Whitecandle καλημέρα.
έχει συμβεί μήπως κάτι συγκεκριμένο που σου έδωσε το ερέθισμα να σκέφτεσαι όλα αυτά?
τι θέλω να πω: ανισότητα σίγουρα υπάρχει αλλά και στα δύο φύλα. Δηλαδή και ο άντρας και η γυναίκα τη βιώνουν ο καθένας σε διαφορετικούς τομείς της ζωής του.
Δεν υπάρχει λόγος να το γυρίσεις στο φεμινισμό ή στο μισογυνισμό. Διότι όλα έχουν να κάνουν με αυτόν που έχεις απέναντί σου.
Το θέμα είναι να είσαι ο εαυτός σου. παράλληλα όμως να είσαι και διαλλακτικός, να υποχωρείς σε ορισμένα πράγματα, να ορθώνεις το ανάστημά σου σε άλλα και ουτω καθεξης. Αλλά αυτή η ευελιξία είναι αποτέλεσμα του κατά πόσο έχεις δουλέψει εσύ τον εαυτό σου.
Και ναι, υπάρχουν γυναίκες οι οποίες μπορούν να σου κάνουν τη ζωή μαύρη. Εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι με αυτές. Οπως κατ'α αναλογία δεν ασχολούμαι με τέτοιους άντρες. Διότι κάτι τέτοιο εμένα θα πήγαινε πίσω.
Ούτε αδύναμες είμαστε , ούτε ανασφαλείς εκ φύσεως. Αυτά είναι κοινωνικά στερεότυπα που είτε τα ακολουθείς είτε όχι. Και ακόμα κι αν τα ακολούθησες ποτέ δεν είναι αργά για να ατα αλλάξεις, όσο ζεις εξελίσσεσαι.
Εγώ πάντως δεν είμαι καθόλου φεμινίστρια. Κάνω ό.τι μου γου κατέβει κάθε φορά και όποιος θέλει μένει. Και αν αντιληφθώ μισογυνισμό ή κατινιά αρχικώς τους πάιρνει και τους σηκώνει και στη συνέχεια απλώς αδιαφορώ.