-
Mα βρε παιδιά μου, δεν είπα εγώ πουθενά ότι θέλω να μιλάω ψυχοψακτικά συνέχεια με τους φίλους μου...Την παρέα τους επιζητώ και τίποτα άλλο...ούτως ή άλλως δεν θεωρώ ότι πέρα από την κοινωνικοποίησή μου, μου λείπει κάτι άλλο στη ζωή μου αυτόν τον καιρό!
Και επίσης κοινά ενδιαφέροντα αν μη τι άλλο πάντα είχα με τις φίλες μου!
-
Και τότε αυτές γιατί σε αποφεύγουν;;;Με κάνεις να απορώ...Αν με τις φίλες έχεις πράγματα να πεις τότε γιατί δεν έχεις;;
-
μέριτ, δε θ αναλύσω πως οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλάζουν και οι ισορροπίες μεταξύ τους και το είδος της φιλίας χωρίς να φταίει κανένας.
Θα σου πω το εξής. Οι άνθρωποι δένονται μέσα από κοινά ενδιαφέροντα και βιώματα. Λοιπόν, το γυμναστήριο καλή κίνηση. Η δουλειά επίσης. Κάνε μια πρόταση για κάτι ενδιαφέρον, πχ μια συναυλία, ένα έργο που θες να δείς. Κάνε πρόταση σε πολλές, να πάτε πχ παρέα από το γυμναστήριο. Στο στυλ, ρε κορίτσια, δε βρίσκω κανέναν που να θέλει να δει το έργο αυτό, δεν πάμε παρέα κανα βράδυ? Απόρριψη δε θα φας. Μετά, ή που θα περάσετε καλά και θα ξανακανονίσετε, ή που όχι, οπότε οι κοπέλες δεν είναι μελλοντικές φίλες.
Και δώσε χρόνο στην πολυάσχολη φιλη σου. Μπορεί να περνάει φάση. έχε κατανόηση.
-
Επίσης να σου πω πως στα 20 είχα τουλάχιστον 6-7 κολλητές/ούς. Σκατά κολλητές. Η ζωή μας πήγε τη μια αποδω, την άλλη αποκεί. Μια ουσιαστικά έμεινε που την έχω σαν αδερφή.
Αλλά υπάρχουνε παρέες, χαβαλέ, με ψιλο-γνωστές, ψιλο-φίλες. Ε τι να κάνουμε, τα προβλήματα τα λέω σε μία, με τις άλλες μόνο χαβαλέ.
-
Περίεργο ον ο άνθρωπος
Τόσοι και τόσες σε αυτό το forum εδώ μέσα μπήκαν και βρήκαν κουράγιο στο πρόβλημά τους γιατί βρήκαν τον Άνθρωπο. (δεν είναι λάθος το κεφαλαίο Α) Τον άνθρωπο που θα ακούσει και θα μιλήσει έξω από τα στερεότυπα και τις νόρμες. Τον άνθρωπου που θα σου κάνει καλό μόνο και μόνο με την παρέα του, με τα λόγια του. Με την ευαισθησία του. Με το \"σε καταλαβαίνω ρε\" του
Και βλέπεις και την άλλη πλευρά. Ο merit νιώθει την απόριψη από τους ανθρώπους. Ψάχνει τρόπο για το αυτονόητο. Να κάνει παρέα, να κάνει φίλους. Να μιλήσει, να ακούσει, να δώσει, να πάρει. Και όμως. Η καθημερινή ζωή που ζούμε του το στερεί.
Περίεργο ον ο άνθρωπος
-
Και σε γενικές γραμμές οι ισχυρές φιλίες σφυριλατούνται σε μη συνηθισμένες καταστάσεις. Για παράδειγμα μακρυά από το σπίτι για σπουδές ή κάτι άλλο όπως ένας δύσκολος εργασιακός χώρος.... εκεί να δεις φιλίες...
Νομίζω μερικές φορές ότι τα έχουμε όλα γι\' αυτό δεν έχουμε ο ένας τον άλλο. Take a walk on the wildside που λέει κι ο φίλτατος Reed. Έπειτα οικογένεια όσο δεμένη και να \'ναι κάνει κακό το πολύ δέσιμο... ακόμα και το πολύ δέσιμο με τον άνθρωπο σου αν αυτό αποκλείει την κοινωνική ζωή. Γενικά νομίζω ότι θέλει προσπάθεια όταν τα έχεις όλα γιατί τελικά θα μείνεις με τίποτα.
Ένας καλός μπούσουλας, ίσως, θα ήταν να αρχίζεις κάνοντας πράγματα που σ\' αρέσουν και προσκαλώντας φίλους σ\' αυτά, όπως είπε και η Τίνα. Έτσι κι εσύ θα φχαριστηθείς αφού το θέλεις και οι φίλοι σου θα γνωρίσουν κάτι που ίσως τους είναι καινούργιο.
Ζούμε σε μία μεγάλη πόλη, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα να κάνουμε από τα πιο κουφά έως τα πιο συναρπαστικά. Για παράδειγμα δεν καταλαβαίνω γιατί να πάω με την κοπέλα μου για σινεμά, άλλη μία φορά και να μην πάμε στο πλανητάριο. Γιατί να πάμε πάλι και πάλι σε κάποιο μπαράκι κι όχι μόνοι μας με μια κουβέρτα και το αμάξι στη Πάρνηθα. Δηλαδή... ας προσπαθήσουμε να σκεφτούμε λίγο διαφορετικά. Το συμβατικό κουράζει.
Δες τι μπορείς να κάνεις και \'συ για τις φίλες σου. Ask not what your country can do for you :D
Χίλια πράγματα, αρκεί να τα σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά κι αν μη τι άλλο ένα πράγμα που τυρανάει πολλούς εδώ πέρα είναι η υπέρ του δέοντως σκέψη. Ας κάνει αυτή τη δουλειά της για λίγο κι ας πάρουν μετά μπρος τα πόδια!