Quote:
Originally posted by relative-x
lbp και husband, σας ευχαριστώ και πάλι για την παρέμβασή σας.
Τα βλέπετε τα πράγματα πολύ ώριμα. Ο καθένας βέβαια από την οπτική γωνία που είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος, άρα και πιο δυνατός αντιληπτικά. Το ίδιο πράγμα θεωρώ πάντως ότι βλέπουμε όλοι μας.
Θεωρώ ότι ο χρήστης lbp, βρήκε έναυσμα στην κριτική του από τις τοποθετήσεις του χρήστη jo_82, για αυτό προέβη σε \"καυτηριασμούς\". Δεν μου φάνηκε κάπου ότι έστρεψε τα βέλη του σε μένα.
husband,
είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο παρά να είμαι πολύ δυνατός για να ανταπεξέλθω. Σε ευχαριστώ και πάλι για τα λόγια σου. Το έχω πει πολλάκις, θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο για την κοπέλα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι όταν γίνει καλά, δεν θα θέλει να είμαστε μαζί. Ακόμα και για αυτό θα αρχίσω να προετοιμάζω τον εαυτό μου.
lbp,
αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα της κοπέλας μου, το βάθος του, τις αιτίες του, την πολυπλοκότητά του, που πολλές φορές με δυναστεύει.
Δεν επιλέγω σε καμία περίπτωση την \"εύκολη\" λύση. Κάλλιστα μπορώ να βάλω ένα ψευδεπίγραφο \"Χ\" και να σηκώσω το τηλέφωνο για \"άλλα\". Αλλά δεν είμαι τέτοιος. Όχι ότι καταπιέζομαι, ούτε καν νιώθω την ανάγκη για κάτι τέτοιο. Προσδοκώ τη λύση του προβλήματος, και όχι την πρόσκαιρη και επίπλαστη κουκούλωσή του.
Πιστεύω στην αγάπη, στα συναισθήματά μου για την κοπέλα μου, σε αυτήν, σε αυτό που είχαμε. Ευτύχημα θα ήταν να καταλάβαινε το πρόβλημά της και να με ήθελε σύμμαχο και προστάτη κοντά της. Αλλά θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα να καταλάβει κάτι τέτοιο.
Ακόμα και όταν αρχίσει να αποκτά μια έστω περιοδική και μερική συνείδηση του προβλήματός θα μεταβούμε στις καταστάσεις που περνάει ο φίλος husband, οι οποίες είναι ψυχοφθόρες της ίδιας κατηγορίας, αλλά και εγώ δεν μπορώ να το αφήσω να περάσει έτσι. Θα παλέψω, δεν το βάζω κάτω.
Το θέμα είναι να το δεις καθαρά από την πλευρά της κοπέλας σου, χωρίς πάθη και μίση, και τότε θα δεις πόσο πονάει. λογικέψου και δες καθαρά, για να μπορείς να τη βοηθήσεις. Γίνε το στήριγμά της, γιατί εσύ έχεις τη δύναμη. Αυτή όχι. Τα έχεις όλα, αυτή τίποτα (και απαντάω και στον husband έτσι, βγαίνοντας εκτός θέματος, είπα και κάποιες αλήθειες που έπερεπε να ξεκαθαρίσω)