Originally posted by interappted
Quote:
Originally posted by alexandros3
Quote:
Originally posted by interappted
που πληγωνεις το Θεο μιας κ δεν ξεφευγεις ευκολα απο αυτο που γαλουχηθηκες!εκει κατα τη γνωμη μου ειναι η ριζα του να εισαι ενοχικος!
Σέβομαι τη πηγή αυτή της ενοχής αλλά να πω ότι δεν είναι αποκλειστικά από εκεί. Πολλά πράγματα μπορούν να σε κάνουν ενοχικό. Για παράδειγμα το γεγονός ότι μεγάλωσα χωρίς να έχω πατέρα με είχε κάνει επί μακρώθεν πολύ ενοχικό. Ότι φταίω εγώ δηλαδή. Και θρησκόληπτοί δεν ήταν καθόλου οι δικοί μου. Το αντίθετο, σχεδόν άθεοι. Το χειρότερο όλων για μένα είναι οι ενοχές. Και δεν ξεπερνιούνται εύκολα δυστυχώς.
το γεγονος οτι μεγαλωσες χωρις πατερα(δεν ξερω καν αν ξερεις οτι κι ο γιος μου χωρις πατερα μεγαλωνει)δεν σε εκανε υποσεινηδητα η οχι να εχεις μια οργη προς το Θεο η σε οτι τελος παντων υπαρχει?βλεπω το γιο μου 4,5 χρονων αν και δεν του ειπα πραγματα τυπου ο καλος θεουλης πηρε το μπαμπα κι αλλα τετοια να βγαζει οργη απο τωρα για τον Θεο!να μου λεει οτι αν ειναι τοσο καλος να τον αναστησει και ειναι μωρο ακομα
το οτι εισαι κι εσυ ενοχικος με κανει να αναρωτιεμαι αν πισω απο ολα αυτα παλι κρυβεται το Υπερτατο Ον..που φερεται αρκετα συχνα αδικα..που σε κανει να εχεις αρνητικα συναισθηματα για την υπαρξη του κ να καταληγεις σε ενοχες που εσυ δεν βλεπεις τοσο καλο το Θεο που ολοι λενε γυρω σου..μπορει να ξεφευγω αλλα πισω κι απο τους γονεις νομιζω οτι υπαρχει η σχεση με τον πλαστη μας!τουλαχιστον για μενα