Originally Posted by
RainAndWind
Blue, σύντομα θα είσαι ο κανονικός αγαπησιάρικος εαυτός σου. Είναι μικρά διαλείμματα στη ζωή σου, που όμως δεν ξέρεις αν επιτελούν κι αυτά κάποιο ρόλο στην πορεία μας. Ο δρόμος για τη βελτίωση έχει και ανηφόρες. Χαίρομαι πολύ που διάβασα πως κοιμήθηκες καλά και ηρέμησες λιγάκι. Σιγά σιγά η ηρεμία θα αυξάνεται, καθώς αντέχεις και περιμένεις και παραμένεις. Νιώθω εντελώς τι εννοείς με το "δεν είμαι εγώ". Μου συμβαίνει κι εμένα αρκετές φορές, αλλά ξέρεις κάτι? Εμείς είμαστε, απλά πρέπει να δεχτούμε πως έχουμε κι άλλες πλευρές, πως δεν είμαστε μονοσήμαντα όντα με απλές εμπειρίες. Με βοηθάει να το σκέφτομαι λίγο πιο απενοχοποιημένα. Για δες μήπως βοηθήσει και σένα, μπορεί και να σου ταιριάξει.
Πολύβιε, τι σημαίνει να σου "βγουν κάποια συναισθήματα" ? Δεν ξέρω, εγώ τα ανθοιάματα τα θεωρώ μπαρούφες. Λίγο να διαβάσεις για το τι είναι και καλά το καθένα, έλεος. Νομίζώ από την πείρα μου (τελευταία κρίση πανικού το 2000) πως βοηθάει μια διαφορετική επεξεργασία της εμπειρίας. Αν τοποθετηθεί σε ένα άλλο κάδρο, τότε θα επηρεαστεί και η συνολική της εικόνα. Αν το βλέπεις καταστροφικά, τότε αναμένεις μια καταστρεπτική εμπειρία. Μεγάλα λόγια? Μπορεί, αλλά σε μένα δούλεψε. Και έχω περάσει και κατάθλιψη μείζονος μορφής. Από τότε έχω περάσει μεταπτώσεις αλλά κατάθλιψη όχι, ούτε κρίση πανικού, άρα θεωρώ ότι κάτι δούλεψε καλά και ότι ήμουν και τυχερή? μάλλον. Εύχομαι κάτι απ' όσα λέμε να σου προσφέρει υλικό, και σου εύχομαι περαστικά σου!
# Να πανηγυρίζετε τα μικρά σας βήματα, να μην τα αγνοείτε, είναι σημαντικό να σας αναγνωρίζετε νίκες, δεν είναι αμελητέες, αποτελούν σκαλοπάτια σε ένα γενικότερο ανέβασμα, περνάς και μαθαίνεις.