τελοσπαντων τακη να σε ρωτησω κατι τελευταιο.αν η συμπεριφορα της δεν αλλαξει καθολου συνεχιζει ετσι μια ζωη, μπορεις να εισαι μαζι της?
Printable View
τελοσπαντων τακη να σε ρωτησω κατι τελευταιο.αν η συμπεριφορα της δεν αλλαξει καθολου συνεχιζει ετσι μια ζωη, μπορεις να εισαι μαζι της?
..τάκη,πιστεύω πως το προβλημά σου δεν είναι οι αγκαλιές αλλά η ...απόσταση.
Προσπαθείς να νιώσεις πως έχεις έστω και τον στοιχειωδη ελεγχο προκειμενου να νιώθεις ήσυχος.
Αν είχατε κανονική σχέση δεν πιστεύω πς θα είχες τόσο μεγάλο πρόβλημα...:)
Μαρκέλα όταν της είπα πως θα κάνω κι εγώ το ίδιο με τις φίλες μου (έχω μπόλικες...) δεν της άρεσε καθόλου και μου είπε πως την δυσαρεστεί πολύ το να την εκδικείται ο άνθρωπός της για ότι κάνει.. επιπλέον δεν μου ταιριάζει το να υποκρίνομαι στη ζωή μου... ποτέ μου δεν υπήρξα καλός θεατρίνος..
Δεν με φοβίζει τίποτα απολύτως φίλε μου... πίστεψε με, είμαι μια χαρά άνθρωπος, έχω τη δουλειά μου, τα χόμπι μου, δεν έχω κόμπλεξ και ανασφάλειες, (τουλάχιστον όχι πάνω από το φυσιολογικό), απλά δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο "θέαμα".. με ξενερώνει στιγμιαία και με απομακρύνει συναισθηματικά όταν το βλέπω αυτό.. καλώς-κακώς, αυτό συμβαίνει.. περισσότερο απ'όλα όμως με ενοχλεί η ακραία αντιμετώπιση του στυλ "θα πρέπει να το συνηθίσεις αν θέλεις να είσαι μαζί μου και φρόντισε να μην ξενερώνεις γιατί και πάλι δεν θα μπορώ να συνεχίσω τη σχέση μας.."
Ναι, μπορώ να είμαι μαζί της, αρκεί να μπορέσει κι αυτή να δεχτεί πως κάθε φορά που θα συμβαίνει κάτι τέτοιο θα υπάρχει ένα στιγμιαίο ξενέρωμα.. "ότι σπείρεις, θα θερίσεις" που λένε και στα χωριά...
Σαφώς και η απόσταση παίζει το ρόλο της στην προκειμένη περίπτωση.. δεν είναι μόνο αυτό όμως.. δεν έχω την απαίτηση να έχω μονίμως το πάνω χέρι, αν υπονοείς κάτι τέτοιο.. το πιο όμορφο συναίσθημα και για τους 2 σε μια σχέση κατά την προσωπική μου άποψη είναι το να υπάρχει ισορροπία σε αυτόν τον τομέα κάτι το οποίο φροντίζω να υφίσταται, όχι μόνο σε αυτή τη σχέση μου, αλλά και σε παλιότερες..
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για τις απαντήσεις σας.. με βοήθησαν πάρα πολύ! Τελικά αναγκάστηκα να υποχωρήσω (για μια ακόμη φορά) και να δεχτώ την όλη κατάσταση, αλλά για να είμαι ειλικρινής, μου έδωσε η κοπέλα μου έδαφος για να κάνω αυτή την υποχώρηση αφού πρώτα έγινε ένας τσακωμός τρικούβερτος... δυστυχώς έφτασε στο σημείο να μου πει πως οι σκέψεις μου πάνω στο θέμα είναι αρρωστημένες κι ότι χρειάζομαι ψυχολόγο για να λυθεί το "πρόβλημά μου" κι εκεί τα πήρα πολύ άσχημα και μόνο όταν είδε πως βγήκα εκτός εαυτού κατάλαβε κάποια πράγματα και άκουσε με προσοχή όλα όσα είχα να της πω.. το συγκεκριμένο θέμα το κλείσαμε οριστικά.. δεν πρόκειται να επανέλθει από την πλευρά μου ποτέ ξανά. Απλά θα δω στην πορεία όλα όσο μου είπε κι αν δω κάτι το οποίο δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα, τότε θα πάρω κι εγώ τις αντίστοιχες αποφάσεις.. Σας υπερευχαριστώ όλους και πάλι για την κατανόησή σας αλλά και για τις πολύτιμες συμβουλές σας και ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα.
