πιστευω πως ειναι διαφορετικο το θεμα..Ειναι και σε τι ψυχολογο θα πεσεις βεβαια.. :) Αμα φτασεις στο σημειο να χρειαστεις βοηθεια παντως μπορω να σου προτεινω :)
Printable View
πιστευω πως ειναι διαφορετικο το θεμα..Ειναι και σε τι ψυχολογο θα πεσεις βεβαια.. :) Αμα φτασεις στο σημειο να χρειαστεις βοηθεια παντως μπορω να σου προτεινω :)
Δανάη σε καταλαβαίνω...Εν μέρει έχω βιώσει κάτι ανάλογο (χωρισμό γονιών και έλλειψη πατρικού προτύπου και μητέρα πάντα εκεί για όλα) με σένα...Ωστόσο εμένα δεν ξαναφτιαξε ποτέ την ζωή της οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική στο 100%..Σίγουρα θα μ ενοχλούσε και μένα πολύ (ακόμα και να μην έμενα στο ίδιο σπίτι) ν άλλαζε η συμπεριφορά της μητέρας μου απέναντι μου...Όπως πολύ σωστά επισημαίνει και η Κάρολ παραπάνω η σωστή μητέρα είναι εκεί για το παιδί της και θα συμφωνήσω στο 100%..Φυσικά έχει δικαίωμα και να ερωτευτεί ξανά και να φτιάξει την ζωή της ακόμα και να θέσει νέες προτεραιότητες (αν και στο τελευταίο με βρίσκεις αρνητική εμένα προσωπικά...) θα πρέπει όμως ότι και αν έχει επιλέξει να κρατηθούν οι Ισορροπίες από πλευράς της...Αλλο κεφάλαιο αποτελείς εσύ και άλλο ο σύντροφος της...Θα σου πρότεινα να κάνεις μια συζήτηση μαζί της, έναν εποικοδομητικό διάλογο λέγοντας της και αναλύοντας της τους προβληματισμούς σου αλλά δείχνοντας παράλληλα ξεκάθαρα και την κατανόηση αλλά και αποδοχή στο νέο της αυτό ξεκίνημα...Θεωρώ πως όλα ξεκινάνε και τελειώνουν με τον διάλογο..
Εύχομαι να πάνε όλα καλά...
κοριτσι μου γλυκο....η δυναμη της ηταν τοσο μεγαλη ,γιατι την αντλουσε απο την δικη σας αγαπη και την αναγκη της να ειναι για σας το μεγαλυτερο στηριγμα....
τωρα που ηρθε η ωρα ομως να κανει κατι για τον εαυτο της ,μη περιμενεις να ειναι τοσο δυνατη....ειναι η δικη σου σειρα να της δωσεις δυναμη.... μια μανα παντως οπως την περιγραφεις μου φαινεται αδυνατο να παψει να ενδιαφερεται για τα παιδια της ετσι απλα...γι αυτο να εισαι σιγουρη....
Μα ξαναλεω, δεν υπαρχει προβλημα στη νεα οικογενεια της μητερας μου. Προβλημα υπαρχει στην αλλαγη της συμπεριφορας της απεναντι μου. Και ο πατερας μου εκανε νεα οικογενεια οταν ημουν 16 αλλα δεν ειχα σε κανεναν τομεα προβλημα, διοτι ποτε δεν υπηρχε ουσιαστικη σχεση και επικοινωνια. Δεν μου στοιχιζει που ηρθε νεο ατομο στο σπιτι. (αλλωστε ανεφερα πως ειναι αρκετα συμπαθης και εχουμε καλη σχεση) Με ενοχλει που δεν μπορω να εχω επικοινωνησω οπως πριν με τη μητερα μου. Το οτι φτιαχνεις νεα οικογενεια οντας γονιος, δε σημαινει οτι τελειωνουν οσα εχεις δημιουργησει πριν.
Δανάη σου δίνω συγχαρητήρια για την ωριμότητά σου για μόλις 19 ετών. Μπράβο! Δεν είσαι καθόλου παράλογη, δεν βλέπω να ζηλεύεις πουθενά απλά βλέπω μια λογική και σωστή στάση στην αντιμετώπιση και τις σκέψεις σου. Δεν θεωρώ οτι απαιτείς και ζητάς τίποτα παράλογο, έχεις απόλυτο δίκιο και λογικό ήταν να απογοητευτείς. Γιατί όσο ερωτευμένη και αν είναι η μητέρα σου ΕΙΝΑΙ μητέρα σου και αυτόν τον ρόλο ΔΕΝ πρέπει ποτέ να τον χάνει (τον οποίο χάνει). Απ'ότι βλέπω πρέπει να είσαι και να νιώθεις ανεξάρτητη από την μητέρα σου δλδ δεν θεωρείς οτι είσαι το κέντρο του κόσμου (δεν το πιστεύω) απλά ζητάς τα απλά πράγματα που θα έπρεπε να είχες από εκείνη. Θεωρώ πολύ λάθος την στάση της μητέρας σου. Ήσουν απόλυτα σαφής σε όσα γράφεις.
Θεωρώ οτί θα πρέπει να της μιλήσεις και να της πεις ότι μας είπες!