Originally Posted by
ioannis2
Λιονταράκι, άλλο εφικτό κι άλλο ευκταίο. Μπορει ο ψυχολόγος να με βοήθησε να καταλάβω το λάθος και το τι θα μπορουσα να κάνω για να αλλάξω τη ζωη μου, όμως οι πραγματικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζω να είναι τέτοιες ή με τα χρόνια έχω εγκλωβιστεί σε τετοιες καταστάσεις που όσο και να το θέλω η αλλαγή να μην είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Μπορει να μην εχει κανεις την οικονομική άνεση, να χρειάζεται να παλέψει πρώτα με την άσχημη ψυχολογία του η οποία δεν του επιτρεπει αλλαγες που φανταζουν στη σκέψη του ως άλματα, να μην υπαρχουν διπλα του οι καταλληλοι άνθρωποι να τον στηριξουν και να τον ενθαρρύνουν, να μη διαθετει τα καταλληλα εφοδια πχ λεφτα ή προσόντα κλπ κλπ. Ο άνθρωπος μπορει να ξερει πολύ καλά, με μαθηματική ακρίβεια τι ακριβως πρέπει να κάνει στη ζωη του και πως και να μην εχει κανεναν αναγκη να του τα υποδείξει, όμως όλες αυτες οι συνθήκες που προανέφερα και πολλές άλλες του καθιστούν την λίαν επιθυμητή αλλαγή αδύνατη και τον ίδιο στα μάτια των άλλων ως άτομο που δεν ξέρει τι θέλει, που δεν έχει θέληση και άτομο που χρηζει συμβουλης. Στο σημειο αυτο όλοι ξερουν να δινουν ωραίες συμβουλες (στην πραγματικοτητα αχρειαστες) όμως κανεις από αυτους δεν στεκεται στο πλάι του να τον βοηθησει.