υπαρχουν ανθρωποι που ειναι πολυ εκδηλωτικοι με τους φιλους τους, χωρις να σημαινει αυτο, πραγματικα τιποτε ερωτικο.
εσυ δεν εισαι απο αυτους οπως μας ειπες, καθως αισθανεσαι και ο ιδιος αμηχανα να αγκαλιαζεσαι με γυναικες φιλες σου.
και θα εμενα σε αυτο, στο οτι η κοπελα σου ειναι εντελως διαφορετικη, πολυ εκφραστικη και εκδηλωτικη δλδ.
ΑΛΛΑ
το γεγονος οτι θα την πειραζε να το εκανες κι εσυ, δειχνει οτι κι εκεινη το θεωρει επιληψιμο, γι αυτο και θελει να το κανει μονο η ιδια και οχι εσυ.
αυτο ειναι ενδειξη οτι οντως υπαρχει ερωτισμος απο πισω.
προσωπικα, πιο πολυ κι απο αυτο θα με ανησυχουσε το γεγονος οτι δεν εχει ΚΑΙ γυναικες φιλες.
αυτο που λενε καποιες οτι δεν αισθανονται καλα με γυναικες παρα μονο με ανδρες, η δικη μου πειρα λεει οτι ειναι (τις περισσοτερες φορες) προφαση γυναικων που δεν γινονται φιλες καν, προσπαθουν να εχουν απλα γυρω τους ανδρες για να νοιωθουν επιθυμητες, ειτε απο μεγαλη ανασφαλεια,ειτε γιατι στην πραγματικοτητα δεν ειναι επιθυμητες.
Πολυ σωστη αναλυση Remedy...
Τάκη όταν πέφτει κέρατο δεν φταίνει οι αγκαλιές. Συνήθως όταν μπαίνουμε σε μία σχέση προσπαθούμε να μην είμαστε τόσο διαχυτικοί με τους φίλους του αντίθετου φύλλου που
έχουμε για να μη σκάμε το σύντροφό μας αλλά στην ουσία υποκρινόμαστε και ψιλοκαταπιεζόμαστε που είναι πιο πιθανό να μας οδηγήσει στο να κερατώσουμε τον άλλο γιατί νιώθουμε ενά είδος περιορισμού.
Ρέμεντυ, αυτό το τελευταίο όχι πως ισχύει κιόλας σε μεγάλο βαθμό, γιατί κι οι άντρες δεν θέλουν χαζοβιόλες
για φιλική παρέα κι ούτε βέβαια σπαταλούν τον χρόνο τους για φίλες που δεν είναι επιθυμητές.
Εξαρτάται τώρα τί εννοείς με τον όρο επιθυμητός, γιατί στην φιλία τουλάχιστον δεν κολλάει.
Τώρα όσο για τις ανασφάλειες και ποιός δεν έχει; Μήπως δεν έχουν ακόμα κι οι ειδικοί;
Εγώ εκείνο που θάθελα να πω στον φίλο μας είναι, πως η ερώτηση για τα όμοια δεν σημαίνει κατ' ανάγκη
κι εκδίκηση. Σημαίνει θέλω την άποψή σου.. Πού την βλέπει την εκδίκηση δεν καταλαβαίνω; :)
μα δεν προκειται για "φιλιες" βρε μαρκελα, αυτο λεω...
προκειται για γνωριμιες που καλλιεργουν αυτου του ειδους οι γυναικες για να τονωνουν την πεσμενη τους αυτοπεποιθηση...
ποιος σου ειπε οτι οι ανδρες δεν κανουν παρεα με χαζοβιολες? καθε αλλο παρα...
ΦΙΛΙΕΣ δεν κανουν. ουτε σχεσεις.
Συμφωνώ. Και η δική μου εμπειρία λέει, ότι οι γυναίκες που δεν έχουν φίλες, είναι γιατί οι ίδιες βλέπουν τις άλλες με αντιζηλία και όχι το αντίθετο.
Και πιστεύω ότι στην ουσία δεν έχουν βαθιές φιλικές σχέσεις με κανένα. Γιατί, με έναν άντρα, όσα καλή φίλη και να είσαι, αποκλείεται να έρθεις τόσο κοντά και να μοιραστείς πράγματα που θα μοιραζόσουν με μια γυναίκα, χωρίς τον κίνδυνο να ξεφύγει όλο το πράγμα από το φιλικό και να πάει στο ερωτικό. Γιατί πάντα ελοχεύει αυτός ο κίνδυνος. Εκτός αν ο φίλος είναι gay.
ναι, τα διαβασα μαρκελα.
ωστοσο, αυτη ειναι η αποψη μου με τα λιγα που μας ειπε.
