Curie και Frini, ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σας! Curie, ευχαριστώ και για το λινκ, όμως ρε κοπέλα μου, κοίτα να δεις τι γράφει στο Φύλο και Εκκλησία (ρε πού πάει και πέφτει το μάτι μου, πάντα στις αντιφάσεις, λολ)
Λοιπόν "Η χριστιανική εκκλησία *δική μου σημείωση και το χριστιανική και το εκκλησία ήταν με κεφαλαία, κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημειολογία της* από τα πρώτα χρόνια της υπάρξεώς της υπήρξε μία πηγή ελευθερίας για τις γυναίκες, αφού δε δέχτηκε κανενός είδους διαχωρισμό ή ανισότητα"
#Εδώ γελάμε ή κλαίμε, αναλόγως της προδιάθεσης, της συναστρίας, των επιπέδων των οιστρογόνων μας, και γενικά shoot at will, γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΜΕ πιο μισογύνικη θρησκεία και γενικά η θρησκεία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αναπαραγωγή των κυρίαρχων ιδεολογιών ντυμένων με "πνευματικό" μανδύα. Είναι βαθύτατα αντιδραστική, τόσο για τη θέση της γυναίκας, που είτε την κριτικάρει ως η αρχέγονη σαγηνεύτρα, που έκανε ωιμέ αλί και τρισαλί και χάσαν τον παράδεισο τα αθώα αρσενικά, καθώς την ξεχωρίζει και περιθωριοποιεί, κρατώντας για το ανδρικό φύλο τον κυρίαρχο ρόλο (οι γυναικωνίτες στις ορθόδοξες εκκλησίες, ΔΕΝ είναι τυχαίοι), ΔΕΝ είναι τυχαίο ότι στη γυναίκα ΔΕΝ επιτρέπεται να έχει ρόλο κήρυκα, ιερέα, θέση ισχύος και επιρροής, τι??? θέτε να κινδυνέψει ο ανδροκενδρισμός? ΔΕΝ είναι τυχαίο που από τη μια θέλουν να γεννοβολάς αλλά από την άλλη ΔΕΝ επιτρέπεται μωρή χαμένη να μπαίνεις στο ιερό, εσύ και η βρωμιάρα η περίοδός σου, δεν είναι τυχαίο που η λεχώνα δεν επιτρέπεται να περιδιαβαίνει στους δρόμους και τις γειτονιές, πρέπει να φυλάσσεται μακριά και να κοινωνεί στις 40 μέρες, πού να δείξεις και θλίψη που έγινες μάνα, ααχααα, θα πετροβοληθείς καημενούλα μου! ) ακόμη υπάρχουν πάπαροι που όταν τολμήσει γυναίκα να δείξει το κορμί της στην εκκλησία τρώει πόρτα, τόσο ΚΑΡΑΦΟΒΙΚΟΙ με τη γυναικεία σάρκα, τόσο αγάμητοι λέμε! και δεν είναι τυχαία η σύνδεση της θηλυκότητας με το σατανά και τον πειρασμό, επιτέλεσε και επιτελεί ρόλο κυριαρχίας, λόγο φόβου και τρόμου, ουσία καταπίεσης νομιμοποιημένης από το κράτος και τους θεσμούς. Τα κηρύγματά τους για την ισότητα τα γράφουμε στις ωοθήκες μας, στάχτη στα μάτια ρίξε μου, δεν θα πάρω.
Να μένουμε στην ουσία των ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ, και όχι στις φανφάρες και τις δηλώσεις που συμφέρουν τον κάθε κλειδοκράτορα.