Τωρα οκ το πιασα.
Αν και πιστευω οτι το μισος οδηγει σε πολλα.Οπως εγκληματα,πολεμους,γενοκτο νιες κλπ
Και αυτο ειναι που πρεπει να θυμιζεις σε αυτους που σου λενε οτι πρεπει να τους μισεις.
Printable View
Το μίσος είναι ένα αρνητικό συναίσθημα και δεν θεωρώ οτί υπάρχει λόγος να το κουβαλάει κανείς... Δεν μίσησα λαούς και ανθρώπους γενικά! Γι αυτό είχα προβληματιστεί σε σχέση με τους γύρω μου..
+1000
συμφωνώ απόλυτα με αυτό το ποστ. Κοίτα, για μένα είναι λογικό να νιώθεις έναν φυσιολογικό θυμό γι' αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν.
Δεν ξεχνιέται έτσι μια γενοκτονία των Ποντίων.....Είναι καλό να θυμόμαστε και πρέπει να θυμόμαστε όχι με την εννοια της μνησικακίας που δηλητηριάζει
την ψυχή μας αλλά με το δικαίωμα και την υποχρέωση που έχουμε ως άνθρωποι για τους συνανθρώπους μας.
Το μυστικό για μένα είναι να προσπαθούμε να ισορροπούμε. Εγω είμαι ανοιχτή απέναντι στους γείτονες και τους συμπαθώ. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα
να κάνω παρέα με Τούρκους χωρίς ίχνος προκατάληψης και μάλιστα αυτή τη στιγμή μαθαίνω και τούρκικα. (είχα από καιρό την επιθυμία να μάθω μια γλώσσα διαφορετική από τις ευρωπαικές που έχω μάθει ως τώρα).
Χάρηκα πολύ όταν έμαθα οτι και στην Τουρκία διδάσκονται ελληνικά! Να μια ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά οι 2 λαοί
σκέφτηκα. Μια γέφυρα φιλίας.