Λοιπόν... καλό είναι να γίνω λίγο πιο σαφής σε κάποια πράγματα ώστε να μην σχηματίζετε διάφορες εικόνες στο μυαλό σας οι οποίες δεν ισχύουν. Όπως είπα και στην αρχή, πιστεύω στη φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών γιατί απλούστατα τυγχάνει να έχω κι εγώ φίλες και μάλιστα δοκιμασμένες στο χρόνο κι από τις 2 πλευρές. Στην καλύτερή μου φίλη πχ, όταν χώρισε από μια δυνατή σχέση ήμουν δίπλα της όταν με χρειάστηκε και μάλιστα την "καρπάζωσα" γιατί είχε κάνει κάποια σημαντικά λάθη στη σχέση της και οδήγησε τον άνθρωπό της στο να της ζητήσει να χωρίσουν.. το ίδιο ακριβώς βέβαια συνέβη και σε αντίστοιχη περίπτωση με κάποια δική μου σχέση.. όταν κάνω κάποια γκάφα μου τα χώνει κανονικότατα! Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Απλά για να σας δείξω πως έχω ζήσει εκ των έσω την φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας και πλέον μπορώ άνετα να διακρίνω αν οι φίλοι της κοπέλας μου είναι πραγματικοί της φίλοι ή fake... μέχρι στιγμής τα άτομα που μου έχει συστήσει ως φίλους, είναι όντως φίλοι της και μάλιστα μιλάμε για φιλίες των 5-10 ετών και άνω.. στις πρώτες συναντήσεις που είχα με την κοπέλα μου και τους φίλους της, σκάναρα κανονικότατα την κάθε κίνηση και διάλογο της κοπέλας μου απέναντι στους φίλους της και το αντίστροφο φυσικά. Δεν διέκρινα κάτι το οποίο να ήταν μεμπτό. Μπορεί αυτό να ακούγεται υπερβολικό (το σκανάρισμα) προσωπικά όμως δεν την βρίσκω με το να πιάνομαι κορόιδο γι'αυτό και το κάνω συχνά με τους ανθρώπους που με περιβάλλουν. Θέμα λοιπόν ερωτισμού της κοπέλας μου απέναντι στους φίλους της δεν τίθεται.. σε περιπτώσεις που ισχύει κάτι τέτοιο μπορεί εύκολα να το διακρίνει ένα έμπειρο μάτι, μιας και είναι κάτι το οποίο φαίνεται μέσα από απλές κινήσεις, φράσεις αλλά κι εκφράσεις του προσώπου. Τονίζω λοιπόν πως δεν υπάρχει απολύτως τίποτα ερωτικό στο θέμα της αγκαλιάς απέναντι στους φίλους της. Το θέμα είναι πως δεν γουστάρω εγώ να το βλέπω... ξενερώνω βρε παιδιά! Πως να το κάνουμε τώρα; Μπορεί να είναι παράλογο απ'την πλευρά μου.. δεν λέω.. τι να κάνουμε όμως; Έτσι είμαι... αυτό που εισέπραξα από το όλο θέμα που προέκυψε ανάμεσα σε εμένα και την κοπέλα μου είναι πως βρήκα πολύ μεγάλη αντίσταση κι αδιαλλαξία από την πλευρά της στο θέμα της αγκαλιάς, επειδή το είδε πως προσπαθώ να της στερήσω την ελευθερία της κατά κάποιο τρόπο.. επαναλαμβάνω πως σε όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ εντάξει απέναντί μου μέχρι στιγμής. Όλα δείχνουν πως είναι η καλύτερη σχέση που είχα έως τώρα σε όλα τα επίπεδα γι'αυτό και υποχώρησα κι εγώ.. πιστεύω πως αξίζει το να κάνω μια τέτοια υποχώρηση.. ο χρόνος θα δείξει!
Είτε την πειράζει είτε όχι, θα κάνω κι εγώ το ίδιο και θα δω τις αντιδράσεις της.. όπως είπα σε προηγούμενο μήνυμά μου, δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα μου το να αγκαλιάζω τις φίλες μου, αλλά δεν μου είναι δύσκολο το να κάνω μερικές εξαιρέσεις. Η κοπέλα μου έχει μόνο 2 πολύ καλές φίλες εκ των οποίων η μια είναι κολλητή της. Δεν είπα πως δεν έχει και γυναίκες φίλες! Απλά επειδή τυγχάνει να έχουν κι αυτές τις σχέσεις τους κι επειδή οι παρέες τους δεν πολυταιριάζουν, έχουν απομακρυνθεί ελαφρώς.