Originally Posted by
kuxumuxu
Γεια σου keepwalking. Εγώ νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσπαθείς να δείξεις ή να αποδείξεις σε κάνεναν τιποτα. Και γιατί το λέω αυτό.
Θεωρητικά και αντικειμενικά είσαι έξυπνος (όπως είπες, δεν το λέω με ειρωνία, απλά το δέχομαι ως ντεφάκτο). Άρα είσαι ήδη έξυπνος και το ξέρεις, έτσι? Η παρέα σου λοιπόν, και ο κοινωνικός σου περίγυρος, σίγουρα το γνωρίζουν αυτό, αν φυσικά υποθέσουμε ότι δεν είναι ηλίθιοι οι ίδιοι.
Οπότε εφόσον το ξέρουν, γιατί να το δείξεις κιόλας και να μπεις στην διαδικασία σύγκρισης κλπ?
Αν τώρα η υπόθεση ότι ο δεν περιτριγυρίζεσαι από ηλίθιους δεν ισχύει, τότε γιατί να σε νοιάζει να αποδείξεις σε ηλίθιους, ότι είσαι έξυπνος, αφού ούτως ή άλλως δεν θα το καταλάβουν, εφόσον είναι ηλίθιοι. Γιατί αν το καταλάβαιναν θα ήταν έξυπνοι, άρα ξαναπέφτουμε στην πρώτη υπόθεση.
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις (η αλήθεια είναι ότι ξαναδιαβάζοντας το κείμενο μου γέλασα γιατί ακούγεται κάπως... :)). Επίσης ζητώ και συγγνώμη για την λέξη ηλίθιος που χρησιμοποιώ, την έβαλα επίτηδες για να τονίσω τα αντίθετα, χωρίς πρόθεση προσβολή ή μείωσης για κανέναν.
Γιατί κι εγώ δεν νομίζω ότι η εξυπνάδα είναι η μεγαλύτερη αρετή που μπορεί κανείς να έχει. Άσε που είναι και θέμα DNA. Αν τύχει και το έχεις, το έχεις. Αν δεν τύχει τι να κάνουμε τώρα? Ε δεν θα σκάσουμε κιόλας. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να ακούω και "μαργαριτάρια" από άτομα που θεωρώ εγώ έξυπνα, διότι με κάνουν και γελάω αφού το καταλαβαίνουν και γελάν κι αυτοί, και με κάνουν να τους νιώθω πιο προσεγγίσιμους και πιο ανθρώπινους και πιο γλυκούς...