματα κι εγώ... :)
Επίσης αντίθετα με σένα, πάλι, νομίζω ότι μια σχέση δουλεύει όταν υπάρχουν πολλά κοινά. Ιδίως στον χαρακτήρα.
Νομίζω ότι αυτό ισχύει για τα ενδιαφέροντα, όχι για τον χαρακτήρα. Κοινά ενδιαφέροντα.
Καλή ιδέα αυτή Σ\'αυτό συμφωνώ και μ\'έχει απασχολήσει πολύ. Αλλά όχι χαρακτήρες. Είμαι πια κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι ένας συνεσταλμένος άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει παρέα με μια επίσης συνεσταλμένη γυναίκα. Δεν θα μπορεί να ανοιχτεί εύκολα ο ένας στον άλλο.
\'Ενας οξύθυμος επίσης δεν μπορεί να τα καταφέρει με μια που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της. Θα τρώγονται όλη την ώρα. -Χαχα...Πόσο συμφωνώ......Μάλλον όμως δεν είναι θέμα οξυθυμίας αλλά κατάσταση μη υποχωρητικότητας,ανάγκη και από τους δύο για επιβολή απόψεων..Μια ανταγωνιστική σχέση.Μεγάλη πίκρα....Πάντως πιστεύω ότι ο αποφασιστικός δυναμικός χαρακτήρας ναι μεν αρέσκεται στην αρχή στην πιο υποτακτική και αναποφάσιστη φύση αλλά στο τέλος εκνευρίζεται...Πιστεύω σε αυτό που έλεγε ο παλιός μου γιατρός για τις ιδανικές σχέσεις.....Ότι είναι καλό να έχουν κοινό μέσα αλλά διαφορετικό έξω....Κοινό μέσα:Να είναι και οι δύο συναισθηματικοί,ή και οι δύο λογικοί κ.τ.λ...Διαφορετικό έξω:Ο ένας εξωστρεφής,ο άλλος εσωστρεφής.....Αυτό που δείχνει να είναι καταλύτης σε μία σχέση ενός υποτακτικού και ενός δυναμικού είναι η δυνατότητα του υποτακτικού να επιβάλλεται πιο ήρεμα και διπλωματικά...Η ικανότητά του να ελίσσεται και να αποσυμφορεί μία τυχούσα ένταση...Και πάλι δεν πιστεύω ότι υποτάσσεται αλλά ότι επιβάλλεται με διαφορετικό τρόπο....Η ψυχίατρός μου έλεγε :Η ήρεμη δύναμη...Και άλλα πολλά παραδείγματα. Για τις διαβαθμίσεις που λες συμφωνώ.